پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 05
کد خبر: ۳۸۹۷۷۹
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۷
فضای کسب وکار صنعت لیزینگ تا حد زیادی متاثر از الزامات قانونی، تعامل با نظام پولی و بانکی و فضای کسب و کار داخلی است. اصولا شرکت‌های واسپاری درایران بیشتر در حوزه لیزینگ خودرو، املاک، ماشین آلات و لوازم خانگی فعالیت می‌کنند.آغاز صنعت لیزینگ در ایران بیشتر با صنعت خودرو گره خورده است.اما درچند سال اخیر به دلیل کاهش عرضه خودروی خارجی و به تبع آن کاهش عرضه و افزایش تقاضا، فروش قسطی خودرو از جمله خودروی سند اول (از طریق شرکت‌های خودرو سازی) با محدودیت‌های زیادی مواجه شده است.

شعار سال: صنعت لیزینگ به عنوان پلی بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان تاثیر به سزایی در رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی در دنیا دارد.

جایگاه صنعت لیزینگ ایران در بین ۵۰ کشور برتر این صنعت کجاست؟
 فضای کسب وکار صنعت لیزینگ تا حد زیادی متاثر از الزامات قانونی، تعامل با نظام پولی و بانکی و فضای کسب و کار داخلی است.

اصولا شرکت‌های واسپاری درایران بیشتر در حوزه لیزینگ خودرو، املاک، ماشین آلات و لوازم خانگی فعالیت می‌کنند.

آغاز صنعت لیزینگ در ایران بیشتر با صنعت خودرو گره خورده است.

اما درچند سال اخیر به دلیل کاهش عرضه خودروی خارجی و به تبع آن کاهش عرضه و افزایش تقاضا، فروش قسطی خودرو از جمله خودروی سند اول (از طریق شرکت‌های خودرو سازی) با محدودیت‌های زیادی مواجه شده است.

به همین دلیل درسال‌های اخیر، شرکت‌های لیزینگ به ارائه تسهیلات خودرو سند دست دوم روی آورده اند که آن هم با ریسک‌های زیادی همراه است.

افزایش بهای مسکن هم تا حدود زیادی عملیات لیزینگ مسکن را با محدودیت و چالش‌های زیادی مواجه کرده است.

ازجمله کاهش مدت قرارداد لیزینگ و اقساط سنگین که توان متقاصیان را برای در خواست تسهیلات مسکن تا حدود زیادی کاهش داده است.

درحال حاضر شرکت‌های لیزینگ علیرغم تلاش برای تنوع بخشیدن در ارایه خدمات و ارائه تسهیلات در شاخه‌های مختلف لیزینگ، بیشتر فعالیت خود را روی لیزینگ لوازم خانگی متمرکز کرده اند.

افزایش قیمت‌ها و نرخ بالای تورم، تا حد زیادی قدرت خرید را پایین آورده و عمده افراد تمایل زیادی به خرید قسطی کالا دارند.

مروری بر صنعت لیزینگ در جهان و جایگاه ایران در صنعت

صنعت لیزینگ همواره نقش مؤثری در رشد و توسعه اقتصادی در دنیا داشته است.

طبق گزارشات مراجع معتبر لیزینگ، این صنعت در ۱۰ سال اخیر رشدی ۱۲۵ درصدی داشته است.

در این میان، سه منطقه آمریکای شمالی، اروپا و آسیا با ۹۶.۵ درصد از کل حجم عملیات لیزینگ در جهان جایگاه اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.

در رده بندی جهانی، کشور‌های فعال در صنعت لیزینگ به ترتیب کشور‌های آمریکا، چین، انگلستان، آلمان و ژاپن رتبه‌های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.

پس ازآن کشور‌های فرانسه، ایتالیا، استرالیا، کانادا و روسیه در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند.

حجم گردش مالی صنعت لیزینگ در سال ۲۰۲۰ به ۱۱۱۸ میلیارد دلار رسیده است.

رشد جمعیت دنیا و افزایش شهرنشینی، ظهور استارت آپ‌ها و رشد صنایع مختلف باعث رشد بازار لیزینگ شده و همچنان انتظار می‌رود در سال‌های آتی روند رو به رشدی داشته باشد.

درکشور ما عملیات لیزینگ به عنوان یکی از ابزار‌های تامین مالی از طریق قرارداد‌های فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک برای تهیه خودرو، ماشین آلات و تجهیزات، املاک و لوازم خانگی استفاده می‌شود.

طبق گزارش منابع معتبر، جایگاه ایران از نظر حجم عملیات لیزینگ در سال ۲۰۲۱ در بین ۵۰ کشور برتر این صنعت به چشم نمی‌خورد

جایگاه صنعت لیزینگ ایران در بین ۵۰ کشور برتر این صنعت کجاست؟

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت چابک آنلاین، تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۲، کدخبر:۳۵۰۰۶، www.chabokonline.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین