پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۵۱۱۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۷
دادگاه بین‌المللی ویژه رسیدگی به پرونده ترور «رفیق الحریری» نخست‌وزیر سابق لبنان در جدیدترین جلسه خود اعلام کرد، انفجاری که منجر به فوت الحریری شده «اقدامی تروریستی» بوده و مدارک کافی برای محکوم شدن متهمان وجود دارد.

شعارسال: قاضی‌های دادگاه بین‌المللی ویژه رسیدگی به پرونده ترور «رفیق الحریری» نخست‌وزیر سابق لبنان چهارشنبه اعلام کردند، انفجاری که منجر به کشته شدن الحریری شده «اقدامی تروریستی» بوده است.

بر اساس گزارش شبکه «رویترز»، در حکم این دادگاه که در لاهه قرار دارد، آمده است: مدارک ارائه شده توسط دادستان‌ها ممکن است منجر به محکوم شدن 4 نفر از متهمان پرونده شود و این بدان معناست که وکلای چهار نفر مذکور- که به صورت غیابی محاکمه می‌شوند- باید دفاعیات خود را ارائه دهند.

دادگاه همچنین دفاعیات ارائه شده توسط وکلای یکی از متهمان به نام «حسین حسن عنیسی» با هدف تبرئه وی را رد و اعلام کرد تمامی شواهد علیه اوست.

« جانت نوسورثی» از قاضی‌های دادگاه یاد شده گفت: ادله، از جمله مدارک مربوط به تلفن همراهی که دادستانی ارائه داده نشان می‌دهد عنیسی تلاش داشته این انفجار را به یک گروهک تروریستی خیالی نسبت دهد؛ دادگاه مدارک کافی در اختیار دارد که می‌تواند بر اساس آن عنیسی را به دلیل دست داشتن در حمله به رفیق الحریری محکوم کند.

وکلای مدافع متهمان دیگر یعنی «جمیل عیاش، حسن حبیب مرعی و اسد حسن صبرا» درخواستی برای تبرئه آنان نداده‌اند؛ گفته می‌شود 4 فرد یاد شده وابسته به حزب‌الله هستند.

14 فوریه 2005 «رفیق الحریری» نخست‌وزیر لبنان بر اثر انفجار بر سر راه کاروان موتوری‌اش در بیروت به قتل رسید؛ به دنبال ترور او، جنجال‌های زیادی درباره عوامل و مسببین ترور به پا شد.

دادگاه ویژه پرونده ترور الحریری 4 عضو حزب الله لبنان حدود 6 سال پیش (2011) حکم بازداشت 4 عضو حزب الله لبنان را صادر کرد و پیش از این نیز در فوریه 2005، 22 نفر دیگر را متهم ترور حریری اعلام کرده بود.

دیماه امسال (1396) مأموریت دادگاه بین‌المللی تحقیق درباره ترور نخست‌وزیر اسبق لبنان برای سه سال دیگر تمدید شد.

ترور نخست‌وزیر اسبق لبنان، ابتدا جنجال‌های بسیاری ایجاد کرد و مخالفان دولت سوریه در بین کشورهای عربی و غربی، در اقدامات هماهنگ این کشور را تحت فشار قرار دادند اما دمشق هرگونه دست داشتن در ترور الحریری را رد کرده و اتهام‌ها را بی‌اساس خوانده است.

با شدت گرفتن فشارها علیه سوریه و تشدید فشارهای بین‌المللی، سوریه نظامیان خود را از لبنان خارج کرد.

حضور نظامی سوریه در لبنان در سال 1976 و پس از آغاز جنگ داخلی در لبنان آغاز شده بود. رئیس ستاد ارتش سوریه در مراسم خروج نظامیان سوری در سال 2005 گفت که هدف از حضور سوریه کمک به توقف نبرد بین گروه‌های قومی و فرقه‌ای لبنان بود.

پس از فشارها بر دولت سوریه، فشارهای زیادی هم به حزب‌الله لبنان وارد شد و اتهام‌ها درباره ترور الحریری تشدید شد. در همین ارتباط دادگاه بین‌المللی مستقر در لاهه، پنج نفر از اعضای حزب‌الله را به نقش داشتن در این موضوع متهم و حکم بازداشت 4 تن از آنها را صادر کرد.

حزب‌الله همواره این اتهام‌ها را رد کرده‌ و با استناد به تصاویر ویدئویی از تحرکات هوایی رژیم صهیونیستی بر فراز بیروت در مسیر حرکت رفیق الحریری، این رژیم را مسئول ترور می‌داند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان هم با رد تصادفی بودن تحرکات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که حتی در روز ترور نخست‌وزیر اسبق لبنان هم رخ داده، اعلام کرد که این تحرکات برای انجام عملیات ترور صورت پذیرفت.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار:17اسفند1396 ، کدخبر: 13961217000724: www.farsne
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
0
0
اینکار نقشه آمریکا و اسرائیل برای ضربه زدن به حزب الله لبنان است ، حزب الله هیچوقت چنین کار ابلهانه ای نمیکند
ا.ح75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین