پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 13
کد خبر: ۵۲۸۹۵
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸

لازم باشد برای احیای اعدام، رفراندوم برگزار می‌کنیم

رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد در صورت لزوم امکان برگزاری رفراندوم احیای مجازات اعدام در این کشور وجود دارد؛ اقدامی که مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را به پایان آن نزدیک می‌کند.

شعار سال: به نقل از شبکه ۲۴ تلویزیون فرانسه، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه عصر جمعه در اظهاراتی در "مانیسا" برای اولین بار از برگزاری همه پرسی درباره احیای مجازات اعدام در این کشور سخن گفت.

اردوغان عنوان داشت: از حالا می‌گویم اگر لازم باشد می‌توان زمینه را برای برگزاری یک همه پرسی درباره احیای مجازات اعدام فراهم کرد.

اردوغان ادامه داد: مردم چه می‌خواهند؟ اگر آنها مجازات اعدام را بخواهند بحث و گفت‌وگو در این باره لازم نیست.

از زمان کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه در ترکیه، اردوغان بارها اعلام کرده با احیای مجازات اعدام درصورت رای مثبت پارلمان موافق است اما این اولین باری است که اردوغان درباره برگزاری رفراندوم درخصوص مجازات اعدام صحبت می‌کند.

برخی از ناظران معتقدند این اظهارت اردوغان درحقیقت مانوری پیش از همه پرسی ۱۶ آوریل درباره اصلاحات قانون اساسی ترکیه است که براساس آن قدرت و اختیارات رئیس‌جمهور افزایش می‌یابد. برای پیروزی در این همه پرسی اردوغان به آرای رای دهندگان ملی‌گرا که اکثرا حامی احیای مجازات اعدام هستند نیاز دارد.

پیشتر دولت باغچلی، رهبر جنبش اپوزیسیون ملی گرای ترکیه گفته بود: مقامات ترکیه باید وقت تلف کردن درباره مجازات اعدام را پایان دهند، اگر آنها صادق باشند ما هم از آنها حمایت می‌کنیم.

برگزاری همه پرسی درباره احیای مجازات اعدام به معنای مذاکرات ‌آنکارا برای پیوستن به اتحادیه اروپاست. ترکیه سال ۲۰۰۴ مجازات اعدام را در راستای تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپا لغو کرد. اما روابط ترکیه با این بلوک سیاسی اقتصادی از زمان شکست کودتای ۱۵ ژوئیه تا حدودی دچار تنش شده است.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاریخ 7 اسفند 95، کد مطلب: 95120703951: www.isna.ir

خبرهای مرتبط
برگزیده ها
نشست قالیباف با مدیران رسانه
کدام رسانه ها غائبند؟

نشست قالیباف با مدیران رسانه

سفارت قدیم، موزه ای جدید
لانه ای برای جاسوسی:

سفارت قدیم، موزه ای جدید

نماز جمعه نصر
۱۳ مهرماه ۱۴۰۳:

نماز جمعه نصر

ابراز همدردی در تهران
در مقابل سفارت لبنان:

ابراز همدردی در تهران

پزشکیان و اصحاب رسانه
اولین نشست خبری :

پزشکیان و اصحاب رسانه

رای به کل کابینه۱۴
رای اعتماد مجلس۱۲:

رای به کل کابینه۱۴

خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین