پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۳۲۴۱
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳
بررسی‌های اولیه باستان شناسی به کشف قبور سنگی دوقلو و ۳ قلوی به هم چسبیده ۵ هزار ساله در محوطه تاریخی دمب کوه سیستان و بلوچستان به وسعت ۴۳۰ هکتار و دارای ۵ هزار قبر سنگی منجر شد.

شعار سال: مرتضی حصاری - سرپرست هیات گمانه زنی و تعیین عرصه محوطه دمب کوه با اشاره به اتمام مرحله دوم کاوش محوطه دمب کوه در فروردین ماه سال جاری، هدف از این مرحله را مستند سازی قبرهای کلان سنگی در این محوطه اعلام کرد.

وی گفت: این محوطه با وسعتی حدود 430 هکتار دارای حدود 5 هزار قبر سنگی است که در حریم محوطه اصلی دمب کوه پراکنده است.


به گفته وی در این مرحله تعدادی از قبور مستند سازی شد که قابل طبقه بندی در 9 فرم هستند.

با اشاره به اینکه بیشتر فرم‌های شناسایی شده دایره ای، مربعی و مکعبی هستند، گفت: از ویژگی‌های دیگر فرم قبور سنگی نوع دوقلو و سه قلوی به هم چسبیده هستند که هر کدام از بخش‌های آن یک ورودی دارند.

عنوان کرد: یافته‌های محدودی نیز درون قبور مانند قطعات شکسته، ظرف، سنگ صابونی از نوع اشیای سنگ صابونی قدیمی به دست آمد که در منطقه جنوب شرقی ایران و حوزه فرهنگی کشورهای جنوبی خلیج فارس شناخته شده اند.

به گفته این باستان شناس، با توجه به آثار یافته شده می‌توان علاوه بر تاریخ دوره اشکانی برخی از قبور را متعلق به هزاره سوم پیش از میلاد دانست.

حصاری با اشاره به اینکه، این مرحله از کاوش براساس همکاری‌های پژوهشگاه میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان انجام گرفت، گفت: تعدادی از اشیا فلزی به دست آمده هم اکنون توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در دست مرمت است.

احتمال یافتن بندرگاه‌های باستانی در چابهار

حصاری در ادامه گفت: بخش دشت یاری شهرستان چابهار به زودی با تامین بودجه توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مورد بررسی میدانی قرار خواهد گرفت.

افزود: کسب اطلاعات اولیه درباره استقرارگاه‌های موجود در ساحل و پیش کرانه بخش دشت یاری شهرستان چابهار از اهداف اولیه این بررسی است.

این باستان شناس از احتمال یافتن بندرگاه‌های باستانی یا دهکده‌های ساحلی باستانی به عنوان یکی دیگر از اهداف این بررسی نام برد.


با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار 30 اردیبهشت 96، کد مطلب: 1413746: www.tasnimnews.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین