پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۵۲۶۹
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۷
خرافات در برخی از مردم موجب شده برای تعیین سرنوشت خود به فال معتقد شوند و رمالان شیاد نیز هرروز با ترفندی جدید وارد می‌شوند، که گربه چینی نمونه آن است.
شعار سال: «گربه ایرانی نیست و از چین آورده شده است و موکل گربه فال را می‌گیرد.» این صحبت‌های یک فالگیر در فضای مجازی است که «فال گربه» آن‌هم به‌صورت مجازی می‌گیرد.

گرفتن فال از گذشته خیلی دور رایج بوده است، پیشرفت تکنولوژی، افزایش سطح سواد و آگاهی خیلی هم نتوانست بر کاهش استقبال از این خرافه تأثیر بگذارد و همچنان این خرافه از فضای حضوری به فضای غیرحضوری و مجازی راه‌یافته است.

انواع مختلف فال وجود دارد که جالب است هم حضوری گرفته می‌شود و هم برای مشتری که وقت نداشته باشد یا فالگیری که دوست نداشته باشد دیده شود، به‌صورت غیرحضوری یعنی تلفنی یا مجازی هم گرفته می‌شود.

این فال‌ها می‌تواند با نام‌های مختلف، اما کارکرد یکسان گرفته شود حالا تفاوتی ندارد فال «قهوه»، «کارت»، «اعداد»، «بازی باخیال»، «عطسه»، «روز تولد»، «فصل» باشد.

اما انتخاب اسامی جدید از سوی فالگیران، مشتری‌ها را وسوسه می‌کند تا فال بگیرند و فکر کنند این فال متفاوت‌تر از فال‌های دیگر است و شاید راست از آب درآید.

با ورود تکنولوژی و فناوری‌های نوین به خانه‌ها، فضای مجازی هم به کمک این رمالان شیاد آمده است و آن‌ها در شبکه‌های مجازی جولان می‌دهند. نسخه فال‌های تضمینی برای مردم می‌پیچند و تبلیغات زیادی هم در فضای مجازی دارند تا این‌گونه بر درآمد خود بیافزایند.

این رمالان اسامی جدید برای فال‌های خود انتخاب می‌کنند. «فال گربه» فالی که اخیراً مد شده است، این نوع فال‌ها نشان از نزول تفکرات آدمی دارد که فکر می‌کنند دیگر انسان‌ها نمی‌توانند به آن‌ها یاری دهند و روی به حیوانات زبان‌بسته می‌آورند.

ماجرای فال گربه چیست؟
ماجرای فال گربه چیست؟ یک صفحه در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که تبلیغات زیادی در فضای مجازی برای جذب فالور می‌کند. به صفحه این فالگیر مراجعه می‌کنیم و محتوای این صفحه بسیار جالب است که در ادامه می‌خوانید:

خیلی از افراد برایشان فال گربه بسیار جدید است و از فالگیر درباره این فال پرسیده‌اند و او پاسخ داده است «موکل راه ارتباطی بین شخص فالگیر و جهان موازی هست و فقط اشخاصی که مدیوم هستن موکل دارن، موکل شخصی که کار شما را در پیج ما انجام می‌دهد گربه اشون هست که از چین آورده‌اند».

این فالگیر فال ازدواج هم می‌گیرد، و جالب است درباره این فال هم گفته است «فال ازدواج مخصوص عزیزانی که کیس خاص و شخص خاصی تو زندگی‌شان نیست و می‌خواهند به‌طورکلی از خودشان بدانند و به‌علاوه عدد ازدواج و بخت‌گشایی».

فال احساسی فالگیر هم حتی زبان بند هم دارد و معشوقه را برای عاشق جذب می‌کند. فال‌های این فالگیر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است و هر آنچه را اضافه‌تر بگوید هزینه‌ای جدا دارد؛ و جالب‌تر این است، فالگیر به کسانی که گفته‌اند چگونه می‌شود به شما اعتماد و یک نشانه به ما نشان دهید می‌گوید «دوستان به‌هیچ‌عنوان پیام‌های حاوی چگونه اعتماد کنیم، یک نشانه بدهید یا خودتان را ثابت کنید ندهید، چون درجا بلاک می‌شوید باید هزینه بدهید تا فال بگیریم».

حال این سؤال به ذهن می‌آید آیا ممکن است در هزاره سوم مردمی باشند که به این نوع فال‌ها اعتقاد داشته باشند. بله. خیلی از افراد بی‌سواد و باسواد به سراغ فالگیر‌ها می‌روند تا تنها آرامش ازدست‌رفته خود را با وعده‌های پوچ این فالگیر‌ها به دست آورند که آن‌هم مقطعی است یا حتی در برخی از موارد صحبت‌های فالگیر آرامش را از آن‌ها می‌گیرد و موجب به‌هم‌ریختگی زندگی‌شان می‌شود.

فاصله گرفتن از معنویت و اعتقاد به ضد ارزش‌ها
در همین ارتباط با «مجید ابهری» متخصص علوم رفتاری به خبرنگار شبستان می‌گوید: متأسفانه فاصله گرفتن از ارزش‌های معنوی باعث روی آوردن به ضد ارزش‌ها می‌شود. دراین‌باره می‌توان گفت، در رسانه‌های مجازی شاهد تبلیغات در زمینه فال‌های گوناگون هستیم.

این آسیب‌شناس اجتماعی افزود: این پیروی از فال و فالگیر از دیرباز در تاریخ وجود داشته است و زندگی‌ها به فال و فالگیری متصل شده است. اخیراً این باور‌های گسترش‌یافته است که نشان از فاصله گرفتن از ارزش‌ها دارد.

او بیان می‌کند: یک فالگیر چندین برابر یک استاد دانشگاه درآمد دارد. فال‌ها انواع مختلفی از فال ورق، ماسه، قهوه، تاروت و چوب دارد که فالگیر‌ها انجام می‌دهند.

ابهری بابیان اینکه شاهد گسترش فال حیوانات هستیم تصریح می‌کند:قبلاً پرنده‌ها فال حافظ می‌کردند، فالگیران دانه روی فال می‌ریختند و پرنده فال را برمی‌داشت. اخیراً فال گربه مورد تبلیغ قرارگرفته که این گربه‌های دارای موکل هستند. در کشور‌های اروپایی در جریان مسابقات ورزشی جام جهانی شاهد بودیم که حیواناتی همانند لاک‌پشت برای پیش‌بینی نتایج استفاده می‌شد. اخیر هم شاهد فال گربه برای انتخاب مسیر زندگی و همسر هستیم که و یک حرکت ناباورانه و مخالف علم و دین است.

او بیان می‌کند: فالگیران راست می‌گویند برای خود فالی گیرند که نیاز نداشته باشند از مردم پول بگیرند. بسیاری هم در تبلیغات این فالگیران نقش دارند، چون درصدی از معرفی مشتری دریافت می‌کنند.

باید برای حل مشکلات و تصمیمات درست دعا کرد و به خدا توکل کرد و این موضوع بسیار با رمالی تفاوت دارد.

وی با تأکید بر اینکه باید باور‌های دینی تقویت شود می‌گوید:در یک پژوهش میدانی برای سنجش سواد آدم‌ها برای گرایش به گرفتن فال، ۷۵ درصد دارای مدرک بالاتر از لیسانس بود و علت این مسئله تفکر خرافی بین برخی از افراد تحصیل‌کرده و روشنفکر است که مبنای روشن و قوی برای استدلال‌های خود ندارند.

به‌هرروی، رمالی یک آسیب اجتماعی است که می‌تواند با پیش‌بینی‌های اشتباه و صحبت‌های بی‌اساس با سرنوشت زندگی خیلی از انسان‌ها بازی کند. باید مردم نسبت به این امور آگاه باشند و از آن بپرهیزند و بیشتر با کلام خدا و توکل به پروردگار فعالیت‌های خود را پیش برند. باید مسئولان فرهنگی کشور و رسانه ملی هم نسبت به این امور مردم را آگاه کنند وباید نظارت بر فعالیت این دسته از شیادان و رمالان در فضای مجازی بیشتر باشد و با مسدود کردن این دسته از صفحات اجازه گسترش فعالیت به آن‌ها ندهند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری شبستان، تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹، کد خبر: ۹۶۱۷۸۲، www. shabestan.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین