پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۱۶۲۹
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۲

کوه‌خواران به قوانین رحم نمی‌کنند

ساخت‌وساز این بار حریم ویژه طاق‌بستان کرمانشاه را هدف قرار داده است. این ساخت‌وساز در محدوده ضلع غربی پارک کوهستان در حال انجام است که طبق قانون در حریم ویژه طاق بستان قرار دارد. باز هم کوه‌خواران و هتل‌سازان عزم تخریب منابع طبیعی و شکستن منظر تاریخی به بهانه ساخت هتل کرده‌‌اند. مسئله این‌جاست که چرا مسئولان میراث فرهنگی در برابر چنین تخلف آشکاری سکوت کرده‌اند؟
شعار سال: این در حالی اساس که قانون هر گونه اقدام و دخل و تصرف نظیر احداث جاده، اجرای تاسیسات نظامی، تغییر در توپوگرافی کوه‌ها و تخریب غار‌ها و چشمه‌ها که باعث آسیب به بنیان یا منظر طاق بستان می‌شود، ممنوع کرده است. مسئله این است که تا امروز مسئولان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در برابر روند ساخت‌وساز هتلی در حریم ویژه کاملا سکوت کرده‌اند. مدت‌هاست شاهد اقدامات مختلف به بهانه توسعه گردشگری در حریم طاق بستان هستیم این در حالی است که کارشناسان هشدار می‌دهند که این اقدامات خود طاق بستان به عنوان نخستین مظهر جلب توریست و گردشگری در کرمانشاه را هدف ویرانی و تخریب قرار داده است. یعنی تصور کنید که با ادامه این روند، دیگر طاق بستان در میراث جهانی ثبت نخواهد شد و از طرفی دیگر قابلیت‌های منظری و طبیعی خود را هم از دست می‌دهد. حالا چه کسانی از سراسر دنیا فقط برای اقامت در هتل یا سوار شدن به تله‌کابین راهی کرمانشاه می‌شوند؟

این نادیده گرفتن بدیهیات دلیلی جز سودجویی و کوه‌خواری دارد؟ اکنون زمان آن نیست که جلوی این روند در حریم بنا‌های تاریخی گرفته شود؟ و مانع اقدامات کسانی شد که می‌خواهند این نوع تخریب به بهانه توسعه را باب کنند، چرا که چشم‌انداز آن چیزی جز فاجعه نخواهد شد.

از نمونه‌هایی که با مجوز مسئولان و مدیران نابود شد روستای زیارت است که کل آن به عنوان روستای نمونه گردشگری در فهرست آثار ملی ایران ثبت بود. روستایی که زمانی آب‌وهوایی خوش داشت و درختانی انبوه که می‌تواست روستای مهمی در کنار جنگل‌های جهانی هیرکانی باشد، ولی آنقدر ساخت و ساز در آن انجام شد که دیگر چشم‌انداز آن فقط آپارتمان و ویلاست و پیش‌بینی می‌شود به زودی گردشگری به آن‌جا نخواهد رفت، چون دیگر جنگلی وجود ندارد و مردم زیارت می‌مانند با فاضلاب هتل‌ها و ویلا‌هایی که روزی با مجوز مسئولان میراث فرهنگی و محیط زیست ساخته شده بودند و البته هشدار‌های دوستداران طبیعت و میراث‌فرهنگی نه به گوش مردم رسید و نه مسئولان.

اما اکنون صدای دوستداران و فعالان محیط‌زیست و میراث‌فرهنگی بلند شده و این بار باید از عیسی کلانتری، رییس سازمان محیط زیست و از علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی پرسید که آیا قرار نیست جلوی چنین فاجعه‌ای در آینده را امروز با یک دستور بگیرند؟

این ساخت‌وساز از آبان سال پیش آغاز شده و همچنان با سرعت پیش می‌رود. شخص یا اشخاصی قرار است هتلی چهارطبقه بسازند که اصلا قابلیت اجرایی با توجه به قوانین میراث‌فرهنگی را ندارد. حال این سوال پیش می‌آید که چگونه ممکن است این روند همچنان ادامه داشته باشد و مسئولان مربوطه اقدامی برای ممانعت از این تخلف آشکار نکنند؟ چه کسانی آنقدر قدرت دارند که در این محدوده ساخت و ساز را جلو ببرند در حالی که اگر یک فرد عادی بخواهد دور زمینش حصار بکشد، قطعا بازخواست می‌شود؟

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری میراث خبر، تاریخ انتشار: 1 مهر 1399، کد خبر: 18263،  www.miras.news

خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین