پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۹۶۰۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰
در حالی که رشد بی‌رویه نرخ ارز، افزایش بی‌سابقه قیمت لوازم یدکی را به دنبال داشته، غفلت دستگاه‌های ناظر دولتی نیز راه ورود قطعات یدکی تقلبی به بازار را هموار کرده است.
شعار سال: با توجه به افزایش میزان نارضایتی مردمی از قیمت و کیفیت لوازم یدکی، در پی رصد و پایش بازار مشخص شد با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از لوازم یدکی مورد استفاده در کشور ما وارداتی بوده، متاسفانه نوسان‌های قابل توجه نرخ ارز و رشد بی‌رویه آن، علاوه بر افزایش بی‌سابقه در نرخ انواع لوازم یدکی، موجبات ایجاد بازار کاذب و سوءاستفاده برخی از سوداگران این بازار در جهت عرضه کالا‌های با کیفیت بسیار پایین و حتی تقلبی را فراهم کرده است.
 
قطعه چینی به جای قطعه ایرانی / ناظران دولتی چشم ها را باز کنند

از سوی دیگر، نبود نظارت کافی از سوی دستگاه‌های بالادستی بر نحوه تامین و واردات انواع لوازم یدکی هم راه را برای سوء‌استفاده‌گران این کالا هموار کرده و کالا‌هایی با درجه کیفی بسیار پایین و بعضاً غیرقابل استفاده جایگزین اجناس باکیفیت شده و با قیمت‌های غیرقابل توجیه به فروش می‌رسد.

خبری از نظارت بازرسان صمت نیست!

یک فروشنده لوازم یدکی خودرو در شهر قزوین با اشاره به وضعیت نابسامان بازار قطعات یدکی عنوان کرد: متاسفانه این روز‌ها بسیاری از فروشندگان عمده لوازم یدکی به بهانه گران شدن ارز اجناس و کالا‌هایی که در زمان ارزانی ارز خریده بودند را به بالاترین قیمت به مردم و صاحبان خودرو قالب می‌کنند.

منصور ملک‌محمدی اضافه کرد: در این میان برخی قطعات یدکی که در آن‌ها از مواد فاسدشدنی مانند لاستیک استفاده شده، با وجود اینکه چندان قابل استفاده نیستند، با نرخ روز به خودرودار عرضه می‌شود که نتیجه خرابی سریع قطعه مزبور و نارضایتی صاحب خودرو و در نهایت دعوا و درگیری خریدار با فروشنده قطعات یدکی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: از اواخر سال ۱۳۹۶ که با گران شدن ارز قیمت قطعات یدکی هم رو به افزایش گذاشته و امروز هم به اوج خود رسیده، هیچ خبری از بازرسی جدی مسئولان به ویژه بازرسان صمت در بازار خودرو نبوده و متوجه نمی‌شوم آمار‌هایی که مسئولان در حوزه بازرسی و نظارت بر بازار ارائه می‌دهند، کی و کجا اتفاق افتاده است؟


افزایش ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی قطعات یدکی ساخت داخل

از سوی دیگر، یک کارشناس بازار خودرو و لوازم یدکی با بیان اینکه تورم و افزایش لجام‌گسیخته قیمت ارز در سال ۱۳۹۹ هزینه‌های تولید قطعات و لوازم یدکی را به شدت زیاد کرده است، گفت: افزایش هزینه‌های تولید بر نحوه فعالیت تولیدکنندگان داخلی هم تاثیرگذار بوده؛ به طوری که بررسی‌های میدانی صورت گرفته نشانگر این موضوع است که شرکت‌های تولیدکننده داخلی همچون ایساکو، عطام، خورشید موتور، فن‌آوران و تولیدی جهانشاهی از ابتدای سال جاری تاکنون طی چندین مرحله اقدام به افزایش قیمت محصولات تولیدی بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و بعضاً بالاتر از این مقدار کرده‌اند.

محمدصادق میرزایی تصریح کرد: با توجه به ممنوعیت‌های واردات، از آنجایی که برخی از مواد اولیه لوازم یدکی‌های تولید داخل هم از طریق واردات تامین می‌شود، کاهش کیفیت مواد اولیه متعاقباً منجر به افت کیفیت قابل توجه در محصولات نهایی و کاهش عمر مفید قطعات شده که باعث افزایش میزان نارضایتی مصرف‌کنندگان و عوامل فروش شده است.

وی افزود: ادامه روند فوق و نبود نظارت‌ها بر نحوه واردات و تولید قطعات یدکی خودرو در آینده نزدیک باعث ایجاد کمبود‌های احتمالی، ایجاد بازار کاذب، افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها و همچنین آسیب‌های قابل توجه به خودرو‌ها به‌واسطه استفاده از قطعات بی‌کیفیت خواهد شد که همگی منجر به افزایش قابل توجه نارضایتی‌های مردمی در نتیجه تحمیل هزینه‌های گزاف به آن‌ها می‌شود.


گرانی خودرو منجر به گران قطعات یدکی شد

معاون بازرسی، نظارت و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صمت استان قزوین هم معتقد است شرایط کنونی قیمت ارز منجر ایجاد گرانی سرسام‌آور قطعات یدکی و سوءاستفاده‌هایی در سطح بازار لوازم یدکی شده است.

علی‌اکبر کبیری با ذکر اینکه یکی از مشکلات اساسی در بحث بازار لوازم یدکی افزایش بی‌رویه خودرو در سطح کشور و استان قزوین است، گفت: به هر حال افزایش قیمت خودرو به افزایش قیمت قطعات و لوازم یدکی خودرو به ویژه در حوزه خودرو‌ها و ماشین‌های سنگین منجر می‌شود که در این حوزه لزوم اصلاح قیمت خودرو احساس می‌شود.

وی اضافه کرد: در پی گرانی‌های قیمت لوازم یدکی کامیون‌ها شاهد این بودیم که فیلتر روغن یک کامیون ظرف یک هفته از ۴۵۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان هم رسید که این گرانی افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در شرایط اقتصادی کساد حوزه حمل‌ونقل برای صنف رانندگان خودرو‌های سنگین پذیرفتنی نیست.


ورود قطعات تقلبی به نام قطعه‌سازان داخلی!

معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت با اشاره به اینکه کمبود قطعات یدکی در هر دو بخش خودرو‌های سبک و سنگین وجود ندارد، گفت: عمده گلایه‌مندی صاحبان و مکانیک‌های خودرو مربوط به ورود بعضی از قطعات بی‌کیفیت از چین به بازار است که بعد از مدت کوتاهی خراب می‌شوند و به همین خاطر مراجعات خودروداران به مکانیکی‌ها بسیار افزایش یافته است.

کبیری همچنین از ورود و وفور قطعات تقلبی در بازار خبر داد و افزود: متاسفانه شکایت‌هایی را دریافت کردیم مبنی بر اینکه برخی قطعات یدکی به نام ایساکو وارد بازار شده‌اند که در واقع تولید این شرکت نبوده و تقلبی محسوب می‌شوند. معضلی که به خاطر آن درگیری بین فروشنده و خریدار اتفاق می‌افتد.

وی دلیل ورود این لوازم یدکی تقلبی را سوءاستفاده برخی از شرکت‌های واردکننده دانست و ادامه داد: متاسفانه برخی شرکت‌های واردکننده که در خیابان چراغ‌برق تهران به صورت زیرپله‌ای فعالیت می‌کنند، به عرضه قطعات یدکی بی‌کیفیت چینی و همچنین قطعات تقلبی می‌کنند و حتی در این حوزه به نام برند‌های معتبر ایرانی مانند ایساکو هم رحم نمی‌کنند و به نام قطعه‌سازان ایرانی قطعات تقلبی خود را به خریداران قالب می‌کنند.

کبیری همچنین از انعکاس این موضوع به دستگاه‌های بالادستی خود خبر داد و یادآور شد: در این باره نامه‌ای هم تهیه کرده و برای سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان فرستادیم که با شرکت‌های واردکننده متقلب برخورد کند.


معرفی ۴۰ قطعه‌فروش بی‌انصاف به تعزیرات حکومتی

همچنین معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت استان قزوین از اجرای طرح تشدید بازرسی‌ها برای مقابله با گرانی لوازم یدکی خودرو سخن گفت و بیان کرد: هماهنگی‌های لازم را با صنف و اتحادیه مکانیک و سرویس‌کاران خودرو به عنوان مرجع و متولی بازرسی فنی و کارشناسی از بازار قطعات خودرو انجام داده ایم.

کبیری با اشاره به بازرسی از ۸۵۰ واحد صنفی عرضه لوازم یدکی در سطح استان قزوین به ویژه در شهر قزوین اضافه کرد: در این بازرسی‌ها با همکاری تعزیرات حکومتی برای ۴۰ واحد قطعه‌فروشی که اقدام به افزایش قیمت و گران‌فروشی خارج از قاعده کردند، پرونده تعزیراتی تشکیل شده و برای صدور حکم به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی شده‌اند.


لزوم ورود دولت برای کاهش قیمت قطعات یدکی داخلی‌ساز

با این همه به نظر می‌رسد که اگر دولت از شرکت‌های قطعه‌ساز داخلی برای کاهش قیمت تمام‌شده و همچنین افزایش کیفیت قطعات حمایت نکند، سفره فروش قطعات قلابی چینی روز به روز در بازار قطعات یدکی کشور پهن‌تر از گذشته خواهد شد.

چراکه تنها با کاهش قیمت تمام‌شده و افزایش کیفیت است که خریدار ایرانی قید خرید محصول بی‌کیفیت و تقلبی چین‌ساخته را می‌زند. در غیر این صورت نتیجه‌ای به جز غارت سرمایه‌های مردم و کاهش عمر و ایمنی خودرو و در نهایت گرانی هزینه‌های حمل‌ونقل عاید مردم و خودروسواران نخواهد شد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری دیده بان ایران، تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹، کد خبر: ۹۸۵۴۳، www.didebaniran.ir.
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
0
0
ایرانی ها در زدن قطعه هایی که در این خبر اومده واقعا بی نظیر هستن چرا بهشون اعتماد نمیکنیم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
0
0
چینی ها اروم اروم با دوستی بیهوده ای که باهاشون داریم بازار مارو تسخیر کردن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین