شعار سال: در طول تاریخ همیشه روش های زیادی برای کشت و زرع کشاورزان توسط مخترعان مکانیزاسیون کشاورزی ایجاد شده است ولی به دلیل صعب العبوربودن و نبوده جاده بین مزارع عده ای از مردم استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز به وسیله چهارپایان (الاغ) اقدام به شخم زدن زمین های زراعی خود می کنند که زیبایی ها خاص این شخم را چند برابر کرده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد به دلیل واقع شدن در رشته کوه های زاگرس به استانی کوهستانی معروف است و همین کوهستانی بودن باعث شده است تا شخم در زمین های کشاورزی به خصوص در کوهپایه ها و مناطق صعب العبور به چهارپایان شخم زده شوند چرا که امکان حضور تراکتور در این مناطق وجود نداشت.
شهرستان لنده از جمله شهرستان های گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد است که به دلیل توپوگرافی خاص منطقه و کوهستانی بودن آن شخم زمین های کشاورزی در فصل زمستان بیشتر به شیوه سنتی و با چهارپایان صورت می گیرد.
تصاویربیشتر مربوط به شیوه شخم زمین های کشاورزی در کهگیلویه وبویراحمد را می توانید در زیر مشاهده نمایید:
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی صبح زاگرس، تاریخ انتشار 4 دی 96، کد مطلب: 104862، www.sobhezagros.ir