پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۸۸۵۲
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۶
دبیر انجمن‌علمی جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت: برای مسائلی مانند قتل‌های انجام شده در ماه‌های گذشته، فرهنگ‌سازی نمی‌تواند گزینه مناسبی برای رفع آن باشد؛ بنابراین باید قانونی مرتبط با آن تصوب شود تا به صورت اساسی از بین برود.
شعار سال: معین فضلی درباره چالش‌ها و مشکلات موجود در جامعه کشور اظهار کرد: درحال حاضر مشکلات بسیاری در حوزه‌های گوناگون وجود دارد که می‌توان به حوزه خانواده و نابرابری اقتصادی اشاره کرد.


وی افزود: متأسفانه خانواده در جامعه ایرانی به یک بستر تنش زا تبدیل شده ؛ درواقع بین نسل جدید و سنت‌های موجود در گذشته، تضاد به وجود آمده است. از سوی دیگر مسائل اقتصادی یک موضوع مهم در کشور بوده که به دنبال آن نابرابری اقتصادی را هم به‌وجود آورده است.

دبیر انجمن‌علمی جامعه شناسی دانشگاه تهران با اشاره به عواملی که می‌تواند سبب بهبود شرایط شود، تشریح کرد: برای مسائلی مانند قتل‌های انجام شده در ماه‌های گذشته، فرهنگ‌سازی نمی‌تواند گزینه مناسبی برای رفع آن باشد؛ در واقع زمانی که مشکلی در جامعه ایجاد می‌شود باید قانونی مرتبط با آن تصوب شود تا به صورت اساسی از بین رود.

فضلی تأکید کرد: ترویج فرهنگ با تصویب قانون و تغییر ساختاری به وجود می‌آید و این گونه مسائل را نمی‌توان با گفت‌و‌گو از بین برد. علاه بر موارد ذکر شده فرهنگ سازی باید از طریق رسانه‌ها به صورت مداوم ادامه پیدا کنند و قانونی هم مرتبط با مسائل و مشکلات تصویب شود.

وی درباره عوامل مؤثر در ایجاد نابرابری اجتماعی تصریح کرد: توزیع ثروت، بسیار می‌تواند در این زمینه مؤثر باشند به طور مثال فردی که در روز 12 ساعت کار می‌کند نباید تفاوتی با فرد دیگر در شرایط مشابه داشته باشد. علاوه بر موارد ذکر شده فساد، دزدی و اختلاس که خود عواملی برای ایجاد نابرابری هستند هم نباید در جامعه رخ دهد زیرا این عوامل سبب خارج شدن ثروت از کشور و در اختیار قرار گرفتن آن توسط افرادی خاص می‌شود، در حالی که طبقه فرو دست جامعه به این ثروت و پول نیاز دارند.

دبیر انجمن‌علمی جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه بیکاری سبب فروپاشی جامعه می‌شود، گفت: اصلی‌ترین وجهی که انسان‌ها اجتماعی می‌شوند و روند اجتماعی شدن را طی می‌کنند از طریق کار است؛ به طورمثال کار و اشتغال ساعت فعالیت انسان‌ها را تنظیم ونظم اجتماعی را در زندگی مردم ایجاد می‌کند.

فضلی ادامه داد: زمانی که نظم اجتماعی از بین برود و تعداد بیکاران افزایش یابد و فرهنگ اجتماعی شدن در انسان‌ها رخ ندهد، جامعه چند پاره شده و خرده فرهنگ‌های زندگی گوناگون در آن ایجاد می‌شود. بنابراین بیکاری در سطوح بالاتر می‌تواند سبب به وجود آمدن خرده فرهنگ‌های گوناگون و در نهایت منجر به فروپاشی نظم اصلی جامعه شود.

وی با بیان اینکه امید به آینده تأثیر بسیاری در میزان طلاق‌های جامعه دارد، تشریح کرد: زمانی که امیدواری به آینده و اطمینان از شرایط اقتصادی وجود نداشته باشد، مسائل و مشکلات گوناگونی مانند طلاق افزایش پیدا می‌کند.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایسکانیوز، تاریخ انتشار: 29 تیر ۱۳۹۹، کد خبر  1074408،  www.iscanews.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین