پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۴۳۳۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵
روستای تاریخی حیله ور در شمال شهر اسکو و در۴۴ کیلومتری شهر تبریز و ۲ کیلومتری شمال کندوان واقع شده است. اثر معماری دهکده در پای یکی از ارتفاعات شمال غربی مجموعه آتشفشانی سهند کنده شده و بنا به دلایل متعدد از اهمیت و موقعیت ویژه‌ای برخوردار بوده است. روستای تاریخی حیله ور در شمال شهر اسکو و در۴۴ کیلومتری شهر تبریز و ۲ کیلومتری شمال کندوان واقع شده است. اثر معماری دهکده در پای یکی از ارتفاعات شمال غربی مجموعه آتشفشانی سهند کنده شده و بنا به دلایل متعدد از اهمیت و موقعیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.
شعار سال: آذربایجان شرقی استانی با طبیعتی بکر، آب و هوای کوهستانی و جاذبه‌های تاریخی منحصر به فرد می‌تواند به یکی از مقاصد گردشگری مطرح کشور تبدیل شود. وجود اماکنی خاص و تاریخی با قدمتی بسیار زیاد این استان را برای گردشگران جذاب کرده است.

یکی از این آثار تاریخی روستای زیرخاکی حیله ور در جوار روستای تاریخی و کله قندی کندوان است. کندوان، یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است، روستایی با عجایب بسیار که سالانه گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند، در مسیر دو کیلومتری این روستا، روستای دیگری است که در شگفتی ساخت سکونتگاه انسانی و دامی کم از کندوان ندارد، آنطور که اسناد تاریخی می‌گویند زندگی در این روستا، مقدمه‌ای برای زندگی در دل صخره و ایده‌ای برای شکل‌گیری روستای کندوان در ذهن مردمان آن روزگار بوده است.

روستای تاریخی حیله ور در شمال شهر اسکو و در۴۴ کیلومتری شهر تبریز و ۲ کیلومتری شمال کندوان واقع شده است. اثر معماری دهکده در پای یکی از ارتفاعات شمال غربی مجموعه آتشفشانی سهند کنده شده و بنا به دلایل متعدد از اهمیت و موقعیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.

روستای زیر زمینی حیله ور آنطور که از اسمش پیداست، مکری برای دشمنان بوده است، گفته می‌شود زمانی که دشمنان به کندوان حمله می‌کردند اهالی در این غار‌ها پنهان می‌شدند. روستای تاریخی حیله ور که شیوه معماری آن نیز منحصر به فرد بوده و خانه‌های آن در دل زمین کرانی بصورت زاغه‌های زیبا و با سبک معماری بسیار عالی کنده شده، از استتار کافی برخوردار بوده و از فاصله نه چندان دور قابل رویت نیست، ولی تمامی این خانه‌های زاغه‌ای که بیش از دویست واحد تخمین زده می‌شود در اثر حمله مغول‌ها در قرن هفتم هجری از سکنه خالی شده اند.
 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از فرارو، تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۹، کدخبر: fararu.com، ۴۶۴۲۰۵
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۹
0
0
اصلا ذره ای قدر این روستاهامون رو نمیدونیم و در این زمینه به هیچ عنوان حراست کافی به عمل نمیاریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۹
0
0
این روستاهای زیر خاکی رو ما زیاد داریم تو ایران اما مهم اینه که کسی بهشون اهمیتی نمیده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۹
0
0
باید در این روستاها کاوش کنیم تا دنبال تمدن خودمون بگردیم و اون تمدن فرهنگی خودمون رو ادامه بدیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین