پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۴۱۱۸
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۹
بعد از گذشت 5 سال از حمله عربستان و ائتلاف عربی به یمن، ریاض نتوانست به اهداف خود برسد و رویاهای جنگی محمد بن سلمان در یمن تبدیل به باتلاقی شده که دورنمای مشخصی نیز برای خروج از آن وجود ندارد. گفتنی است از سپتامبر 2014 تاکنون نیروهای انصارالله مورد حمایت ایران و طرفداران علی عبدالله صالح، رئیس جمهور برکنارشده یمن، کنترل صنعا و برخی مناطق این کشور را به دست گرفته‌اند.

شعار سال: بعد از گذشت ۵ سال از حمله عربستان و ائتلاف عربی به یمن، ریاض نتوانست به اهداف خود برسد و رویا‌های جنگی محمد بن سلمان در یمن تبدیل به باتلاقی شده که دورنمای مشخصی نیز برای خروج از آن وجود ندارد.

به گونه‌ای که بسیاری از ناظران و تحلیل گران بین المللی عربستان را بزرگترین بازنده این جنگ می‌دانند.

در همین رابطه، صالح الجبوانی، وزیر سابق حمل و نقل یمن در حساب توئیتر خود نوشت: وقتی عملکرد قدرت‌های منطقه‌ای را در جنگ یمن ارزیابی می‌کنیم، طرف‌های ذینفع ایران و امارات و طرف بازنده عربستان سعودی است.

گفتنی است از سپتامبر ۲۰۱۴ تاکنون نیرو‌های انصارالله مورد حمایت ایران و طرفداران علی عبدالله صالح، رئیس جمهور برکنارشده یمن، کنترل صنعا و برخی مناطق این کشور را به دست گرفته‌اند.

«صالح الجبوانی» وزیر حمل‌ونقل مستعفی دولت هادی با اشاره به اینکه امارات دشمن دولت و ملت یمن است، گفت که بایستی به جای واژه «امارات عربی متحده» از امارات متحده استفاده کرد چرا که واژه عربی مناسب امارات نیست.

الجبوانی همچنین گفت: «به سعودی‌ها می‌گویم یا آنچه را که خراب کرده‌اید درست کنید و یا از یمن خارج شوید و به مسئولان یمنی نیز می‌گویم که از ریاض خارج شوید و بیش از این با پذیرش حقارت و خواری، به خودتان و یمنی‌ها توهین نکنید».
امارات طراح همه آن چیزی است که در یمن اتفاق می‌افتد و عربستان نیز با دعوت به اجرای توافقنامه، وقت‌کشی می‌کند.

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، این وزیر مستعفی یمن تصریح کرد که «یمن به عربستان برای بازگرداندن امور به روال عادی خود و بازپس‌گیری صنعاء امید داشت، اما اکنون با کودتای شبه‌نظامیان مورد حمایت امارات در عدن مواجه هستیم».

الجبوانی همچنین گفت که امارات طراح همه آن چیزی است که در یمن اتفاق می‌افتد و عربستان نیز با دعوت به اجرای توافقنامه، وقت‌کشی می‌کند.

وی تصریح کرد که «ما با مشاهده تحویل سقطری از سوی عربستان به امارات غافلگیر شدیم و این یک همدستی و توطئه علیه مشروعیت یمن بود».

الجبوانی همچنین تأکید کرد که هر قدر اوضاع دشوار شود ملت یمن هرگز به زانو درنخواهد آمد و هرگز تسلیم نخواهد شد و هرگز هیچ جدایی و تشکیل دولتی در جنوب در کار نخواهد بود و یمنی‌ها متحدی نمی‌خواهند که از پشت به آن‌ها خنجر بزند.

از راه اندازی جنگ تا تلاش برای بازسازی!

منابع آگاه یمنی از فشار اقتصادی ریاض به دولت مستعفی یمن با هدف اجرای خواسته‌های دولت سعودی خبر می‌دهند.
دولت عربستان، «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی یمن را برای امضای قرارداد موسوم به «توسعه و بازسازی یمن» و سازش با شورای انتقالی جنوب تحت فشار گذاشته است.


این منابع نزدیک به دولت مستعفی یمن به وبسایت العربی الجدید گفتند که دولت عربستان، «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی یمن را برای امضای قرارداد موسوم به «توسعه و بازسازی یمن» و سازش با شورای انتقالی جنوب تحت فشار گذاشته است.

از این رو دولت سعودی شرط کرده است که تزریق دلار به بانک مرکزی یمن را در شرایطی دوباره انجام خواهد داد که دولت مستعفی نیز شروط و خواسته‌های ریاض را بپذیرد و با شورای انتقالی جنوب (همسو با امارات) طبق سیاق جدید و با توجه به تغییرات میدانی که در جنوب یمن به نفع این شورا رخ داده، به مذاکره بنشیند.

در همین راستا دولت سعودی و امارات تلاش می‌کنند با امضای قرارداد‌های موسوم به توسعه و بازسازی یمن، کنترل مناطق نفتی و گازی و برخی استان‌های راهبردی از جمله «المهره» و «سقطری» را در دست خود بگیرند.

به گفته منابع یمنی، در یکی از این قرارداد‌ها دولت سعودی تلاش دارد اداره چاه‌های مناطق نفتی شرق یمن و حق امتیاز اکتشاف و پالایش در میدان ۱۸ نفتی و گازی در استان‌های مأرب و الجوف و میدان چهارم در استان شبوه را در دست گیرد.

مأرب و شبوه دو استان یمنی است که هنوز بخش‌هایی از آن در کنترل دولت مستعفی یمن قرار داد و نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مرکزی در آستانه تسلط بر شهر مأرب هستند؛ هشت استان به طور کامل در کنترل ارتش و انصارالله یمن است و استان عدن و مناطق جنوبی نیز در اشغال شورای انتقالی جنوب قرار دارد و ریاض تلاش دارد با استفاده از یان شرایط میدانی که کاملا علیه دولت مستعفی است، منصور هادی را برای دادن امتیازات بیشتر تحت فشار قرار دهد.

در همین حال اکثر وزرای دولت مستعفی یمن هم اکنون در ریاض به سر می‌برند و به گفته بسیاری از منابع یمنی و سعودی، آن‌ها در شرایط شبیه بازداشت خانگی هستند و حق خروج از هتل را نیز ندارند و از این رو امضای هر قرار دادی برای دولت ریاض و ابوظبی به خصوص در حیطه نفت و گاز چندان کار دشواری به نظر نمی‌رسد.

طبق آمار شبه رسمی، یمن دارای ۱۱.۹۵۰ میلیارد بشکه ذخیره نفتی دارد که ۴.۷۸۸ میلیارد بشکه از آن خارج استخراج است. یمن از سال ۲۰۱۵ الی دسامبر ۲۰۱۸ نزدیک به ۲.۹ میلیارد بشکه نفت تولید کرده است. میزان ذخایر گازی این کشور نیز نزدیک به ۱۸.۲۸۳ تریلیون متر مکعب تخمین زده می‌شود.

«توفیق النهمی» کارشناس اقتصادی یمنی به العربی الجدید گفت که ائتلاف سعودی قصد دارد قرار داد اغلب شرکت‌های یمنی و خارجی عامل در میادین نفتی را به پایان رسانده و صادرات نفت و گاز این کشور را آغاز کند.

در استان شبوه و حضرموت در جنوب شرق یمن ۳۵ میدان نفتی وجود دارد که موجب شده تا امارات حضور خود و عناصر وابسته به خود را در این استان‌ها تقویت کند و هم اکنون نیمی از استان حضرموت تحت کنترل شبه‌نظامیان وفادار به ابوظبی است. استان مهره نیز هم اکنون به طور کامل تحت نفوذ دولت ریاض قرار دارد.

شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از سایت خبری تابناک ، تاریخ انتشار 6 تیر    99، کد خبر:   986787، www.tabnak.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین