
شعار سال: مازندران استانی است که سه موهبت دریا با سواحل زیبایش، جنگلهای انبوه با چشم نوازترین چشم اندازهایش و آثار بیبدیل تاریخی که بسیاری از آنها هنوز ناشناخته باقی مانده را یکجا در خود جای داده است. ظرفیتی که وجود هر کدام ازآنها به تنهایی قادر است اقتصاد یک منطقه را متحول کرده و آن نقطه را به دروازههای توسعه و شکوفایی برساند. این استان با دارا بودن بیش از 3 هزار جاذبه گردشگری، سالانه پذیرای تعداد زیادی گردشگر است که میتوان از آن بهعنوان یکی از محورهای توسعه پایدار بهره گرفت. معمای حل ناشده برای ساکنان دیار علویان، سرزمینی که بالاترین استعداد خدادادی را برای درآمدزایی از مقوله گردشگری دارد این است که چرا با همه ظرفیتهای موجود هر روز برتعداد جمعیت بیکاران این استان افزوده میشود. هر بار که تغییری در تیم مدیریتی استان رخ میدهد بارقههای امید در دل میلیونها مازنی روئیدن میگیرد که این بار قفلهای تمام کاستیهای گذشته با تدبیر این والی گشوده خواهد شد.
گردشگری نیازمند مدیران توانمند
چند صباحی از صدارت «محمد اسلامی» بر کرسی استانداری مازندران میگذرد و نسخههای بسیاری از سوی کارشناسان ریز و درشت برای درمان این درد کهنه تجویز میشود. وی خود نیز بر ایجاد بسترهای لازم برای خروج از وضعیت موجود تأکید داشته و بر این باور است که گردشگری نیازمند مدیرانی توانمند است؛ مدیرانی که ساختار سنتی را کنار گذاشته و برای رونق و شکوفایی این صنعت، سر از پا نشناسند. گردشگری با تنوع سامانه حمل و نقل و تورگردانی موجب ایجاد اشتغالزایی میشود و باید بستر آن فراهم شود.
به نظر میرسد، این بار میتوان به معجزه دولتمردان امیدوار بود. قرار است، از سنگ اندازیها بر سر راه بخش خصوصی و سرمایهگذاران ممانعت شده و براساس برنامههای اعلام شده، بسترهای لازم برای سرمایهگذاران در حوزه گردشگری فراهم شود.برخی از کارشناسان بر این باورند که محدودیتهای ایجاد شده در سواحل خزر باعث رکود این صنعت پولساز در شمال کشور شده، اما وقتی به آمارهای ارائه شده از سوی دولتمردان و متولیان گردشگری نگاهی بیندازیم باطل بودن این فرضیه را باور خواهیم کرد. بنا بر این آمارها، سالانه بیش از20 میلیون مسافر و گردشگر مازندران را بهعنوان مقصد سفرهای خود انتخاب میکنند. اتفاقی که با اقدامات ناکارآمد مدیران و متولیان این بخش تاکنون علاوه بر اینکه نانی بر سفره ساکنان سرسبزترین استان کشور نیاورده بلکه آرامش شهرها و خیابانهای این دیار را تا حد زیادی دستخوش تغییرات ناخوشایند کرده است.
توجه به گردشگری
موضوعی که حتی آیتالله طبرسی نماینده ولی فقیه درمازندران نیز بر آن تأکید کرده است. وی در این باره گفته که حضور 20 میلیون مسافر و گردشگر سالانه در استان خاصیت اقتصادی برای این خطه ندارد. گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی مهمترین زیرساختهای توسعه استان محسوب میشوند، اما این محورهای اصلی همچنان با مشکلات جدی مواجه هستند. 338 کیلومتر ساحل دریای خزر در مازندران وجود دارد، از دریا هیچ بهرهبرداری در جهت جذب سرمایهگذار و گردشگر نشده است.
مشکلات گردشگری
«حسین نیازآذری» دبیرمجمع نمایندگان مازندران در مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است که گردشگری استان باید مورد توجه قرار گیرد و پیشنهاد کرد که ستاد راهبری مازندران با حضور سه قوه شکل گیرد تا به سرانجام برسیم.استاندارمازندران دربرنامهبندی اهدافش تأکید کرده که برنامهاش رساندن و ارتقای استان به صدر تراز توسعهیافتگی کشوراست. هدفی که یکی از اصلیترین گذرگاههایش از دروازه گردشگری میگذرد. شاید به همین دلیل است که بنا بر اعلام یکی از اعضای شورای شهر مرکز مازندران دریا اولویت اول گردشگران است و اگر سواحل ساماندهی شود ۷۰ درصد مشکلات گردشگری در استان رفع و یک صد هزار شغل ایجاد میشود.وی گفت: براساس نظرسنجیهای صورت گرفته از گردشگرانی که به استان وارد میشوند، حدود ۹۰ درصد از آنان با انگیزه گذران اوقات فراغت به این دیار سفر میکنند که از این بین حدود ۷۸ درصد آنان صرفاً بهمنظور فراغت مبتنی بر دریا به مازندران سفر کردهاند. گردشگر که میآید برای تردد و دیدن جاهای دیدنی باید هزینه کند، این هزینهها میتواند در رونق اقتصاد آن شهر نقش بسزایی داشته باشد. در سند چشمانداز در برنامه ششم توسعه کشور قرار است، 170 هزار شغل در بخش گردشگری و صنایع دستی ایجاد شود، مازندران میتواند با توجه به ظرفیتهای خوبی که دارد در این راستا بالاترین سهم را به خود اختصاص داده و حرکت جدی را برای گذر از مشکلات و رفع درصدی از بیکاری موجود آغاز کند. در یک جمله باید گفت که انواع گردشگری مانند گردشگری فرهنگی، ورزشی، سلامت، تجاری، هنری، تاریخی، طبیعت گردی، دریایی، مذهبی، گردشگری روستایی و مانند اینها به لحاظ روحی و روانی برای مردم مفید است و از نظر اقتصادی، چرخش مالی بزرگی دارد و شاه کلید توسعه مازندران است.
نیم نگاه
مازندران با دارا بودن بیش از 3 هزار جاذبه گردشگری، سالانه پذیرای تعداد زیادی گردشگر است که میتوان از آن بهعنوان یکی از محورهای توسعه پایدار بهره گرفت
برخی از کارشناسان بر این باورند که محدودیتهای ایجاد شده در سواحل خزر باعث رکود صنعت پولساز گردشگری در شمال کشور شده، اما وقتی به آمارهای ارائه شده از سوی دولتمردان و متولیان گردشگری نگاهی بیندازیم باطل بودن این فرضیه را باور خواهیم کرد
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازسایت خبری روزنامه ایران ، تاریخ انتشار ----، کدمطلب:242817، www.iran-newspaper.com
ن.ف83