پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۱۷۳۷۵۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: مبلغ یارانه‌ در این مقطع مبلغ بالایی نیست و متاسفانه دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به تعدیل این مبلغ بی‌اعتنا بوده است. این مبلغ علاوه بر اینکه برای مصرف کننده بی ارزش است برای خود دولت هم رقم 35 تا 40 هزار میلیارد تومان سالانه هم زیاد قابل اعتنا نیست.
شعار سال : یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: مبلغ یارنه‌ در این مقطع مبلغ بالایی نیست و متاسفانه دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به تعدیل این مبلغ بی‌اعتنا بوده است. این مبلغ علاوه بر اینکه برای مصرف کننده بی ارزش است برای خود دولت هم رقم 35 تا 40 هزار میلیارد تومان سالانه هم زیاد قابل اعتنا نیست.
 کاظم  دوست‌حسینی در مورد اجرای قانون یارانه‌ها گفت: من از ابتدا موافق اجرای این قانون به شکل کنونی بودم و باور داشتم دولت باید از محل واقعی سازی قیمت‌ها به دهک‌های پایین جامعه یارانه دهد اما اشکال این قانون توزیع آن میان همه دهک‌ها بود.
وی ادامه داد: چون کشور ما در طول این سال‌ها همیشه تورم داشته و این تورم موجب افزایش شکاف طبقاتی و ظریب جینی شده است ، توزیع مناسب یارانه‌ها می‌تواند ظریب جینی را کاهش دهد به شرطی که تنها به دهک‌های پایین جامعه داده شود.
دوست حسینی گفت: مبلغ یارانه‌ در این مقطع مبلغ بالایی نیست و متاسفانه دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به تعدیل این مبلغ بی‌اعتنا بوده است. این مبلغ علاوه بر اینکه برای مصرف کننده بی ارزش است برای خود  دولت هم رقم  35 تا 40 هزار میلیارد تومان سالانه هم زیاد قابل اعتنا نیست.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در این قانون باید تجدید نظر صورت بگیرد، گفت: اقداماتی که باید صورت بگیرد اولاً شناسایی اقشار ضعیف و دوماً دادن یارانه به دهک‌های پایین جامعه با رقم معقول‌تر است. در ضمن منابع مورد نیاز برای افزایش رقم یارانه را می‌توان از طریق واقعی سازی قیمت‌ها بویژه در زمینه انرژی محقق کرد.
وی افزود: البته دولت با توجه به مکانیزم‌هایی مانند ادارات ثبت و احوال، خودرو، مالیات،... می‌تواند به سادگی دهک‌های مورد نیاز را شناسایی کند. همچنین می‌توان از فایل‌های کمیته امداد و بهزیستی در شناسایی این افراد استفاده کرد هرچند در اوایل دولت یازدهم قرار شد 10 میلیون نفر حذف شوند که متاسفانه اینگونه نشد.
دوست حسینی در پاسخ به این سوال که آیا واقعی سازی قیمت بویژه انرژی در شرایط کنونی موجب تورم بالا نمی‌شود؟ گفت: بسیاری فکر می کنند توزیع نقدی یارانه و واقعی سازی تورم‌زا است در صورتی که اگر به دهک‌های پایین تخصیص داده شود حتما موجب رونق نیز خواهد شد چون دسترسی اقشار ضعیف به کالاهای ضروری را افزایش می‌دهد و آنها قدرت خرید پیدا می‌کنند که خود این موضوع در راستای خروج اقتصاد از رکود است.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که تورم بیشتر اقشار متوسط به پایین را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌توان با افزیش یارانه تاثیرات تورمی را جبران کرد. فرضا اگر بنزین 2 هزار تومان شود افزایش یارانه 200 یا 300 هزار تومان می‌تواند آن را جبران کند.اگر قیمت‌ها واقعی نشود مشکلاتی مانند قاچاق، مصرف بی‌رویه و رانت برای عده‌ای خاص را شاهد خواهیم بود.
این اقتصاددان متذکر شد: البته نباید فراموش کرد که یک میلیون و دویست هزار تومان که به عنوان حداقل حقوق تعیین شده، جزو پایین‌ترین‌ها در دنیا است و به نظرم برای حمایت از اقشار ضعیف افزایش یارانه در این شرایط ضروری است.

شعارسال، بااندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: 14 آذر 1397، کدخبر: 698872،www.ilna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
0
0
م.م77
ای بابا با این وضع بود و نبود یارانه واقعا تاثیری نداره برای مردم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
0
0
م.آ75
با وجود کاهش قرت خرید مردم وافزایش تورم به ظنرم اصلا برای دولت مهم نیست که افازیش میزان یارانه رو دنبال کنه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین