محمدرضا زائری:
محمدرضا زائری در شبکه ایکس نوشت: مبتذل کردن موضوع نفوذ و تقلیل دادنش به حاشیه هایی چون اتباع بیگانه و کاترین شکدوم خودش نوعی نفوذ است.
حسین علایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران:
حسین علایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران: مهم ترین ضعف ایران آن بوده است که دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ایران، به بزرگی و فعال بودن دائمی تشکیلات اطلاعاتی اسرائیل توجه کافی نکرده و توانایی های لازم را برای مقابله و مواجهه با سازمان های اطلاعاتی اسرائیل مثل موساد و نیز اطلاعات ارتش اسرائیل و سایر دستگاه های جاسوسی همکار با اسرائیل فراهم نکرده اند. برخی از منتقدین درباره اظهارت آقای علایی بیان داشته اند که ایشان با نوعی محافظه کاری، وسط لحاف نقد ایستاده و ضمن بیان انتقاداتی چند، به گونه ای صحبت کرده که به کسی برنخورد. در صحبت های آقای علایی، به بحث نفوذ های احتمالی هیچ اشاره ای نشده و تنها بحث غافلگیری ، پر رنگ شده است. همچنین هیچگونه رویکرد مطالبه گری یا پاسخ طلبی در صحبت های ایشان دیده نمی شود.
اولویت جمهوری اسلامی بر پاکسازی امنیتی:
پیرو ترورهای اولیه اسرائیل، پرسش از معادلهی «فرد-فناوری» در اقدامات امنیتی و اطلاعاتی رژیم داغ شد؛ به این معنا که در کسب اطلاعات مربوط به دقت ترورهای اولیه اسرائیل، افراد نفوذی احتمالی سهم بیشتری داشتند یا این اطلاعات و دادهها محصول استفاده تسلیحاتی از فناوری و تکنولوژی بود؟این متن قاعدتاً نمیتواند در این باره حکم کند، امّا نشانههایی که وجود دارد، و بویژه برداشتهایی که میتوان از مصاحبه اخیر شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزبالله لبنان استنتاج کرد و به موضوع ایران نیز تعمیم داد، اینچنین است که به احتمال بسیار، نقش فناوری با فاصله بسیار زیاد از نقش افراد احتمالی نفوذی بیشتر است. اگرچه نهادهایی که دراین زمینه فعالاند، قاعدتاً نباید با احتمالات کار کنند، بلکه باید حالتهای بدبینانه را هم به صورت منطقی و طبیعی درنظر بگیرند؛ امّا مشخص است که رژیم با پشتیبانی کامل آمریکا قطعاً از فناوریهای هوشمند، استفادههای نظامی هم میکند و این مسئله باید مدنظر قرار بگیرد. اگر تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونی به ایران را در سه سطح ۱-امنیتی و اطلاعاتی ۲- نظامی و ۳-سیاسی-اجتماعی بررسی کنیم، بویژه با توجه به ترورهای وحشیانه و متعددی که در ساعات اولیه توسط اسرائیل صورت گرفت، این رژیم در بخش امنیتی، توانست ضرباتی وارد کند؛ اگرچه در بخش نظامی، علیرغم تمام بمبارانهایش، به لحاظ تحقق اهداف، زیر متوسط و ناکام ظاهر شد و در بخش سیاسی-اجتماعی نیز کارنامهای کاملاً منفی از خود به جای گذاشت.
سید عبدالجواد موسوی:
همه آن ها که اندکی آشنایی با این دوزخیان روی زمین داشتند نیک می دانستند این قوم نفرین شده با خدای خویش نیز نیرنگ می ورزد. هرچه قدر آن ها اهل خدعه و تزویر بودند ما در این سو به شعار و رجز و ثانیه شمار میدان فلسطین دل خوش کرده بودیم و چه جایی خوشتر از چنین سوراخ هایی برای اهل نفوذ. از همین سوراخ ها بود که کاترین شکدم ها وارد شدند. فقط با سر دادن چند شعار انقلابی و حفظ حجابی که اهل ظاهر را سخت خوش می آمد. اگر کاره ای بودم می گفتم حتما روی سنگ مزار شهدای جنگ دوازده روزه بنویسند: «...به دست عوامل صهیونیستی و با همکاری نیروهای نفوذی به شهادت رسید».️می نوشتم تا در تاریخ به یادگار بماند. هم خباثت آن هایی که ننگ وطن فروشی را در ازای لقمه نانی به جان خریدند و هم اهمال آنان که قرار بود حواس شان به امنیت این سرزمین باشد اما ترجیح دادند نفوذ را در لابلای روزنامه ها و استوری ها و روشنفکران و منتقدان جستجو کنند. باید در تاریخ این سرزمین ثبت شود که اگر دشمن در موقعیتی برابر به سراغ مان می آمد هیچ حرفی برای گفتن نداشت اما او به غایت مکار بود و این را همگان می دانستند جز آن هایی که باید بدانند.
عارف در در نشست با رئیس و مدیران سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح:
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین بخش دفاعی کشور نقش ویژهای در جنگ ۱۲ روزه داشتند، گفت: بخشهای دفاعی کشور ظرفیتهای بسیار بالایی دارند که در مقاطعی بالفعل شده است و در زمانی هیچ کشوری جرأت حمله سایبری به ایران را نداشت تا جایی که کشور حملهکننده با حملات سایبری متعدد ایران روبرو میشد و باید راهبرد کشور در حوزه امنیت سایبری همان راهبرد مقام معظم رهبری برای رسیدن به جایگاه اول منطقه در سند چشمانداز ۲۰ ساله باشد و کاستیها در بخش پدافندی به ویژه امنیت سایبری جبران شود.
جعفر شیرعلینیا تحلیل گر سیاسی:
اسرائیلیها مبدع قتلهای هدفمند سیاسی یا به طور اختصاری «ترور» نیستند، اما سابقهای طولانی و تاثیرگذار در این موضوع دارند. مطالعه اهداف اسرائیل نشان میدهد که آنها به سه دلیل ترور میکنند؛ اقدام پیشدستانه، انتقام یا ایجاد اخلال در ساختار رهبری تشکیلات حریف. این قتلها، برای آنان توجیه سیاسی-امنیتی و همچنین دینی و آرمانی دارد. کتاب «برخیز و اول تو بکش؛ تاریخ مخفی ترورهای هدفمند اسرائیل» اثر رونن برگمن در سال 2018 منتشر شد. جعفر شیرعلینیا، متخصص تاریخ جمهوری اسلامی ایران درباره این کتاب تاکید میکند که پس از انتشار این کتاب با بسیاری از مسئولان کشور به ویژه در دولتهای حسن روحانی و ابراهیم رئیسی سخن گفته ونسبت به تغییر روشهای اسرائیل هشدار داده است.وقتی که اسرائیل ریز اطلاعات ترورهای خود را منتشر می کند، این به معنای تغییر روش های ترور و در پیش گیری روش های جدید است.
ماشاالله شمس الواعظین:
رسانه های معاند حضور رهبر انقلاب در پناهگاه ها را از دو منظر زندگی دوستی ایشان و کم توجهی به زندگی شهروندان، مورد هجمه قرار داده و تقبیح نموده و آن را نشانه ضعف ، دانسته اند. در حالیکه در تمامی دنیا، حکم عقل بر این است که رهبران و مدیران ارشد سیاسی برای تسریع در تصمیم گیری و حفظ امنیت جانی شان، در پناهگاه های مستحکم حضور پیدا کنند. این شانتاژ خبری دشمن برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی از یکطرف و متاثر کردن افکار سیاستمداران کشور برای تقویت احتمال اشتباه راهبردی و حضور عمومی منجر به پیاده سازی سوقصدها از طرف دیگر، دنباله گیری می شود. ماشاالله شمس الواعظین در این خصوص تحلیل های جالبی ارایه نموده است.
شمارش معکوس برای از سرگیری پروازهای داخلی و خارجی:
پس از تشدید تنشها میان ایران و رژیم صهیونیستی و وقوع جنگ ۱۲ روزه که با حملات هوایی مستقیم به زیرساختهای شهری و مناطق مسکونی در چندین کلانشهر ایران همراه بود، نگرانی شرکتهای هواپیمایی خارجی درباره امنیت پرواز بر فراز و به مقصد ایران بهطور محسوسی افزایش یافته است. این شرکتها بهویژه نسبت به احتمال بروز حملات ناگهانی، ریسکهای ناشی از شلیک موشک یا پهپاد در مناطق غیرنظامی، و همچنین نبود تضمین امنیتی برای فرودگاههای بزرگ ایران از جمله مهرآباد، امام خمینی، تبریز و شیراز، ابراز تردید کردهاند.دولت با ارسال یادداشتهای رسمی به سفارتخانهها و سازمانهای بینالمللی هوانوردی، بر تعهد خود نسبت به ایمنی کامل آسمان ایران تأکید کرده و خواستار همکاری کشورهای خارجی برای ازسرگیری پروازها شده است.
بعد از تایید و ابرام حکم در دیوان عالی کشور:
فردی که با همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در حکم محاربه و افساد فیالارض بازداشت و محاکمه شده بود پس از طی فرآیند کامل آیین دادرسی کیفری و تایید و ابرام حکم در دیوانعالی کشور صبح امروز به سزای اعمالش رسید و به دار مجازات آویخته شد.اسماعیل فکری، در آذر ۱۴۰۲ در حالیکه همچنان با سرویس جاسوسی-تروریستی رژیم صهیونیستی ارتباط داشت، در یک عملیات پیچیده فنی و اطلاعاتی در کشور دستگیر میشود. براساس مستندات پرونده، اسماعیل فکری در طول همکاری با موساد تلاش داشته اطلاعات طبقهبندی شده و حساس کشور را به دشمنان جمهوری اسلامی ایران ارائه و در قبال آن پاداش دریافت کند. اسماعیل فکری در طول همکاری با سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، با ۲ افسر موساد ارتباط برقرار کرده است.
تامین امنیت هواپیماهای غیرنظامی:
از روز جمعه شاهد انتقال هواپیماهای غیرنظامی ایران به مقاصدی نامعلوم و برخی فرودگاه های مرز شرقی کشور بوده ایم. همچنین اسرائیلی ها هم اقدام به انتقال هواپیماهای مسافربری خود به سه کشور یونان، قبرس و آمریکا کرده اند.
تداوم ترور دانشمندان هسته ای توسط رژیم صیهونیستی:
یک روز بعد از موج اول ترورهای دانشمندان هسته ای کشور،فاز دوم ترورها با تروز چهار دانشمند دیگر دنباله گیری شد. علی بکایی کریمی، منصور عسکری(اعضای هیات علمی دانشگاه امام حسین- متخصص فیزیک)، سعید برجی ( مهندسی مواد و دکتری مکانیک -عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر) و علی باکوئی کتریمی از دانشمندان هستهای کشورمان بودند که در دو روز گذشته، در جریان حملات تروریستی رژیم صهیونیستی به کشورمان در منازل شان به فیض شهادت نائل آمدند.
ردپای اسرائیل در ارایه اطلاعات گمراه کننده به آژانس:
ایران روز شنبه مدعی وارد کردن «یکی از بزرگترین ضربات اطلاعاتی تاریخ» به اسرائیل شد و صداوسیمای ایران در گزارشی به نقل از «منابع مطلع در منطقه» اعلام کرد که دستگاههای اطلاعاتی کشور «انبوهی از اطلاعات و اسناد راهبردی و حساس از جمله هزاران سند مربوط به تاسیسات اتمی» را از اسرائيل خارج کردهاند. سازمان امنیت داخلی (شینبت) و پلیس رژیم اسرائیل، ۱۷ روز پیش در بیانیهای فاش کردند، «روی مزراحی» و «الموگ آتیاس»، هر دو ۲۴ ساله، اهل «نشر» در شمال سرزمینهای اشغالی (حیفا) را به اتهام همکاری با ایران دستگیر کردهاند. ایران مدعی شده که در برخی مکانهایی که آژانس مدعی کشف ذرات اورانیوم بوده، "خرابکاری یا اقدام خصمانه" عامل آلودگی بوده و مقامات امنیتی سرنخهای بیشتری در این زمینه یافتهاند.
مراقبت در برابر سیستم های جاسوسی:
روز چهارشنبه دهم اردیبهشت ۱۴۰۴ شاهد اعدام یکی از مرتبطین با سیستم جاسوسی اسرائیل یا موساد بودیم. جاسوسی محسن لنگرنشین برای موساد و پشتیبانی همهجانبه از تیمهای تروریستی وابسته به آن طبق مستندات متعدد اطلاعاتی و فنی، منجمله از سیستم ارتباط امن متهم با سرویس موساد (ویندوز قرمز) محرز شد و لنگرنشین در نهایت با قرار گرفتن در مقابل مستندات بسیار پرونده در مورد اقدامات خود، هم در مرحله دادسرا و هم در مرحله دادگاه، اقاریر صریح داشته است. برای بسیاری از خوانندگانی که چنین اخباری را ملاحظه کرده اند، این سوال پیش میآید که ویندوز قرمز چیست و چه کاربردهایی دارد؟ لازم به توضیح است که در سال ۱۳۸۹، واحد مرکزی خبر اقدام به تهیه مستندی بنام ویندوز قرمز نمود که به جزئیات نقش موساد در ترور دکتر علی محمدی، اشاره دارد. موضوعی که متفاوت از متن حاضر است. با توجه طرح اسم ویندوز قرمز از سال ۱۳۸۹ تاکنون، مسلما سیستمهای امنیتی کشور تسلط کافی روی چنین سیستمهایی را به راحتی دارد (رصد، نفوذ، اشراف). توصیه میشود جوانان و حتی متخصصان کشور، از کنجکاویهای نابجا در چنین مواردی خودداری نموده و خود را در مظان اتهام قرار نداده و ایجاد شائبههای احتمالی نکنند.
انحرافات امنیتی :
اهمیت حضور و قوت نهادهای امنیتی در یک کشور بر کسی پوشیده نیست. اما نکته هم برای کارآمدی یک نهاد امنیتی ، طراحی مکانیزم ها و رویه های نظارتی موثر و متناسب با نوع فعالیت اینگونه از نهادها است. کم توجهی به سلامت هسته سخت در یک حکومت، از مهم ترین عوامل موثر بر ضربه پذیری همان حکومت محسوب می شود. هسته سخت امنیتی در هر کشوری در صورت ضعف نظارتی،استعداد بالا جهت ابتلا به سه آفت سلیقه گرایی و منفعت خواهی شخصی، نفوذ و کج کارکردی دارد.برخی از تحلیل گران معتقدند که از مهمترین عوامل موثر بر سقوط پهلوی دوم ، فسادهای ساواک و توسعه نامتوازن در روند برنامه ریزی کشور بوده است. درخصوص خبر حاضر ،باید اشاره داشت که در چندین و چند جلسه مختلف، رئیس قوه قضاییه تاکیداتی روی تقویت نظارت ها روی ضابطین ،ارتقا قانون گرایی در برخوردهای امنیتی و شنودها و غیره داشته اند. در جلسه مشترک سران قوا نیز، مجددا از برخی کج کارکردی های برخی از فعالان امنیتی کشور سخن گفته اند. سوال اینجاست که آیا در گام دوم انقلاب ، زمان بازسازماندهی ،پالایش و تقویت عملکردی نهادهای امنیتی کشور، فرا نرسیده است؟
سردار احمدعلی گودرزی:
فرمانده مرزبانی فراجا گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته انسداد مرزهای کشور ظرف سه تا پنج سال با هزینه ۳ میلیارد یورو انجام خواهد شد.وی با بیان اینکه طرح انسداد در چند کیلومتر از مرز هنگ ژال شهرستان بانه در استان آذربایجان غربی آغاز شده است، افزود: یکی از وظایف مرزبانان، استیفای حقوق دولت و مرزنشینان است، مردمی که همیشه پشتیبان نظام و انقلاب بودهاند. البته قوانین و مقررات باید رعایت شود، زیرا مرز به مثابه ناموس کشور است و باید با قدرت از آن حفاظت کرد.
دو قطبی در شورای عالی فضای مجازی:
بیش از دو هفته از برگزاری آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی با محوریت بررسی موضوع رفع فیلترینگ میگذرد.در بین اعضای شورای عالی فضای مجازی، از مخالفان کم و زیاد طرح رفع فیلترینگ می توان به افرادی مثل رسول جلیلی ، رضا تقیپور ، محمدحسن انتظاری اشاره داشت.در بین موافقان رأی به بررسی فوریت طرح وزارت ارتباطات در مورد رفع فیلترینگ نام افراد دیگری همچون عزتالله ضرغامی و محمد سرافراز مدیران سابق صداوسیما و اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی دیده میشود. ورای اینکه اسامی موافقان و مخالفان چه کسانی هستند و به چه دلیل و در چه سطحی موافق یا مخالف می باشند، باید پرسید که سیاستگذاری در این خصوص بر اساس کدام رویکرد انجام می شود؟ کدامیک از رویکردهای امنیتی ، رویکرد توسعه ای ، رویکرد حکمرانی محور عمل است؟چرا آشتی بین رویکردها در دستور کار قرار نمی گیرد؟ آیا ما با فقر دانشی در سیاستگذاری مواجه هستیم که باعث غلبه یک رویکرد بر سایر رویکردهای سیاستگذاری شده یا با فورت و شدت اثرات تخریبی در موضوعی خاص؟ از اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی درخواست می گردد، صادقانه و منصفانه به این سوال پاسخ دهند.
دبیر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها:
سید روح الله موسوی نماینده مردم لردگان تاکید کرد؛ «پس از اعمال سیاست فیلترینگ مسوولان و مردم به این موضوع رسیدهاند که اهداف فیلترینگ محقق نشده بلکه برعکس مافیای فیلترشکن فروش سود هنگفتی نصیب شان میشود و از همه مهمتر مدیریت فضای مجازی از دست خارج شده و کودکان و نوجوانان با فیلترشکن به سایتهای غیرمجاز دسترسی پیدا کردهاند که خود این موضوع آسیبها را بیشتر میکند.». موسوی با اشاره به اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه وضعیت فعلی فیلترینگ به نفع هیچکس نیست، گفت؛ «این موضوع امنیت سایبری را زیر سوال برده و امنیت خانوادهها را دچار مشکل کرده است، در این راستا برخی کسبوکارها آسیب دیدهاند و مردم هم ناراضی هستند که ضروری است تصمیمات سریع و کارشناسی در این زمینه لحاظ شود.». محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، بیان داشته بود که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود به حکمرانی قانونی فضای مجازی اشاره داشتند. پرونده محدودیتها در فضای مجازی هیچ اثری ندارد. این یک واقعیت است. این واقعیت از زمانی که فناوریهای نوین در حال پیشرفت بود، خیلی واضح بود. تنها کاری که میکند افزایش هزینه مصرفکننده و فرارهای امنیتی ایجاد میکند. ما اشراف اطلاعاتی را یک اصل میدانیم و بیتعارف همهجا میگوییم.
طرح واقعا صیانت یا طرح تسهیل در امور بعضی ها؟
چند سالی است که کشور دچار مشکلات اساسی در خدمات اینترنت و تشدید نارضایتیهای عمومی به واسطه اجرای طرحی بنام طرح صیانت شده است. طرحی که اسما طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی است و رسما برای تسهیل در امور و وظایف بعضیها اجرایی میشود و تنی چند از نمایندگان وضعیت معلوم مجلس نیز مثلا حامی آن هستند. چندین و چند بار بشکل سربسته تذکر دادیم که بدلیل سرعت تغییر فناوری و وابستگی بالای اقتصاد ملی خصوصا اقتصاد بخش خصوصی به خدمات اینترنت، اجرای این طرح با رویکرد فعلی نه تنها کمکی به تامین امنیت ملی نمیکند، بلکه بدلیل پیامدهای بالای آن، خود ضد امنیت ملی است. طرحی خودگردان که فیلتر میکند و فیلتر فروشی را آزاد میگذارد؟ کسی که ادبیات پایه فیلترینگ و VPN را بداند، اگاه است که چه اتفاقی در حال وقوع است. تامین امنیت برای یک کشور، بسیار فعل نیکو و پسندیدهای است، اما روشهای مورد استفاده باید بشدت بیشتری، سازگاری با شرایط داشته باشد. آن از نوع حمایت جماعتی بنام پایدارچی در مجلس از این طرح و این هم مثلا تجمع مردمی؟ قضاوت با خود دوستان ما در مراجع خاص.
بهانه ها برای افزایش قیمت یا وجود آبکش مرزی؟
موضوع قاچاق بنزین یکی از چالش برانگیزترین موضوعات اقتصاد انرژی در کشور است که ابدا موضوع تازهای نیز نیست. اخیرا نیز موسی غنینژاد، تحلیلگر مسائل اقتصادی گفته آمارها میگوید ما روزی ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین مصرف میکنیم، از این عدد، فقط ۷۰ میلیون لیتر مصرف واقعی است و مابقی قاچاق میشود. حسین راغفر، قاچاق روزانه میلیونها لیتر بنزین از کشور را یک کار سازمان یافته و به زبان سادهتر حکومتی" میداند. معتقد است که این مقدار سوخت چند صد یا حتی چند هزار کامیون بنزین است. قاعدتا این توسط کولبر و... اتفاق نمیافتد. سردار رحیمی، عمده قاچاق سوخت در کشور را مربوط به فرآروده گازوئیل دانسته و بیان میدارد که حجم کشفیات کشور در حوزه قاچاق سوخت حاکی از قاچاق روزانه حدود ۲۰ میلیون لیتر نفتگاز در کشور است. حتی یک میلیون لیتر هم برای ما رقم بسیار بزرگی بهشمار میرود و با اجرای طرحهای ویژه در حال مبارزه تخصصی برای جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت و شناسایی گلوگاههای قاچاق هستیم.
عاقلانه تر هم می شود ورود کرد:
دعوا روی طرح صیانت و موافقان و مخالفان فیلترینگ و فیلترشکن فروشی و فیلترشکن فروشان، بالا گرفته است. داستانی که یک ظاهر بازی دارد و یک باطن بازی. برای اینکه راحتتر بتوان ماهیت این بازی مسلما منجر به باخت را درک نمود، یک سوال میپرسیم. آیا میدانید که در صورت استفاده از فیلترشکن و انواع vpnها، اجازه دسترسی به تمامی اطلاعات و برنامههای روی گوشی، لپ تاپ یا رایانه خود را به صاحبان این نرم افزارها و همین طور هکرها میدهید؟ چرا باید بشدت فیلتر کنیم و بشدت فیلترشکن فروشی رایج باشد؟ در برخی از کشورهای توسعه یافته، این دستیابی بی قید و شرط به اطلاعات از طریق راه اندازی و ایجاد انواع سکوها و اپلیکیشنها و برنامههای نرم افزاری کاربردی دنبال میشود. شرایطی که شما برای ریختن برنامه مجبور به دادن اجازه دسترسی میشوید. تا یادمان نرفته بیان کنیم که وقتی روی لینکی کلیک میکنید و هک میشوید هم، دقیقا چنین اتفاقی برایتان میافتد. در غرب، برای دسترسی دائمی، بشکل مکرر اقدام به ارایه برنامههای کاربردی و جذاب میشود. دکتر مسعود پزشکیان فرد باهوشی هستند و مسلما میدانند از چه چیزی حرف میزنیم. اجازه ندهید بازیهای سوخته مجددا آزمون و خطا شوند. حوزه ای. تی بشدت در حال تحول بوده و متاسفانه پیامد برخی از بازیها توسط دوستان، کمتر مورد توجه قرار میگیرد.