پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۶۲۸۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۵
ما این همه مجسمه‌ساز خوب در کشور داریم، پس چرا با سفارش کار به یک هنرمند کم‌تجربه باعث می‌شوند اثری ساخته شود که نه در شأن هنر مجسمه‌سازی است و نه آن شخصیت. امیدوارم در این مورد تجدید نظر شود.

شعار سال: صبرعلی لوایی مجسمه‌ساز ایرانی است که نزد اساتیدی همچون مرحوم ناصر هوشمند‌وزیری، پروفسور حسین فخیمی و دکتر جعفر نجیبی آموزش دیده و هم‌اکنون سابقه سه‌دهه حضور در این هنر را دارد.

لوایی که عضو انجمن مجسمه‌سازان نیز هست، تاکنون سردیس بیشتر شهدای دفاع مقدس، تندیس دکتر حسابی، سردیس مجسمه شهید مطهری، تندیس فردوسی و بسیاری از مشاهیر دیگر را با دستان توانمند خود خلق کرده و با ساخت سردیس شهید‌حاج قاسم سلیمانی بر آوازه خود در هنر مجسمه‌سازی افزود.

لوایی درباره فعالیت‌های هنری خود در این روز‌ها، گفت: فعلاً سفارشی از ارگان‌های دولتی ندارم و یکسری سفارش‌های شخصی در دست دارم. همچنین در حال آماده‌سازی اثری از جنس فلز و با موضوع انسانیت برای نمایشگاه «چهارسوی خیال» انجمن مجسمه‌سازان هستم.

وی در خصوص روند ساخت سردیس شهید سلیمانی اظهار کرد: در دوازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر از من دعوت کردند تا در بخشی که به این سردار رشید اختصاص داده بودند، سردیس ایشان را بسازم. البته ابتدای کار به دلیل اینکه وقت کم بود و من هم می‌گفتم باید اثر فاخر و در شأن این بزرگوار ساخته شود، برای پذیرفتن این پیشنهاد کمی تردید داشتم؛ اما به هرحال کار از ده روز قبل آغاز و در ایام جشنواره مدلسازی شد.

 

این هنرمند مجسمه‌ساز افزود: به لطف سردار سلیمانی خوشبختانه مرحله مدلسازی خوب پیش رفت و بعد از آن مدل به کارگاه ریخته‌گری منتقل شد. بعد از مدتی به دلیل کرونا کار تعطیل شد؛ سپس در فرهنگستان هنر مراحل آماده‌سازی این اثر از سرگرفته شد و بالاخره پس از دوماه برای رونمایی آماده شد. در ابتدا قرار نبود این سردیس برنز شود، اما زمانی که مسئولان دیدند کار خوب شده است، خواستند که برنزی شود و در جای مناسب آن را نصب کردند.

وی در پاسخ به اینکه چرا بیشتر آثارش پرتره‌ شهداست، گفت: من بیشتر این آثار را در سمپوزیوم‌ها ساخته‌ام. نهادی که آن رویداد را برگزار می‌کرد از من می‌خواست که پرتره یک شهید را بسازم. البته این از خوش اقبالی من بود که سفارش کار شهدا را می‌گرفتم. همچنین، چون عکس‌ شهدای دوران دفاع مقدس معمولاً کیفیت چاپی خوبی ندارد، سفارش کار را به کسی می‌دهند که خیالشان از بابت کار او راحت است.

لوایی با اشاره به وضعیت نامناسب هنر مجسمه‌سازی در این سال‌ها ادامه داد: در سال‌های گذشته سمپوزیوم و رویداد‌های بسیاری در عرصه مجسمه‌سازی برگزار می‌شد، اما چند سال است که تعداد آن‌ها خیلی کم شده. هنرمندان مجسمه‌ساز از نظر شرایط کاری و مالی وضعیت مناسبی ندارند. از طرفی پرینت‌های سه‌بعدی هم کار مجسمه‌سازی را تحت تاثیر قرار داده است، اما حس و حال کار دست فرق می‌کند و آن کار‌ها در حد اثر یک مجسمه‌ساز نیست.

 

وی در پایان تأکید کرد: من پرتره‌ مشاهیر بسیاری را می‌بینم که اصلاً کیفیت خوبی ندارند؛ چرا مسئولان برای سفارش این آثار فراخوان نمی‌دهند؟! ما این همه مجسمه‌ساز خوب در کشور داریم، پس چرا با سفارش کار به یک هنرمند کم تجربه باعث می‌شوند اثری ساخته شود که نه در شأن هنر مجسمه‌سازی است و نه آن شخصیت. امیدوارم در این مورد تجدید نظر شود.

در ادامه می‌توانید فیلم مراحل آماده‌سازی این سردیس را ببینید:

 

تعداد بازدید : 7

 

شعار سال،‌ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان، به تاریخ: ۱۷ تیر ۱۳۹۹، کدخبر: ۷۴۱۴۰۶۹، www.yjc.ir

 

 

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Canada
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
0
0
وقتی شغل و هنر مجسمه سازی را نابود می کنیم بهتر از این نمی شود
ناشناس
Canada
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
0
0
وقتی شغل و هنر مجسمه سازی را نابود می کنیم بهتر از این نمی شود
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین