پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۰۶۴۷
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴
طبق قانون ساخت‌وساز در حریم اثر ثبت جهانی سازه‌های آبی شوشتر تنها تا ارتفاع 7/5 متر مجاز است اما در دل بافت تاریخی ساختمانی چهار طبقه بر خلاف ضوابط ساخته شده که منتظر رای دادگاه برای تعدیل ارتفاع است.حتی شهرداری از میراث فرهنگی استعلام می‌کند و باز هم میراث فرهنگی بر ارتفاع ۷/۵ متر تأکید می‌کند اما مالک نه تنها ساخت‌وساز را متوقف نمی‌کند بلکه ارتفاع ساختمان را به چهار طبقه افزایش می‌دهد.

شعار سال: مالکی ساختمانی چهار طبقه در حریم درجه یک سازه‌های آبی شوشتر و در قسمت غرب این اثر ثبت جهانی برخلاف ضوابط حریم ساخته است.

این مالک از ابتدا بدون گرفتن پروانه ساخت اقدام به احداث این ساختمان می‌کند. پس از ساختن طبقه دوم، اداره میراث فرهنگی نامه می‌نویسد و اخطار می‌دهد که مالک حق ساخت با ارتفاع بیش از ۷/۵ متر را طبق ضوابط حریم ندارد.

حتی شهرداری از میراث فرهنگی استعلام می‌کند و باز هم میراث فرهنگی بر ارتفاع ۷/۵ متر تأکید می‌کند اما مالک نه تنها ساخت‌وساز را متوقف نمی‌کند بلکه ارتفاع ساختمان را به چهار طبقه افزایش می‌دهد.

ظاهرا مالک قرار بوده پس از اتمام کار خلافی این اقدامش را به شهرداری پرداخت کند.

پس از ساخت چهار طبقه باز هم شهرداری از میراث فرهنگی استعلام می‌کند و باز هم همین پاسخ را بر اساس ضوابط حریم و طرح تفصیلی دریافت می‌کند.

شهرداری در نهایت پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع می‌دهد که کمیسیون ساخت را تایید می‌کند آن هم در حالی که مطابق ضوابط حریم ۷/۵ متر و مطابق طرح تفصیلی ۸ متر ارتفاع قانونی است اما مالک اقدام به ساخت ملکی چهار طبقه به ارتفاع دوازده و نیم متر به جا ارتفاع ۷/۵ متر و دو طبقه می‌کند.

حالا همه چیز بستگی به رای قاضی پرونده در دادسرا عمومی و انقلاب دارد که چه رایی در خصوص این تخطی از ضوابط برای مالک، شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ صادر می‌کند که خلاف ضوابط طرح تفصیلی و ضوابط حریم اقدام کرده‌اند.

از آن‌جا که شوشتر شهر کوچکی است، رای دادگاه تاثیر بسزایی در حفظ بقایای بافت تاریخی خواهد داشت چرا که در صورت احداث بنایی بیش از ارتفاع حریم و خلاف ضوابط این اقدام فتح‌بابی خواهد شد تا دیگران هم دست به چنین اقدامی بزنند و بقایای بافت تاریخی را از بین خواهند برد.

حال باید منتظر ماند و دید قاضی در خصوص این خطرات احتمالی چه تصمیمی می‌گیرد و با متخلفان چه برخوردی می‌کند.

بافت تاریخی شوشتر ۱۴۳ هکتاری در جوار سازه‌های آبی شوشتر که ثبت جهانی است، قرار می‌گیرد و به تبع آن حفظ منظر فرهنگی و بافت تاریخی این شهر باید در پیوست این اقدامات قرار گیرد.


سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته سایت خبری اسکان نیوز تاریخ انتشار 15 دی 97، کدخبر: 16777، www.eskannews.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین