پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۳۰۲۶۵۱
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳
قرارداد سال گذشته آموزش و پرورش با بیمه معلم به پایان رسیده است و اکنون با گذشت نزدیک به یک ماه از آغاز کار مدارس هنوز تکلیف بیمه حوادث دانش آموزان مشخص نیست. این درحالی است که درباره سطح توانگری بیمه معلم نیز صحبت‌هایی درمیان است.

شعار سال: اگر ماه مهر، هر سال خاطرات مدرسه را به یاد می‌آورد و با هیاهوی صدای بچه‌ها در مدرسه همراه می‌شد، امسال  حس دلهره و نگرانی پررنگ‌ترین احساسی بود که از خود به جای گذاشت؛ مدرسه تا اطلاع ثانوی دیگر جای امنی برای دانش‌آموزان نیست.

با شدت گیری شیوع ویروس کرونا  چگونگی ادامه روند تحصیلی دانش آموزان بحث برانگیز شد و در نهایت وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر استفاده از «شبکه اجتماعی شاد» از برگزاری مدارس به صورت مجازی استقبال کرد. اما به نظر می‌رسد حل این بحران به همین سادگی هم نیست و تمامی دانش آموزان امکان حضور در کلاس درس آنلاین را ندارند. طبق آماری که آموزش و پرورش اعلام کرده ۳.۵ میلیون دانش‌آموز به دلیل عدم دسترسی به اینترنت یا گوشی‌های هوشمند توان استفاده از برنامه شاد را ندارند. به عبارت دیگر تقریبا ۲۵ درصد دانش آموزان امسال مجبور هستند با وجود ویروس کرونا در مدرسه حضور داشته باشند. وزارت آموزش و پرورش البته هم مدارس و هم دانش آموزان را شدیدا توصیه به رعایت  پروتکل‌های بهداشتی کرده، اما درباره وظیفه اصلی خود در قبال تامین بیمه حوادث دانش‌آموزان سکوت کرده است.

تا کنون از شهر‌های مختلف خبر‌هایی به گوش می‌رسد که دانش آموزان در شهر‌های مختلف دچار کرونا شده‌اند؛ مسئول کارگروه اطلاع‌رسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفته وزارت بهداشت دستور داده از اعلام آمار کرونا در مدارس جلوگیری شود؛ با وجود اینکه آمار‌های رسمی مخفی می‌شود، مشخص است در شهر‌های مختلف آمار مبتلایان با سن پایین افزایش یافته است؛ این یعنی ریسک بیمه در شرایط کنونی بسیار بالا رفته و به همین دلیل با وجود گذشت بیش از ۲۰ روز از آغاز رسمی سال تحصیلی هنوز مشخص نیست دانش آموزان تحت پوشش بیمه‌نامه حوادث کدام شرکت بیمه‌ای هستند. در سال‌های گذشته بیمه دانش آموزان انحصارا در اختیار بیمه معلم بود، اما امسال هنوز وضعیت نامشخص است.

داستان تامین بیمه حوادث دانش آموزان البته سر دراز دارد و نگاهی به روند سال‌های گذشته، بی اعتنایی وزارت آموزش و پرورش را در روز‌های بحران کرونا معنادار می‌کند.  

بیمه حوادث دانش‌آموزان همیشه با حواشی زیاد و البته عدم شفافیت همراه بوده است. وزارت آموزش و پرورش سال‌هاست قرارداد این بیمه را انحصارا با شرکت بیمه معلم منعقد می‌کند؛ شرکتی که گرچه انحصار را در دست دارد، اما خدمات‌دهی آن نامعلوم است. پیشتر دادستان وقت تهران نیز درباره این شرکت ابهاماتی را مطرح و اعلام کرده «شرکت بیمه معلم مبالغ زیادی حق بیمه دانش آموزی دریافت کرده؛ بدون اینکه در مورد خدمات ارائه شده گزارش یا توضیح دهد.»

این جملات را جعفری دولت‌آبادی اواخر سال ۹۵ گفته بود، اما نه مدیران بیمه معلم درباره آن توضیح دادند نه قوه قضاییه گزارش خود را تکمیل کرد. به نظر می‌رسد بیمه معلم هنوز نیز تغییر ساختاری در عملکرد مالی خود ایجاد نکرده است.

بیمه معلم از محل قرارداد با آموزش و پرورش تنها در دو سال تحصیلی پیشین بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان حق بیمه انحصاری دریافت کرده است، در حالی که نسبت خسارت این قرارداد حدود ۷۵ درصد برآورد می‌شود. بیمه معلم چند سال از که در سطح توانگری ۲ درجا می‌زند و وزارت آموزش و پرورش بدون طی فرآیندها، آن را به عنوان بیمه‌گر طرف قرارداد انتخاب کرده است. این در حالی است که بیمه مرکزی، عموم بیمه‌گزاران را درباره خطرات همکاری با شرکت‌های دارای سطح توانگری کمتر از ۱ آگاه کرده است.

گرچه تا کنون بیمه‌نامه شرکت بیمه معلم به صورت اجباری به همه دانش‌آموزان واگذار شده  وزارت آموزش و پرورش سال‌هاست درباره لابی‌گری با بیمه معلم مورد نقد است، اما امسال شاید رویه متفاوت شود. امسال یکی دیگر از شرکت‌های بیمه‌ای «بیمه‌نامه آرامش در تحصیل با پوشش کرونا» را به صورت عمومی عرضه کرده است بنابراین بیمه معلم جز با شفاف کردن خود بخت و اقبالی برای تمدید این قرارداد‌ها ندارد، با این حال تمامی این گمانه‌زنی‌ها به خواست آموزش و پرورش بستگی دارد.

تا کنون درباره تمدید یا عدم تمدید قرارداد بیمه حوادث دانش‌آموزی با شرکت بیمه معلم در سال تحصیلی جدید از سوی این وزارتخانه اطلاعیه‌ای منتشر نشده است. مدت قرارداد سال گذشته بیمه معلم به پایان رسیده و حال باید منتظر ماند و دید وزارت آموزش و پرورش برای تامین بیمه حوادث دانش‌آموزان باز هم به سراغ بیمه‌گری می‌رود که ارائه خدماتش زیر سوال است یا مسیر دیگری را در جهت شفافیت و تامین سلامت دانش‌آموزان در روز‌های کرونایی انتخاب می‌کند.

شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی رویداد ۲۴، تاریخ انتشار خبر: ۷ مهر ۱۳۹۹، کد خبر: ۲۳۲۰۴۵، www.rouydad۲۴.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین