پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۵۷۳۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۵
انگلستان که پس از جنگ جهانی دوم متحد راهبردی آمریکا بوده ست و با دولت‌های گوناگون دموکرات و جمهوری‌خواه همکاری کرده است اما با دونالد ترامپ رهبر این روزهای کاخ سفید سازگاری کامل نداشته و ندارد.
شعارسال: در برابر اما انگلستان در کنار آلمان و فرانسه ایستاده است و می‌خواهد با این دو کشور نخستین گام بزرگ برای جدایی اقتصادی از آمریکا را بردارد. بااین‌همه کاخ سفید همچنان اروپا را تهدید می‌کند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا نوشت که ایالات‌متحده علیه هر فرد یا نهادی که قصد دور زدن تحریم‌های ایران را داشته باشد، اعمال مجازات خواهد کرد. دولت دونالد ترامپ به کشورهای اروپایی هشدار داده است که اگر آن‌ها تلاش کنند تا تحریم‌های ایالات‌متحده علیه ایران را دور بزنند، با مجازات و جریمه‌های سنگینی مواجه خواهند شد.تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه، هم گفته است کشورهایی اروپایی باید انتخاب کنند مایل به تجارت با ایران هستند یا آمریکا.

۲۴ آبان رویترز گزارش داده بود که برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا، در امور ایران به نهادهای اروپایی در مورد تجارت غیر دلاری با جمهوری اسلامی هشدار داد. آقای هوک گفته بود: «بانک‌ها و کمپانی‌های اروپایی می‌دانند که ما در اجرای تحریم‌ها علیه این رژیم بسیار جدی هستیم

«در مسیر استقلال»

اتحادیه اروپا پس از خروج ایالات‌متحده از برجام و بازگشت تحریم‌های ایران، اعلام کرده بود که یک سازوکار ویژه مالی برای تجارت با ایران راه‌اندازی می‌کند. تاکنون دست‌کم چهار کشور اروپایی میزبانی از این سازوکار را رد کرده‌اند. در روزهای اخیر برخی منابع اروپایی و ایران خبر دادند به‌زودی این سازوکار مالی فعالیت خود را اجرایی می‌کند.وزیر خارجه آمریکا اول خردادماه ضمن اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات‌متحده برای توافق جدید با جمهوری اسلامی را برشمرد، که درواقع فهرست خواسته‌های ایالات‌متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه، نظیر حمایت از حزب‌الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.سازوکار مالی مشترک اتحادیه اروپا و ایران موسوم به "اس پی وی SPV" برای دور زدن تحریم های فراسرزمینی آمریکا علیه ایران این هفته اجرایی می شود. این سازو کار به شرکت های اروپایی امکان می دهد تا در چهارچوب مقررات اتحادیه اروپا و در زمینه کالاها و خدماتی که صادرات و واردات آنها مجاز شناخته شده است، با ایران تجارت کنند. اجرایی شدن این سازوکار مالی اتحادیه اروپا موجب نگرانی واشنگتن شده است. هرچند واشنگتن از ماهها پیش تلاش های گسترده ای را برای متقاعد کردن شرکت های اروپایی انجام داده است، ولی به رغم این تلاش ها، برخی شرکت های کوچک و متوسط اروپایی که هیچگونه فعالیتی در خاک آمریکا ندارند و یا از تهدیدهای واشنگتن واهمه ندارند، در چهارچوب این سازوکار مالی می توانند وارد بازار ایران شوند. راه اندازی این سازوکار مالی بیش از منافع محدودی که برای اقتصاد ایران دارد، از نظر استراتژی میان مدت و بلند مدت اقتصادی اتحادیه اروپا حائز اهمیت فوق العاده ای است. درواقع، راه اندازی سازوکار مالی مشترک اتحادیه اروپا برای این اتحادیه به منزله گام نخست و بسیار مهمی در جهت استراتژی تقویت و استقلال اقتصادی اروپا در برابر دو اقتصاد بزرگ جهان، یعنی آمریکا و چین است. برونو لومِر، وزیر اقتصاد فرانسه این راهبرد را به روشنی در گفتگو با رادیو" فرانس اینتر" بیان کرده است .برونو لومِر، وزیر اقتصاد فرانسه از عزم راسخ فرانسه، آلمان و بریتانیا برای ایجاد یک سازوکار مالی مستقل با هدف تجارت با ایران و اجرایی شدن این سازوکار در چند روز آینده خبر داد. برونو لومِر ایجاد چنین سازوکاری را نشانه اعتبار اروپا و گام گذاشتن اروپا در راه استقلال تکنولوژیک و اقتصادی در برابر آمریکا و چین توصیف کرد.برونو لومِر ، مواضع آمریکا در قبال اروپایی ها را در بهترین حالت "بی اعتنایی" و اغلب "تهاجمی" توصیف کرد و گفت این مواضع فقط یک پاسخ دارد و آن اتحاد کشورهای اروپایی در مقابله به این مواضع است:"آمریکا تحریم های فرا سرزمینی به ایران تحمیل کرده است. به این معنی که شرکت های ما نمی توانند با ایران تجارت کنند، چون تمامی پرداخت ها باید از طریق بانک هایی انجام بگیرد که به بانک ها و نهادهای مالی آمریکایی وابسته هستند. ما در روزهای آینده یک نهاد مالی مالی و مستقل اروپایی با همکاری بریتانیا، آلمان و فرانسه ایجاد خواهیم کرد.

توافق برای ایجاد این سازوکار مالی در روزهای آینده امضا می شود تا بتوانیم حتی اگر آمریکا مخالفت کند، از طریق این سازوکار مالی با ایران تجارت کنیم."لومر افزود: "چه نتیجه ای می توان از این اقدام گرفت؟ نتیجه این حرکت این است که اروپا قادر به پیشرفت است و دیگر آن که اروپا بدون اتحاد، نمی تواند در برابر قدرت آمریکا و چین مقاومت کند. وقتی آقای ترامپ به تحریم فولاد و آلومینیم مبادرت می‌کند و اروپا قادر باشد این تحریم ها را رد کند و «نه» بگوید و به ضدتحریم دست بزند و ترامپ را به عقب براند، ما معتبر خواهیم شد و می توانیم در برابر آمریکا و چین به حیات مان ادامه بدهیم..."آیا سازوکار مالی مشترک اتحادیه اروپا و ایران می تواند در برابر تحریم ها و فشارهای فزاینده واشنگتن مقاومت کند و همانگونه که وزیر اقتصاد فرانسه می گوید، آغازی برای استقلال اقتصادی و مالی اروپا در برابر آمریکا و چین باشد؟

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت24 ، تاریخ انتشار: 9 بهمن 1397 ، کدخبر: 421717 ، www.saat24.news

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۰
0
0
فک نکنم زور این غول ها هم به آمریکا برسه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین