پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۳۵۹۷۹۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۸
شاهباز گفت: واگذاری شرکت‌ها و بنگاه‌ها توسط بانک‌ها اثرات مثبتی از جمله جذب نقدینگی و منابع مالی جدید، افزایش قدرت تسهیلات دهی و شناسایی سود برای آن‌ها به همراه دارد.
شعارسال: ناصر شاهباز درباره اقداماتی که در راستای کاهش سطح بنگاهداری بانک‌ها باید انجام بگیرد و موانعی که پیش روی این هدف قرار دارد، گفت: با توجه به بند ۱۶ قانون رفع موانع تولید مصوب سال ۱۳۹۴ که اشاره می‌کند بانک‌ها مکلف هستند نسبت به واگذاری اموال مازاد خود طی سه سال اقدام کنند، واگذاری شرکت‌ها و بنگاه‌ها برای بانک‌ها الزامی است و طبق قانون، عدم انجام این موارد اقدامات تنبیهی برای هیئت مدیره‌ها به دنبال دارد.

وی واگذاری اموال مازاد را دارای اثرات مثبتی برای بانک‌ها عنوان کرد و افزود: از جمله این مزایا می‌توان به جذب نقدینگی و منابع مالی جدید، افزایش قدرت تسهیلات دهی و شناسایی سود برای بانک‌ها اشاره کرد. ضمن اینکه بنگاهداری بانک‌ها معضلاتی را برای آن‌ها به همراه داشته است که کاهش سطح تصدی گری آن‌ها می‌تواند برای شان مثبت تلقی شود.

به‌علاوه کاهش مطالبات غیرجاری و دارایی‌های غیر مولد و همچنین به کارگیری و توسعه ابزار‌های جدید مالی برای پروژه‌ها و تامین مالی شرکت‌ها از جمله مواردی است که باید نصب العین مدیران اقتصادی قرار گیرد.

شاهباز یادآور شد: در ابتدای این مسیر ابهاماتی در رابطه با نحوه فروش و قیمت گذاری شرکت‌های بورسی و غیر بورسی، مرجع قیمت گذاری، طول دوره بازپرداخت و حیطه اختیارات هیئت مدیره و موارد دیگری وجود داشت، اما در قالب دو صورت جلسه مجمع عمومی بانک‌ها در سال‌های ۹۸ و ۹۹ تعیین تکلیف شد.

شاهباز با اشاره به اولویت‌های اصلاح نظام بانکی در شرایط کنونی کشور گفت: با توجه به آسیب شناسی‌های انجام شده، از دو منظر برون و درون بانکی می‌توان اولویت‌های اصلاح نظام بانکی را مطرح کرد. از منظر بیرونی و نگاه مقام ناظر، رعایت قوانین و مقررات در همه سطوح و افزایش نظارت ها، ارتقای بهره وری و دیجیتالی شدن بانک ها، همسویی با اهداف و برنامه‌های کلان اقتصادی، اجرای تکالیف بودجه‌ای به خصوص در بانک‌های دولتی و اجرای قوانین به ویژه قانون رفع موانع تولید و رفع ناترازی بانک‌ها از نظر درآمد-هزینه می‌تواند مطرح باشد.
 
واگذاری اموال مازاد دارای اثرات مثبتی برای بانک‌ها است
 

وی اضافه کرد: از منظر درون بانکی هم پرداختن به مباحث حاکمیت شرکتی و توجه به ترکیب تخصصی و خروجی کمیته‌های نظارتی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. سیستم‌های جامع یکپارچه بانک ها، موضوع کفایت سرمایه و اجرای مقررات مبارزه با پولشویی و ساختار ریسک هم در این حوزه مطرح می‌شوند.

شاهباز در پاسخ به این سوال که آیا رویکرد جدید به مسائل نظام بانکی کشور با گذشته تفاوتی داشته است یا خیر گفت: اکنون برای اظهار نظر در این مورد زود است و به زمان بیشتری برای پاسخ به این سوال نیازمندیم، اما آنچه که از رویه‌ها می‌توان برداشت کرد، همکاری و تعامل بیشتر بانک‌ها با بنگاه‌ها و واحد‌های تولیدی در جهت تامین مالی، اشتغالزایی، سرمایه در گردش و مساعدت بیشتر در تسویه و امهال مطالبات انتظار می‌رود.

شعارسال، بااندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار:۲۷ شهریور ۱۴۰۰، کدخبر:۱۴۰۰۰۶۲۷۰۰۰۹۱۳، www.farsnews.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
0
0
از این اثرات مثبت به نحو مطلوبی استفاده کنیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین