وی افزود: افزایش سطح زیرکشت به هیچ وجه صحت ندارد بلکه کاهش آورد رودخانه و برداشت های بی رویه بالادست سد مارون و رودخانه زهره (در استان های دیگر) از جمله مشکلات اصلی است.
چنگلوائی با اشاره به صدور مجوز برداشت در استان های دیگر گفت: از ۱۷۰ هزار هکتار در سال ۹۲، امسال به ۱۰۶ هزار هکتار رسیده ایم. به غیر از کشت های دائم مثل نخیلات یا سایر درختان میوه، دو هزار و ۶۰۰ هکتار دیگر کشت تابستانه نداریم در حالی که این عدد در سال ۹۲ به اندازه ۳۷ هزار هکتار بوده است.
وی با اشاره به سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمر بیشترین ذخیره های آب را به خود اختصاص می دهد، گفت: ۴۳ هزار هکتار از اراضی هندیجان در حال نابودی است و آمار ذخیره سد کوثر خیلی بیشتر از رقم اعلامی از سوی آب و برق خوزستان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گفت: سالانه دو نوبت بر اساس الگوی کشت سطوح، میزان و نوع کشت را تعیین و بعد آب مورد نیاز را درخواست می کنیم. تا افق ۱۴۰۴ نیز این الگوی کشت تعیین شده و حتی برخی اقدامات را در زمینه افزایش راندمان آب داشته ایم.
چنگلوائی گفت: زمانبندی های برداشت آب از سوی سازمان آب و برق اعلام شده ولی بدون هماهنگی با ما صورت گرفته است. به عنوان نمونه در فروردین ماه آنقدر هم به برداشت آب نیاز نداریم.
وی با اشاره به لایروبی و ساماندهی انهار سنتی در خوزستان گفت: انتقال آب از کارون به جراحی یکی از کارهای اساسی و مورد نیاز است. همچنین نخیلات شادگان به اجرای شبکه آبیاری مدرن نیاز دارند.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار: 10 دی 1395، کد مطلب: 3863713، www.mehrnews.com