پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۶۲۲۱
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹
آقای هاشمی نعمتی بودند از طرف خداوند که به این ملت عنایت شده بود تا در در تاسیس و تشکیل انقلاب اسلامی در ایران نقشی ایفا کند. نعمت با خود نعمت می آورد یعنی وقتی یک وجودی نعمت باشد محصول آن هم نعمت و برکت خواهد بود.

شعار سال:

آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی ضمن تسلیت ارتحال آیت الله هاشمی اظهار کرد: آقای هاشمی نعمتی بودند از طرف خداوند که به این ملت عنایت شده بود تا در در تاسیس و تشکیل انقلاب اسلامی در ایران نقشی ایفا کند. نعمت با خود نعمت می آورد یعنی وقتی یک وجودی نعمت باشد محصول آن هم نعمت و برکت خواهد بود. محصولی که ایشان به دست ما سپردند و به ما هدیه دادند همان انقلاب اسلامی بود که الحمدلله در سر سفره این نعمت قرار داریم و انشالله تا قیامت تا ظهور حضرت ولی عصر (عج) ادامه و گسترش داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان افزود: همه میدانند که آیت الله هاشمی نقش بسزایی چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب داشتند. نقش اول از آن حضرت امام بود. نعمت نعمت می آفریند. نور نورانیت می آورد، سیاهی تاریکی می آورد و ایشان از اول زندگی نعمتی برای ایران بودند که انقلاب اسلامی محصول وی است، محصولی که نتیجه تحمل رنج و شکنجه ها با ماندن ها در میدان است.

آیت الله هاشم زاده هریسی اضافه کرد: آیت الله هاشمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در اکثر مسئولیت ها نقش داشتند . نقش ایشان نه تنها در حرکت و فعالیت شبانه روزی بود بلکه در فکر و اندیشه هم بود. تصویب قانون اساسی، ایجاد تشکیلات نظام و اینکه چگونه این ها به یکدیگر پیوند بخورند کار آقای هاشمی بود. ایشان هم در ساختن و ساختمانش و هم مهندسی اش و هم در به راه انداختنش، نقش داشتند.

وی ادامه داد: آقای هاشمی تاریخ ساز بودند یعنی همه کار ها را تیمی که می کردند، از آن روزی که وارد حوزه شدند و اندوخته ای پیدا کردند شروع به خرج کردن آن اندوخته ها کردند. انسان هرچقدر این اندوخته ها را خرج کند نه تنها کم نمی شود بلکه بیشتر می شود . ایشان نیز هر چه اندو خته های خود را خرج می کرد علم و آگاهی شان افزوده تر می شد. علم علم می آورد حرکت حرکت می آورد . ایشان همین طور ادامه دادند تا اینکه رسید به پیروزی انقلاب و تاسیس نظام اسلامی. یک لحضه از عمر خود را در جایی غیر از تلاش برای انقلاب اسلامی خرج نکردند آن هم صادقانه و بدون اینکه منت بگذارد، حتی خودش را بدهکار میدانست. روزی مقام معظم رهبری یک مطلبی در مورد بعضی تهمت هایی که در مسایل مالی و غیره به آیت الله هاشمی می زدنند، فرموند که ایشان نه تنها از این انقلاب استفاده ای نکرد بلکه حتی اندوخته وثروت های خود را خرج این انقلاب کرد .

وی اضافه کرد: یادم است زمانی که ایشان در قم بودند ما هم در قم بودیم و آگاهی از زندگی و حرکاتشان داشتیم. قم منطقه ای به نام سالاریه دارد و جنوب قم است، آنوقت جنوب قم آباد ترین نقطه قم بود البته اکنون هم هست، مخصوصا الان که بسیار وسیع تر شده است. جنوب قم کاملا مال آقای هاشمی بود، در آن زمان ما طلبه بودیم و میشنیدیم و گردش می رفتیم، ایشان زمین های آنجا را خریداری کرده بودند . در آنجا باغ پسته و صادرات پسته داشتند . در چرخه ی اقتصاد هم فعالیت داشتند، ثروتمند بودند و دستشان پر بود در آنجا تولید می کردند. ایشان زمین هایی که در قم داشتند را دویست متر به دویست متر تقسیم کرده بودند و همه را خرج انقلاب کردند.

این عضو مجلس خبرگان اظهار داشت: من به این معتقدم که آقای هاشمی آنقدر ثروتشان زیاد بود که اگر ثروت اکنون ایشان و خانواده ایشان جمع شوند به ثروت آن روزهایشان نمی رسد. این ها را برای نظام برای اسلام خرج کردند یعنی در انقلاب تنها شکنجه نشدند تنها جانشان را خرج نکردند بلکه مالشان را نیز در راه انقلاب خرج کردند. آقای هاشمی واقعا از روز اول که در خانواده ثروتمند به دنیا آمده بود آن ثروت و آن میوه را که ارزشمند ترین میوه هم بود، صادر می کردند و فروخته می شد دلشان و چشمشان پر بود یعنی پر مایه بودند دست خالی نبودند که بیایند در نظام اسلامی استفاده مالی کنند. اما حرف هایی را علیه ایشان زدند در صورتی که آن افرادی که این حرف ها را در مورد ایشان زدند، آن وقت تمام مملکت و اطلاعات واسنادش دستشان بود، اگر یک جایی یک سر سوزنی عیب و ایراد و سند پیدا می کردند در سراسر دنیا فاش می کردند تا آبروی ایشان را ببرند، نتوانستند کاری کنند و هیچ سندی پیدا نکردند، فقط حرف بود و این به آن می گفت و آن به این می گفت و خلاصه آقای هاشمی حتی از خودشان هم دفاع نمی کردند.

وی اضافه کرد: من در تاریخ عمرم دو مورد دیدم که اینقدر صبور باشند، یکی شهید بهشتی و دیگری آیت الله هاشمی بود. شاید موارد دیگر هم باشد اما این دو مورد که بسیار برجسته بود. شهید بهشتی با آن عظمتش با آن دانش علمی و فکری اش آن همه تهمت به او زدند. در میان جوانان این تهمت ها را میچسباندند، تا آن جایی که جوانان به خیابان ها ریختند و می گفتند بهشتی بهشتی طالقانی را تو کشتی . این تهمت ها را می گفتند و یک عده هم باور می کردند. به آقای بهشتی گفتند که آقا این مسائل هست شما بیایید به میدان، صدا و سیما هست به آنجا بروید و توضیح دهید و از خود دفاع کنید. ایشان این آیه را خواندند «ان الله یضاعف ان الذین آمنو» من چه دفاعی کنم ؟ من چه بگویم ؟ بیایم و در این مورد دفاع کنم و در دفاع خودم وقت مردم را بگیرم وقت صدا و سیما را بگیرم چه بگویم ؟ خدا هست که دفاع می کند و خدا آن چنان از خون بهشتی دفاع کرد که کل آن بهشتی شد آبرو. نورانی ماندگار و آن بهشتی واقعا بهشتی شد. آقای هاشمی هم اینگونه بودند. البته دشمنان که به آقای بهشتی این حرف هارا میزدند یک مدت کوتاهی بود اما آقای هاشمی مدت طولانی را تحمل کرد. با این وجود آقای هاشمی مظلوم تر از بهشتی بودند. بهشتی مظلوم بود و آقای هاشمی مظلوم تر بودند و ایشان نیز از خودشان دفاع نکردند.

هاشم زاده ادامه داد: من اطلاع دارم کسانی بودند که می گفتند آقای هاشمی اجازه بدهید جواب بدهیم اما ایشان می گفتند نه و اجازه نمیدادند . گاهی مثلا خبرنگار ها می آمدند تلفنی میگفتند که در مورد آقای هاشمی حرف بزنید ما جواب میدادیم و از ما حرفی می کشیدند و ما در حد چند کلمه جواب میدادیم که اینطور نیست و آنطور است. اما آیا من باید بیایم از آقای هاشمی دفاع کنم؟آقای هاشمی مگر به دفاع من نیاز داشت؟ این همان مظلومیت نیست؟ البته کسانی که حمایت می کردند آن ها هم مظلوم می شدند آن ها هم مشروط می شدند آن ها هم از ارزش می افتادند کسی نمی گفت که آقای هاشمی مال و منال و مسئولیت دارد تا در دفاع از او، چیزی به دست اورد، یا در مال و مقام او طمع کند تا حمایت کند. هر کس حمایت می کرد هزینه می داد پس کسانی که حمایت می کردند اخلاص داشتند پس برای خدا بود. کسی که از آقای هاشمی دفاع می کرد خودش در جامعه تنها می شد و هزینه می داد که چرا این حرف ها را میزنید؟

این عضو مجلس خبرگان با اشاره به اعتدال آیت الله هاشمی گفت: شهید بهشتی یک شخصیت معتدلی بود اولین حرفی که در آن زمان در رابطه با اعتدال زده شد از طرف ایشان بود. من این حرف را که زده اند در صفحه اول چند کتاب درسی به صورت نماد نوشته ام و خیلی جا ها نقل می کردم .شهید بهشتی یک روزی در اوایل انقلاب در صحبت هایش به جوان ها فرمود الان یک بلایی عارض ما شده و پیش آمده است که افراطی گری و تند رویی نام دارد. روز به روز بیشتر می شود. از حالا باید از آن جلوگیری شود راه حل هم اعتدال است.

وی افزود: به علمای روحانیت می گفتند که آبرو باید خرج کنیم، ما با خرج کردن آبرویمان با سرمایه گذاری آبرویمان میتوانیم در جامعه اعتدال را نهادینه کنیم تا افراط و تفریطی در جامعه ی ما نباشد این افراط و تفریط در درون نظام و جامعه ی ما پرورش پیدا نکند و اخلاقیات، ادبیات،عدالت وانصاف و همه ی ارزش های نظام اسلام را ببلعد . واقعا ایشان آبروی خود را خرج می کردند ودر نهایت خداوند این آبرو را به ایشان باز گرداندند. آقای هاشمی هم همان پدر اعتدال است همان حرف شهید بهشتی را دنبال کردند و در راه اعتدال خودش و آبرویش را هزینه کرد. این همه حرف ها که برایشان می زدند یک عاملش همین اعتدال بود، هر کجا که تند رو بود ایشان را مورد تهاجم تیر های اتهامات خودشان قرار می دادند ایشان واقعا پدر اعتدال این جامعه بود. ایشان خاطراتش را از انقلاب نوشتند و واقعا یک ثروت عظیمی را به جا گذاشتند تا سال شصت و نه این خاطرات نوشته و چاپ شده و بقیه هم نوشته ولی چاپ نشده و آماده است و نام آخرین کتابش در سال شصت ونه را اعتدال و پیروزی ثبت کرده است. یعنی این انقلاب و این پیروزی به وسیله ی اعتدال به دست آمده است.

وی تاکید کرد: اعتدال بر پیروزی اثر دارد و پیروزی را نباید با افراط به وجود آورد باید با اعتدال به وجود آورد این ها لازم و ملزوم همدیگر هستند. در همین کتاب نوشته است که فکر نمیکردم اعتدال اینقدر اهمیت دارد اما وقتی وارد زندان شدم آن تندرویی ها و بی عدالتی را دیدم با پوست و گوشتم ضرورت اعتدال را احساس کردم که اگر بخواهیم روزی حکومتی را تشکیل بدهیم اعتدال هم باید باشد. بعد می گوید که در زندان وارد شدم، چیزی جز قرآن نداشتم و از اول شروع کردم به خواندن آیاتی که مربوط به اعتدال است، آن ها را در آوردم، آیات قران را موضوع بندی کردم و وقتی که خانومشان به ملاقات می رفتند این صفحات و موضوعات نوشته شده آقای هاشمی را زیر چادر خود می گرفتند و بیرون می بردند. نتیجه آن بیست و یک جلد تفسیر و راهنما ی کلیدی شد. واقعیت این است که مانند کتاب آقای هاشمی نیست.

وی گفت: زیربنای اندیشه ی تاسیس انقلاب جمهوری اسلامی اعتدال بود اگر از اعتدال خارج شویم آنوقت ذات انقلاب ما اسلامی نخواهد بود. اعتدال پایه های نظام اسلامی و پایه ی اسلام است اگر نباشد اسلام خالی می شود، اسلام سرنگون می شود. هر روز هر مسلمانی که ده بار این آیه شریفه اهدنا الصراط المستقیم را در نماز های یومیه میخواند و این آیه همان اعتدال است . آقای هاشمی پدر اعتدال این کشور بود. در واقع پدر اعتدال نظام اسلامی از دست ما رفته است.

هاشم زاده هریسی تاکید کرد: اگر میخواهیم واقعا رو حش شاد باشد و از ما راضی باشد باید اندیشه ایشان را بیشتر پرورش بدهیم، ایشان یک شخص بزرگواری هستند که به ملکوت اعلا لی پیوستند. درگذشت ایشان باعث شد یاد و خاطرات گذشته و فداکاری هایشان در بین مردم مرور شود، ایشان در مقابل تندروی ها از خودشان هزینه کردند و ناملایمات را تحمل کردند تا اعتدال پی ریزی شود.

وی اضافه کرد: تند روی آدم را به گناه می کشاند، چرا می گویند انقلاب فرزندانش را می خورد؟ چون انقلاب یک خاصیت تند روی دارد وقتی که این خاصیت را داشته باشد فرزندان خود را می خورد، اگر انقلاب تند رویی نداشته باشد فرزندانش را نمی خورد. انقلاب اسلامی اعتدال دارد تندروی ندارد تا فرزندان خود را بخورد این باید برای ما تجربه باشد که بعد از این با دیگران این کار را نکنیم . نگذاریم در کشور نیروهای خوب و مظلوم مان را دشمن نام ندهیم و فردا که از دنیا رفتند همه گریه کنند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: از این پس نباید به دنبال این باشیم که که چه کسی چه گفته است و برویم آنها را پیدا و ملامت کنیم. همه آنهایی که تهمت زده اند بهتر است خودشان توبه کنند، وگرنه کارشان نزد خدا سخت است. اگر در جامعه اعتدال نباشد بی انصافی می شود.

هاشم زاده هریسی در پاسخ به این سئوال که آیا کار روحانی با توجه به نبود آیت الله هاشمی سخت می شود یا نه، گفت: امیدوارم که روح آقای هاشمی دعاگو و اثر گذار دولت و روحانی باشد و این اعتدال شکل گرفته حفظ شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری-تحلیلی انتخاب، تاریخ انتشار 25دی 1395، کد مطلب:316892 : www.entekhab.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین