پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۲۳۰۷
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۲

شوخی با سیاست جمعیتی؟

بحث جمعیت در ایران ابتدا سیاسی شد، اما خیلی زود کارشناسان هم به موضوع پیوستند. نگاه‌های متفاوتی به موضوع شد که برخی‌ها فرهنگی و برخی‌ها هم رویکرد اقتصادی و امنیتی و ... به مسئله انداختند. اما هیچ کس از منظر پزشکی به مسئله نگاه نکرد و متوجه یک واقعیت مهم نشد که "با ۵۵ درصد زایمان به شیوه سزارین" عملا اصلا امکان تولد بیش از ۲ فرزند وجود خارجی ندارد ولو اینکه تمام شرایط اقتصادی و فرهنگی و... مهیا شود.
شعار سال: بحث جمعیت در ایران ابتدا سیاسی شد، اما خیلی زود کارشناسان هم به موضوع پیوستند. نگاه‌های متفاوتی به موضوع شد که برخی‌ها فرهنگی و برخی‌ها هم رویکرد اقتصادی و امنیتی و ... به مسئله انداختند. اما هیچ کس از منظر پزشکی به مسئله نگاه نکرد و متوجه یک واقعیت مهم نشد که "با ۵۵ درصد زایمان به شیوه سزارین" عملا اصلا امکان تولد بیش از ۲ فرزند وجود خارجی ندارد ولو اینکه تمام شرایط اقتصادی و فرهنگی و... مهیا شود. متخصصین زنان بیشتر از همه می‌دانند که اگرچه بعضا سه تا چهار تولد هم در مورد خانم‌هایی که به شیوه سزارین زایمان می‌کنند گزارش شده است، اما واقعیت این است که این موارد در مقایسه با مواردی که یک یا دو فرزند به شیوه سزارین به دنیا می‌آورند بسیار اندک است.

اینکه سزارین تا چه حد باعث کاهش زاد و ولد می‌شود را باید در متون علمی یافت، اما در این که چه عوامل اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و پزشکی و. باعث این پدیده می‌شوند را باید مرور کرد.

اوج انتقادات در مورد سزارین و عوارض آن بر مادر و فرزند در دوره صدارت خانم دکتر دستجردی مطرح شد نه اینکه ایشان مروج سزارین باشند بلکه از نظر زمانی توجه به این مسئله در این برهه بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و به عنوان یک مطالبه از اولین وزیر زن در جمهوری اسلامی که از قضا خودش متخصص زنان بود مطرح شد.

صرفه از اینکه در این دوره ایشان نتوانستند پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلامت و ... را به جایی برسانند در موضوع تخصصی خودش هم نتوانستند کاری را به سرانجام برساند.
 
شوخی با سیاست جمعیتی؟
 
البته نباید سختی کار را نادیده گرفت، زیرا پدیده سزارین در بخش خصوصی بیشتر دیده می‌شود و منافع زیادی برای بخش خصوصی دارد و مهار آن مستلزم مجموعه‌ای از سیاست‌های بیمه‌ای و نظارتی و راهنما‌های بالینی و فرهنگی و فراهم نمودن زیرساخت‌های درمانی دارد که بسیار پیچیده است و غالبا در کشور‌های غربی موفق به اجرای آن شده اند.

این روز‌ها که بحث جمعیت در دولت آقای رئیسی مطرح می‌شود نمی‌دانم این نوشتار دست ایشان می‌رسد یا نه تا خدمت ایشان عرض کنم که در این مورد با توجه به شیوع بالای سزارین امکان فرزندآوری با فرض مهیا کردن تمام شرایط اقتصادی برای ازدواج جوانان و اشتغال و شرایط اقتصادی چندان بالا نیست و سزارین به عنوان یکی از عوامل محدویت در فرزندآوری سد راه همه برنامه‌ها قد علم کرده است. ضمن اینکه این شیوه شاید درد زایمان طبیعی را در ساعاتی کم می‌کند، اما به دلیل کاهش شانس شیردهی زنان و ... مشقات مربوط به دوره نقاهت و تهیه شیر خشک و عوارض این محصول بر گوارش نوزاد و دلپیچه‌ها و ... به حدی نگهداری فرزند را با سختی توام می‌کند که معمولا خانم‌ها چندان مایل به فرزندآوری بیشتر نخواهند بود.

مهدی اسفندیار

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال"نه به عوام فریبی
خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین