پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۸۸۰۸
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۸
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم گفت: «پشت پرده تهدید این محاکمه، دعوا بر سر لحاف ملانصرالدین است. این دعوا‌ها همه بر سر لحاف ملا ست. چه از طرفداران روحانی و چه از سوی جناح اصولگرا آنقدر دعوا کردند تا در نهایت حکومت یک پارچه شد. همه دعوا‌ها برای این بود که حکومت یک پارچه شود. البته من معتقدم که این ماجرای شکایت از حسن روحانی بعید است به سرانجام برسد و احتمالا از طرف رهبری جلوی آن گرفته می‌شود.»

شعار سال: حسین انصاری‌راد، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم در مورد شکایت گروهی از حسن روحانی به این کمیسیون گفت:‌ «کمیسیون اصل ۹۰ مسوول رسیدگی به شکایت از قوه مجریه، قضاییه و مقننه است. این کمیسیون می‌تواند برای رسیدگی به صحت و سقم شکایت بازرس تعیین کند و می‌تواند کسی که از او شکایت شده را احضار کند و از او سوال و جواب کند. کمیسیون اصل ۹۰ موظف است که اگر نتیجه شکایت مشخص شد و مربوط به عموم است، در صحن علنی مجلس قرائت کند و هیات رییسه هم موظف است بدون فوت وقت این گزارش را به عموم مردم اعلام کند. اگر شکایت جنبه شخصی دارد باید پیگیری کرده تا به دادگاه ارجاع شود تا رسیدگی شود و حکم صادر شود. این از جمله وظایف کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ست. بنابراین شکایت از قوه مجریه و رییس جمهوری جز وظایف این کمیسیون است.»
 
او همچنین ادامه داد: «اما این که چرا از حسن روحانی شکایت کردند، چرا  الان شکایت کردند و در زمان انجام اقداماتی که امروز به آن اشاره می‌کنند، شکایت نکردند، جای سوال دارد. آقای روحانی هم می‌تواند  و حق دارد از این گروه‌ها شکایت کند. برای نمونه او و دولتش اصرار داشتند که تحریم‌ها برطرف شود، روحانی اصرار داشت که مذاکرات برجامی زودتر به نتیجه برسد تا تحریم‌ها رفع شود، او اخطار داد که ادامه تحریم‌ها به ضرر کشور است. چه کسانی نگذاشتند که این مذاکرات به سرانجام برسد و این تحریم‌ها برای مردم کشور افزایش یابد و فشارهای اقتصادی را بیش از پیش کند.»
 
انصاری‌راد با تاکید بر ضعف‌های حسن روحانی، افزود: «البته آقای روحانی عیب و نقص کم نداشت. مهم‌ترین نقص روحانی این بود که وقتی مانع کار او شدند و نگذاشتند شعارهایی که داد، تحقق پیدا کند تسلیم شد. شعارهایی که در دوره اول و دوم انتخابات ریاست‌جمهوری (دوره یازدهم و دوازدهم) اعلام کرد و باعث شد مردم پای صندوق‌های رای حاضر شوند، وقتی دید نمی‌تواند شعارها را عملی کند باید به مردم اعلام می‌کرد. روحانی باید اگر نمی‌توانست شعارهایش را عملیاتی کند، کنار می‌کشید. روحانی بی‌گناه نیست اما در عین حال در مساله برجام ایشان اصرار و پافشاری کرد و مذاکرات طولانی انجام داد و در این دوره نزدیک بود که مساله برجام بار دیگر حل و فصل شود. پرسش اینجا ست که چه کسانی نگذاشتند؟ چه کسانی جلوی او را گرفتند؟ همه این مسائل قابل رسیدگی ست.»
 
رییس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس ششم همچنین تاکید کرد: «اگر قرار بر محاکمه باشد، حسن روحانی هم حتما حرف‌هایی دارد. مصلحت نظام در این است که هر کس مجرم است، تاوان اشتباهاتش را بپردازد. این که مصلحت نظام چنین است و چنان است را چه کسی تعیین می‌کند؟ این مساله‌ای ست که شخص بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران می‌فرمایند، مصلحت نظام را باید کارشناسان دانا تعیین کنند. امام(ره) می‌فرمایند تنها جایی که ولی فقیه می‌تواند تصمیم بگیرد جایی است که نظام یا اسلام در خطر باشد. بنیان‌گذار جمهوری اسلامی هم تاکید دارند که «کارشناسان دانا» باید بگویند که نظام یا اسلام در خطر است. در این مورد ولی فقیه می‌تواند تصمیم فوق‌العاده بگیرد. این پاسخ امام به نامه آقای ناطق‌نوری ست که در صحیفه امام هم وجود دارد.»
 
او در پایان به پشت پرده این نوع شکایت‌ها اشاره کرد و گفت:‌«پشت پرده تهدید این محاکمه، دعوا بر سر لحاف ملانصرالدین است. این دعواها همه بر سر لحاف ملا ست. چه از طرفداران روحانی و چه از سوی جناح اصولگرا آنقدر دعوا کردند تا در نهایت حکومت یک پارچه شد. همه دعواها برای این بود که حکومت یک پارچه شود. البته من معتقدم که این ماجرای شکایت از حسن روحانی بعید است به سرانجام برسد و احتمالا از طرف رهبری جلوی آن گرفته می‌شود.»
 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازپایگاه خبری تحلیلی  دیده بان ایران، تاریخ انتشار:20  شهریور1400، کدخبر: 116474، www.didbaniran.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین