پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۳۱۶۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۰
به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس الرت، بحث های زیادی در رابطه با ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی یا تراریخته ها (GMOs) وجود دارد و نگرانی هایی در خصوص اثرات مصرف این محصولات بر سلامتی وجود دارد.

شعار سال: با این حال گروهی از محققان ایتالیایی در یک بررسی جدید که در مجله Scientific Reports منتشر شد، بیش از شش هزار مطالعه بررسی شده را از ۲۱ سال گذشته در یک ‘متا آنالیز’ مورد بررسی قرار دادند.
مطالعه متاآنالیز به واسطه تنوع و تعدد منابع به محققان امکان می دهد که به نتایج گسترده تر و قوی تر از نتایج صرف یک مطالعه دست یابند.
این آنالیزها تایید می کنند که نه تنها مصرف محصولات تراریخته خطری برای سلامتی انسان محسوب نمی شوند، بلکه مصرف این محصولات به واقع می تواند تاثیر مثبت بر سلامتی داشته باشند.
مایکوتوکسین ها (Mycotoxins )مواد شیمیایی تولید شده توسط قارچ ها، برای انسان ها و حیوانات سمی و سرطانزا هستند. درصد قابل توجهی از ذرت های ارگانیک و غیرتراریخته حاوی مقادیری از مایکوتوکسین ها هستند. این مواد شیمیایی اغلب به واسطه پاک کردن محصول در کشورهای در حال توسعه برطرف می شوند اما خطر آنها همچنان وجود دارد.
اما ذرت تراریخته به میزان قابل توجهی مایکوتوکسین کمتری دارد زیرا این گیاهان اساسا به گونه ای اصلاح می شوند که آسیب کمتری از جانب حشرات به آنها وارد شود.
حشرات سیستم ایمنی گیاه را ضعیف می کنند و آن را برای ابتلا به قارچی که مایکوتوکسین تولید می کند، مستعدتر می سازند.
آنالیزهای صورت گرفته که به مطالعات انجام شده در آمریکا و کانادا محدود نیستند، نشان می دهند که گونه های ذرت تراریخته باردهی ذرت را در سراسر جهان از ۵٫۶ تا ۲۴٫۵ درصد در مقایسه با گونه های غیرتراریخته ذرت افزایش داده است.
محققان همچنین متوجه شدند که محصولات ذرت تراریخته مایکوتوکسین محصولات جانبی شیمیایی سمی از کلونیزاسیون به مراتب کمتری (به میزان ۳۶٫۵ درصد کمتر، بسته به نوع) داشتند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت خبری اگروفود نیوز، تاریخ 6 اسفند 96، کد مطلب: 1982: www.agrofoodnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
0
0
این هم تاکید کنم که تولیدات ایران در زمینه محصولات کشاورزی نظیر غلات مانند جو و گندم به حد خوبی در خودکفایی رسیده است
ا.ح75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
0
0
اخه تراریخته کردن محصولات اکثرا برای بزرگ کردن یا زیاد کردن غیر منطقی بکار میره ولی اگه همونطور که تو متن نوشته هدف ارتقای سطح مواد مغذی در محصولات باشه قطعا شاهد نتایج خوبی در سلامت جامعه خواهیم بود
ن.ف83
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین