پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۲۲۳۱
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۹
بزرگترین بدهکار در بین سازندگان قطعه به شرکت تامین قطعات ایران خودرو(ساپکو) همین شرکت سازه پویش است. نزدیک ۲۰ درصد طلب‌های ساپکو از سازندگان به مبلغ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان مربوط به شرکت سازه پویش است.
شعار سال : «مبلغ یک هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال مطالبات[ایران‌خودرو] از شرکت پیستون ایران است که در مورد تسویه آن مستندات لازم ارایه نشده است. ضمنا مبلغ ۶۱۳ میلیارد ریال مطالبات از شرکت مذکور که در سال ۱۳۹۵ از حساب شرکت اکت جنرال تردینگ(شرکت فرعی)انتقال یافته بود مجددا به حساب آن شرکت منظور گردیده که توافقنامه مربوطه و تطبیق حساب آن ارایه نشده است.»
این بخشی از نظر حسابرس رسمی سازمان حسابرسی در گزارش صورت‌های مالی شرکت «تامین قطعات ایران خودرو-ساپکو» مربوط به نیم سال منتهی به ۳۱ شهریور امسال است. شرکت پیستون ایران چیست؟ پیستون ایران و شرکت‌های دیگری که در ادامه به بررسی آن پرداخته شده است، همگی نام‌هایی هستند که انتهای آنها به یک نام ختم می‌شود: «حاج عباس»
امیرهادی روزنامه‌نگار اقتصادی به بررسی شرکت‌های صوری و غیرصوری وابسته به هلدینگ(مافیای) عظام و حاج‌عباس ایروانی پرداخته و نوشته:
قسمت اول اشاره کوتاهی به عظام شد. هلدینگی متشکل از ۱۲ شرکت که در تاریخ اول مهر ۱۳۷۸ تاسیش شده است. هیات مدیره آن بر اساس آخرین اطلاعیه شامل سیدمرتضی مرتضوی، غلامرضا قره باقی و محسن کرباسچی است.    
سیدمرتضی مرتضوی رئیس هیات مدیره هلدینگ عظام و همزمان رئیس هیات مدیره انجمن قطعه سازان است. او نیز مانند ایروانی به فعالیت‌های خیریه علاقمند است. دیماه سال قبل به همراه سیدمحسن نجومیان و سید حمید تقویان نوغانی موسسه دارالاحسان مهر علوی رئوف را تاسیس کرد.
سیدمحسن نجومیان، دارنده ۱۱ درصد سهام شرکت «سازه پویش» دیگر شرکت هلدینگ عظام است. نکته دیگر اینکه دیگر صاحبان سهام این شرکت را، عظام با ۵۵ درصد و شرکت «مدیریت سرمایه افزا بین الملل» تشکیل دادند.
غلامرضا قره‌باغی دیگر عضو هیات مدیره هلدینگ عظام است. علاوه بر عظام او در شرکت‌های دیگری هم حضور داشته و دارد. در سال ۱۳۹۳ او به نمایندگی از شرکت «برسان مدیریت» عضو موسس شرکت «توسعه ساختمانی بن دا» بوده است. شرکت مزبور از زیر مجموعه‌های گروه «بن دا» است که در زمینه «نفت و گاز پتروشیمی، برق و صنعت» فعالیت می‌کند. برسان مدیریت در زمینه‌های مدیریت پروژه و خدمات مالی فعالیت می‌کند. دیگر عضو این گروه «مدیریت هیربدان» است، شرکت در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت می‌کند. در آذر ماه ۸۸، این شرکت با نمایندگی «سورنا ستاری» رئیس سابق پژوهشگاه صنعت نفت با حکم بیژن زنگنه و رئیس فعلی «بنیاد نخبگان» و «معاون علمی و فناوری رئیس جمهور» شرکتی تحت عنوان «قیر شمس قشم» تاسیس کرد، که در زمینه ساخت و احداث انواع کارخانه تولید قیر و...  فعالیت می کند.
شرکت سازه پویش دیگر شرکت زیرمجموعه عظام است و تنها شرکت گروه است که دسترسی نسبی به وضعیت مالی آن وجود دارد. شرکت سهامی عام است و طی یک ماه گذشته وضع خوبی در بورس نداشته.
صورت سود و زیان شرکت بیانگر آن است که در پایان شش ماه نخست سال جاری، سود خالص شرکت(عملیاتی و غیر عملیاتی) تنها حدود یک و نیم میلیارد تومان بوده، این رقم در شش ماه نخست سال قبل بیش از ۱۳ میلیارد تومان بوده، یعنی کاهش ۸۸ درصدی!
حال جالب است بزرگترین بدهکار در بین سازندگان قطعه به شرکت تامین قطعات ایران خودرو(ساپکو) همین شرکت سازه پویش است. نزدیک ۲۰ درصد طلب‌های ساپکو از سازندگان به مبلغ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان مربوط به شرکت سازه پویش است.
شرکت ایران خودرو توضیحی دارد که چگونه به شرکتی که سود خالص آن در یک دوره ۶ ماهه ۸۸ درصد کاهش داشته و جمع دارایی‌های جاری و غیر جاری آن کمی نزدیک به ۳۳۰ میلیارد تومان است  ۲۰۰ میلیارد تومان ارایه کرده است؟ موضوع زمانی جالب می‌شود که ترکیب اسناد دریافتنی تجاری و غیر تجاری شرکت، به مبلغ حدود ۷۱ میلیارد تومان، مربوط به اشخاص حقیقی (نظیر غلامرضا مرتضوی عضو هیات مدیره شرکت) و حقوقی (نظیراستام صنعت، سازه سیم پویش) می‌شود که خود یا عضو گروه عظام هستند و یا وابسته به آن!



شعارسال ، بااندکی اضافات و تلخیص برگرفته از فضای مجازی
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین