شعار سال: اورنگ ایلامی امروز در یاسوج، اظهار کرد: یکی از دلایل مرگ و میر در دنیای کنونی بیماریهای غیرواگیر است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به عادات بد غذایی میان مردم، افزود: مردم امروزه توجه چندانی به نوع تغذیه خود نداشته و برنامهریزی درستی برای تغذیه ندارند.
وی چربیهای ترانسدار، کربوهیدارتها، شکر و نمک را از مهمترین عوامل بیماریزا عنوان کرد و بیان داشت: باید متوجه باشیم که از هر کدام از این مواد باید به چه میزان استفاده کنیم تا خطرساز نباشد.
این مسوول با بیان اینکه وجود میزان بالای این مواد باعث بروز بیماری و مشکلات برای اغلب مردم شده است، بر توجه و اصلاح تغذیه درست توسط مردم تاکید کرد.
ایلامی ضمن ابراز نگرانی از آمار بالای مصرف نمک در کهگیلویه و بویراحمد، گفت: سرانه مصرف نمک در این استان از نرم جهانی بالاتر است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد مصرف بالای نمک در غذاها را عامل بسیاری از بیماریها دانست و بر توجه و تلاش برای کم کردن این ماده در تغذیه خود تاکید کرد.
وی با عنوان اینکه 75 درصد از درمان بیماریها از توان وزارت بهداشت خارج بوده و بستگی به مسائل اجتماعی، سبک و شیوه زندگی مردم دارد، گفت: باید با فرهنگسازی و اطلاعرسانی درست زمینه توسعه سلامت در جامعه را فراهم کنیم.
ایلامی تغذیه را در ارتباط مستقیم با سلامت عنوان کرد و بیان داشت: کمتحرکی، تغذیه نامناسب، ورزش نکردن، مواد قندی، نمک و چربیها عوامل ایجاد بیماری هستند.
وی، گفت: با آگاهیبخشی و اطلاعرسانی برای شناساندن مواد مضر و عوامل بیماریزا در جامعه میتوانیم گامی موثر در راستای توسعه سلامت، کاهش بیماریها و کاهش مرگ و میر در جامعه برداریم.