محمدجواد حقشناس:
محمدجواد حقشناس، مبتکر و مجری طرح نامگذاری کوچهها و خیابانهای تهران به نام مفاخر علمی و فرهنگی ایران و جنوب، از کجسلیقگی شهرداری بوشهر در بهرهگیری از کتاب ««تاج سر کرانه» بدون ذکر ماخذ و نام نویسنده آن در بیلبوردهای تبلیغاتی روز بوشهر گلایه کرد و بیتوجهی بارز شورا و شهرداری بوشهر را نسبت به مفاخر علمی و فرهنگی استان متذکر شد. ۱۸ اسفندماه در تقویم ملی کشور به نام روز بوشهر نامگذاری شده است؛در این روز مدرنترین مدرسه جنوب در دوران قاجار با نام «سعادت» تاسیس شد و این مدرسه بعدها به خاستگاهی برای پرورش مشاهیر و مفاخر علمی و ادبی جنوب مبدل گردید. مشاهیری که بعدها در ادبیات معاصر و سایر رشتههای علمی خوش درخشیدند و آوازه ملی یافتند.محمدجواد حقشناس بر این باور است که «نامگذاری معابر به نام مشاهیر و بزرگان فرهنگی و علمی و قهرمانان استعمارستیز جنوبی و پاسداشت جایگاه آنها به نوع نگاه، آگاهی، شناخت و دغدغهمندی مدیران شهری ما برمیگردد.».
جعفر قائم پناه، معاون اجرایی پزشکیان:
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه سفر رئیس جمهور به استان بوشهر ۳۱ مصوبه داشت گفت: در این راستا ۵۳ هزار و ۷۶۴ میلیارد تومان و ۶ میلیون و ۷۱۴ هزار دلار اعتبار تصویب شد. وی تکمیل محور مواصلاتی کنارتخته دالکی، احداث باند دوم بزرگراه فیروزآباد به جم، راهآهن بوشهر به شیراز، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان و فاطمه زهرا بوشهر، تکمیل پروژههای ورزشی استان، توسعه آبیاری نوین، تکمیل و آبگیری سدهای دالکی و خائیز را از مهمترین مصوبات این سفر اعلام کرد. از این مبلغ اعتباری ۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان مربوط به منابع سازمان برنامه و بودجه، سه هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان منابع استانی و دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سایر منابع است. براین اساس سهم وزارت آموزش و پرورش دو هزار و ۹۸۶میلیارد تومان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان و نیرو شش هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان میباشد.
توضیحات بی اساس استاندار بوشهر:
زدن حرفهای گل درشت برای امیدوارسازی مردم یکی از زشتترین سنتهای مدیریتی در کشور است. سنتی که بدلیل ناتوانی در تحقق آن (در اکثر موارد)، حداقل امیدها را هم تبدیل به ناامیدی نموده و بر وزن نارضایتیها خواهد افزود. اگر مدیری قصد استفاده از ظرفیت نخبگانی را دارد، نیازی به جار و جنجال نیست و در عمل نشان میدهد. ثانیا اگر مدیری عقل داشته باشد حتما همین راه را دنیال میکند و چارهای جز این ندارد. ثالثا، در غالب موارد مافیاهای ریز و درشت بدلیل تعارض منافع و همچنین بروکراسی سنگین اداری، جلو اجرای همه جانبه این نوع اقدامات را خواهد گرفت. در نهایت اینکه، بهار گیلان آقای استاندار چه عملکردی داشت که الان شاهد توسعه آن در تابستان بوشهر باشیم؟ منتظر توضیحات جناب استاندار برای عملیاتی کردن کار هستیم.
نگاهی به استانداران بوشهر بعد از انقلاب:
۱۹ استاندار و ۴ سرپرست پس از انقلاب اسلامی، نماینده ارشد دولت در استان بوشهر بوده اند و حالا قرعه بیستمین استاندار به نام «ارسلان زارع» از فرزندان استان افتاده است. ارسلان زارع دکترای مدیریت اقتصاد دارد. استانداری گیلان، معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان و فرمانداری شهرستانهای دشتستان و دیر از سوابق اجرایی وی است. در میان ۲۳ استاندار یا سرپرست استانداری بوشهر، ۶ نفر بومی استان (مدرس زاده، ندیمی بوشهری، تبادار، افراشته، سالاری و محمدی زاده) و ۱۷ نفر دیگر غیربومی بوده است.
مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر:
رییس کل دادگستری استان بوشهر بیان داشت که دادستانهای شهرستان های جنوبی استان پروندههای استخدامی شاغلین در شرکت های منطقه را بررسی می کنند تا حد نصاب جذب ۵۰ درصدی نیروهای بومی در این شرکتها رعایت شود.اشتغالزایی و جذب نیروهای بومی در این شرکت ها حق مردم منطقه است و دادگستری به شکل قانونی از این حقوق دفاع می کند.
«احمد محمدی زاده» استاندار بوشهر:
استاندار بوشهر ضمن بازدید از قطعات "۸الف"، "۸ ب"، "۹ الف" و "۹ ب" راه آهن بوشهر به شیراز گفت، اعتبار ۱.۲ میلیارد دلاری از محل تهاتر نفت برای ادامه ساخت راهآهن بوشهر - شیراز در سال جاری به تصویب رسید. وی بیان داشت که امسال ۸ قطعه جدید از راه آهن فعال و دارای پیمانکار شده و از پیشرفت قابل قبولی برخوردار هستند. لازم به توضیح است که پروژه راه آهن بوشهر شیراز در دولت نهم کلید خورد، اما چنان کند پیش رفت که انتظار برای تکمیل آن حالا ۱۷ ساله شده است. جابه جایی سه میلیون تن بار در سال اول بهره برداری و افزایش تا ۶ میلیون تن طی ۱۰ سال، جابه جایی یک میلیون مسافر در سال اول بهره برداری و افزایش تا ۲ میلیون نفر طی ۱۰ سال، بعنوان اهداف این پروژه پیش بینی شده است. طول این خط آهن از سمت شیراز تا بوشهر ۴۳۷ کیلومتر است که به ۱۱ قطعه اجرایی تبدیل شده است و در امتداد خود شهرهای اهرم، کلمه، بوشکان، فراشبند، فیروزآباد، بایگان، کوار، شیراز، زرقان و مرودشت را در برمیگیرد.
مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر:
مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر در نشست با اعضای شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی بیان نمود که، واقعاً وضعیت برخی از خانوادههای زندانیان در استان بوشهر ناراحت کننده است و به همین دلیل شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای کمک به آنان اعلام آمادگی کرده و طی ۲ سال اخیر، ۱۲۳ نفر از زندانیان استان بوشهر با کمک پتروشیمیها آزاد شدند. با کمک شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان توانستیم ۶۳ زندانی را آزاد کنیم که شایسته قدردانی است. در مورد حق آلایندگی نیز تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان قطعی شده و اقدامات لازم برای دریافت حدود ۲ هزار میلیارد آن به اتمام رسیده است و در همین روزها مبلغ یکهزار و ۴۰ میلیارد تومان آن به حساب استان بوشهر به ویژه ۴ شهرستان جنوبی واریز خواهد شد.
راه شناسایی تفاوت کالای قاچاق با کالای ته لنجی چیست؟
محسنی اژهای رئیس قوه قضا در جدیدترین سخنان خود نسبت به برخورد با کالاهای تهلنجی که با مجوز وارد شهرها میشوند، انتقاد کرد و خواهان رسیدگی به این موضوع از سوی وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات شد. کالاهای قانونی که بدلیل عدم تعریف قوانین و مشخصه های تشخیص معین، با کالای قاچاق همسان پنداری شده و گرفتاری هایی را برای صاحبان کالا بوجود آورده اند.
تخلفات در پتروشیمی بوشهر؛
بنا به اخبار واصله، این مدیر عامل نجومی بگیر یک شرکت پتروشیمی، که اخیرا در ایام محرم به ماموریت اداری به اروپا رفته بود و خانواده اش را نیز در این سفر به همراه داشته است، براساس گزارش نهادهای نظارتی و امنیتی و بررسی تخلفات این مدیر عامل و دریافت حقوقهای نجومی، برکنار شد.
رسانههای مطالبهگر، مدیران را پاسخگو کنند:
حکایت مردم جنوب استان با صنعت، حکایت غریبی است؛ صنعتی که قرار بود برای آنها رفاه و توسعه بیاورد، نه آلودگی و بیماریهای گاه ناعلاج! ولی در این سالها سهم ساکنان این منطقه از صنعت، بیشتر آلودگی و دردهای ناخوانده بوده است تا توسعه. این آلودگی حاصل از فعل و انفعالات شیمیایی صنایع نفتی و گازی مستقر در جنوب استان، نهتنها ریهها را نشانه گرفته، بلکه روان ساکنان و کارکنان این منطقه را نیز درگیر خود کرده است. اینجا نقش رسانههای محلی در مطالبهگری و انتقاد از بیمسئولیتی صنعت میتواند کارآمد باشد که خوشبختانه در دو سه سال اخیر، با ظهور خبرنگاران مطالبهگر و دغدغهمند، هر از گاهی مشکلات حوزه بهداشت و درمان، کیفیت آب شرب و مصرفی و آلودگی هوا مطرح میشود، اما این مطالبهگری باید بهطور مستمر ادامه بیابد تا امروز با شنیدن احتمال ساخت بیمارستان نفت در شیراز غافلگیر نشویم.
استاندار بوشهر:
محمدی زاده استاندار بوشهر گفت: طرح توسعه پلیمر کنگان با سرمایهگذاری ۱.۲ میلیارد دلار در استان بوشهر در یکسال اخیر اجرایی شد.
ارزیابی عملکرد مدیران استانی؛
در دور جدید سفرهای استانی رئیس جمهور، با توجه به گزارشات عملکردی دریافتی و وضعیت و سطح رضایتمندی مردم از مدیران استانی، اقدام به تغییراتی چند در مدیران استانی می شود. این برنامه در دو استان خوزستان و بوشهر عملیاتی گردیده است. در ادامه متن، برخی از اسامی و تعداد مدیران تغییر یافته در استان بوشهر پس از سفر رئیس جمهور به این استان آورده شده است.
در دور دوم سفرهای استانی:
سپهر خلجی رییس شورای اطلاعرسانی دولت در توئیتی به نقل از معاون اجرایی رییس جمهور در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان بوشهر، نوشت: با دستور رییس جمهور در دور دوم سفر، مدیران استان بوشهر ارزیابی شدند. پنج مدیر استان مورد تشویق قرار میگیرند و پنج مدیر هم برکنار میشوند.
مدیر اداره بندر و دریانوردی شهرستان گناوه:
کیامرث جوکار مدیر اداره بندر و دریانوردی شهرستان گناوه در جریان بازدید معاون بندری اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در راستای پیگیری وضعیت کالاهای متروکه از بندر گناوه اظهار داشت: بندر گناوه روندی رو به پیشرفت در مسیر تجارت دارد به نحوی که اکنون مبدأ صادراتی شمار زیادی از فعالان اقتصادی به شمار میرود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور:
محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور از آمادگی مسئولان قطر برای سرمایهگذاری در بوشهر خبر داد و اظهار کرد: سرمایهگذاران قطری آمادهاند در بوشهر بندر مشترک هوشمند ایجاد شود و در این راستا امیر قطر دستور تبدیل بندر الرویس به بازار ارتباط با ایران صادر کرد؛ آنها آمادهاند در بندر الرویس قطر انبارهای بزرگ ساخته شود تا کالاهای صادراتی از بوشهر در این انبارها ذخیره و در حوزه خلیج فارس توزیع شود.
برای افزایش عمق کانال به منظور عبور و مرور شناورها؛
همزمان با پنجمین روز از هفته دولت عملیات اجرایی پروژه لایروبی کانال دسترسی بندر ریگ با حضور استاندار بوشهر، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس و جمعی از مدیران آغاز شد.
مدیرکل بنادر استان بوشهر:
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با بیان اینکه بررسیها برای شناسایی عامل آلودگی نفتی در ساحل کنگان ادامه دارد گفت: مشارکت همگانی برای مقابله با آلودگی سواحل کنگان ضروری است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر:
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: با احداث زیرساختهای مورد نیاز نصب دستگاه ایکسری در بندر دیر، بهزودی این دستگاه راهاندازی میشود.
معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر؛
به گفته معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر باید زیرساختهای حمل و نقل دریایی، بار و مسافر بر اساس نیاز واقعی بین استان بوشهر و کشور قطر فراهم شود.