پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۲۱۶۴
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۶
در خبر‌ها آمده که خانم نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل شده اند. باعث خوشحالی است که یک هموطن ایرانی این جایزه را برنده شده است، اما این داستان، یک پشت پرده خطرناک بنام دخالت در امور داخلی کشور دیگر با جهت دهی به جوایز بین المللی دارد. جایزه‌ای که برنده اش مورد تاکید و تشویق دشمنان یک نظام و دشمنان قسم خورده مردم ایران قرار می‌گیرد، چه معنایی غیر از این می‌تواند داشته باشد؟ سرنوشت خانم نرگس محمدی هم با اخذ این جایزه کاملا مشخص است. چیزی شبیه فلان خانم وکیل و خارج نشینی با رویکردی اپوزیسیون محور. دوره بازداشت تمام می‌شود و ایشان با یک بلیط به مقصد اروپای غربی یا امریکای شمالی، جلای وطن خواهد کرد.

شعار سال: 

۱- نباید از انتخاب فردی، چون «نرگس محمدی» و اعطای جایزه صلح نوبل به او چندان تعجب کرد، زیرا اساس و بنیان این جایزه هیچ تناسبی با نام و فلسفه وجودی‌اش ندارد؛ جایزه‌ای که با نقاب صلح‌طلبی به افرادی اعطا می‌شود که قرابتی با صلح و آرامش ندارند!

طنزی به نام صلح نوبل!


۲- نرگس محمدی علی‌رغم تصویرسازی‌ها و ترسیم چهره‌ای حقوق بشری از او، فردی است که خواهان تحریم‌های همه‌جانبه علیه ایران است؛ تحریم‌هایی که شاید برخی آن را تقابل و فشار غرب بر جمهوری‌اسلامی تلقی کنند، اما کیست که نداند بزرگترین قربانی تحریم‌ها مردمی‌اند که باید مصائب آن را به دوش کشیده و اثر فشار‌ها را در تمامی شئون زندگی خود حس کنند.

۳- وقتی افرادی، چون شیمون پرز، اسحاق رابین، باراک اوباما، هنری کیسینجر، جیمی کارتر و دالایی لاما که کلکسیونی از جنایت‌ها را در کارنامه دارند، برنده این جایزه می‌شوند چرا باید از انتخاب نرگس محمدی تعجب کرد؟ از قضا این انتخاب کاملاً مطابق انتظار و بر اساس سیاسی‌کاری مرسوم صورت گرفته. اگر انتخاب به شکل دیگری رقم می‌خورد، موجب شگفتی بسیاری بود.

۴- نرگس محمدی با کنش‌های رادیکال، چهره‌ای حقوق بشری از خود ساخته و رسانه‌های برون‌مرزی و برخی از جریان‌های سیاسی داخلی هم به یاری‌اش شتافتند. در قاب رسانه‌ها، محمدی فردی است که برای آزادی، دموکراسی، حقوق بشر و زنان ایرانی نبرد می‌کند و به همین دلیل روانه زندان شده، اما پشت این مظلوم‌نمایی‌ها مقاصد شومی نهفته شده که فرجامی جز آسیب به مردم ایران ندارد. از تحریم‌طلبی و طرفداری از فشار‌های اقتصادی غرب گرفته تا محرومیت ورزش ایران از میادین بین‌المللی و این گوشه‌ای از اقدامات فردی است که صد و هجدهمین جایزه صلح نوبل به‌نامش سند خورده.

۵- پشت این انتخاب هدفی جز الگوسازی از محمدی و سفیدشویی اقداماتش نیست. جوایزی از این دست می‌خواهد به مقاصد و فعالیت‌های او مشروعیت بخشد و از طریق بازنمایی رسانه‌ای، او را الگوی زنان مبارز و آزادی‌خواه ایران معرفی کند که به‌دلیل دفاع از حقوق زنان و مخالفت با حکومت در زندان است. اما مدت‌هاست که چنین عملیات فریبی کارکرد خود را از دست داده و علت آن هم چیزی نیست جز آشکارشدن ماهیت متناقض این جایزه و سیاسی‌کاری‌های بسیار زیاد. جایزه صلح نوبل امروز بیشتر به فیلم طنزی شباهت دارد که در زمان اکران سالیانه‌اش، برای مدت کوتاهی لحظات مفرحی را برای بخشی از مردم جهان فراهم می‌کند!

یوسف مشفق

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت جامعه تحلیلی خبری الف، تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲، کدخبر: ۴۰۲۰۷۱۵۰۴۳، www.alef.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین