پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 30
کد خبر: ۱۹۳۸۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱
جز دو یا سه دهک درآمدی بالاتر جامعه که هنوز نسبت درآمدها به هزینه های روزانه شان و به ویژه هزینه های خورد و خوراک بالا است و نگرانی از خرید ندارند اما اکثریت گروههای درآمدی پایین و حتی طبقه متوسط ایران ،این روزها با احتیاط تمام هزینه می کنند.

شعار سال: این گروههای درآمدی برای اینکه بتوانند از پس اندازهای اندک خود در روزهای سخت تر صیانت کنند به طور آشکاری سبد مصرفی خود را در دامنه مصرف غذا تغییر داده و به آرامی به درون خانه برمی گردند و خوراکی های کمی و فقط کمی انتزاعی تر را از سبد مصرفی حذف می کنند. به طوری که رئیس اتحادیه طباخان، فروشندگان کله پاچه و سیرابی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم در ماه‌های اخیر از کم شدن ۷۰ درصدی فروش کله پاچه در تهران خبر داده و می گوید؛ بیش از ۲۰ درصد واحدهای صنف طباخان، پروانه کسب خود را باطل کرده‌اند.

حسین رواسی با اشاره به کاهش مشتری طباخی‌های تهران به دنبال افزایش قیمت و کاهش قدرت خرید مردم در سال جاری گفت: متاسفانه با گرانی کله و پاچه و کاهش قدرت خرید مردم، واحدهای صنفی طباخی در تهران بین 60 تا 70 درصد کاهش فروش داشته‌اند و این باعث شده مشکلات زیادی برای طباخی‌ها بوجود آید چراکه میزان فروش آن‌ها نمی‌تواند هزینه‌های جاری مغازه، حقوق کارگر و سایر هزینه‌های آن‌ها را تامین کند. از سوی دیگر ناصر حسینی تبریزی، رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش نیز می گوید رستوران‌های شمال شهر تهران حدود ٣٠ درصد و رستوران‌های جنوب شهر ٦٠ تا ٧٠ درصد مشتریان خود را از دست داده‌اند. او می گوید قیمت مواد اولیه رستوران‌ها بیشتر از ٥٠ درصد گران‌تر شده و حالا آنها مجبورند قیمت غذاهایشان را افزایش دهند و همین موضوع موجب شده است مشتریان رستوران‌ها به شدت کاهش داشته باشند. به گفته تبریزی‌ها حالا رستوران‌های زیادی درخواست تغییر کاربری به اتحادیه‌شان داده‌اند.برخی از رستوران‌داران تهرانی هم می‌گویند غذاهای گرانقیمت مشتریان خود را از دست داده‌اند و این روزها مردم بیشتر از همیشه به قیمت غذاها توجه می‌کنند.

باید ترسید

برخی اطلاعات منتشر شده نشان می دهد برخی فعالیت های خدماتی مثل هتل داری نیز در ایران با تنگنای کمبود مشتری برای هتل ها مواجه شده است. کارشناسان و اقتصاددانان می گویند مدیران ارشد اداره کننده جامعه حتما اطلاعات بیشتری از تعطیلی بنگاههای کوچک خدمت رسانی به شهروندان دراختیارشان است و می دانند اصناف خرده پا درموقعیت بدتری نسبت به قبل قراردارند و باید از این وضعیت ترسید. نباید گفت خوب مردم اگر کله پاچه نخورند اتفاقی نمی افتد . باید سمت عرضه را نیز دید ، اگرقرار باشد کله پزها ، رستوران داران و فست فود فروشان تعطیل شوند اول از همه نیروهای انسانی این بنگاههای کوچک بیکار می شوند و می توان تصورکرد با ادامه این وضعیت موج بزرگ بیکاری گسترده ایران را فرامی گیرد. این بیکاران دیگر جوانان تحصیلکرده بیکار نیستند که به هردلیل خانواده هایشان هزینه های خورد و خوراک و پوشاک و مسکن آنها تامین می کننند. شهروندان ایرانی اگر بیش از این تحت فشارهای درآمدی قرارگیرند چاره ای ندارند جز اینکه مصرف سایر اقلام غذایی مثل شیر و ماست و گوشت مرغ و گوشت قرمز و حتی میوه را نیز کاهش دهند. این رخداد به معنای این است که ایرانیان پیش و بیش از آن مصرف کالاهای غیر خوراکی مثل تفریح و تحصیل و رفتن به سینما و گردش را کاهش داده و خرید کالاهای مصرفی با دوام مثل یخچال وفریزر و تلویزیون و جاروبرقی و مبل و فرش را به تاخیر بیندازند . اطلاعات پراکنده از بازار نشان می دهد این فرایند شروع شده و معنایش این است که رکود بزرگ درراه است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری ساعت 24 تاریخ انتشار17اسفند 97، کد خبر: 430652، www.saat24.news


اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۷
0
0
اگر مسئولین ما اهل ترس از اینجورچیزا بودن الان مملکت اینجا نمیرسید
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین