پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۷۰۸۵
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
دیمیتری مراتوف، یکی از دو برنده جایزه نوبل صلح از وضعیت حقوق بشر در روسیه انتقاد کرد. آقای مراتوف در مصاحبه‌ای نادر استقلال رسانه‌ها را در کشورش دشوار و «سمی» توصیف کرد و گفت واژه دمکراسی در بین سیاستمداران روس به «ناسزا» و واژه‌ای «توهین آمیز» تبدیل شده است.
شعار سال: دیمیتری مراتوف که قرار است هفته آینده در کنار ماریا رِسا جایزه نوبل صلح ۲۰۲۱ را دریافت کند بر این باور است که: «ماشین تبلیغات و پروپاگاندای رژیم موثر بوده است و اکثر مردم روسیه دمکراسی را مضر می‌دانند و این می‌تواند فروپاشی را در پی داشته باشد. این به این دلیل است که مردم شروع کرده اند به دوست داشتن یک دیکتاتور در قدرت.»

دیمیتری مراتوف (مرادوف) که سردبیری نشریه «نووایا گازتا» را در کارنامه دارد، در این مصاحبه که از طریق نرم افزار «زوم» و در زمان پروازش به نیویورک انجام شده می‌گوید شکی ندارد که این جایزه نمادین نه تنها تهدیدات موجود علیه آزادی رسانه را نشان می‌دهد که وضعیت دنیایی را به تصویر می‌کشد که روی «لبه» قرار دارد. به زعم این روزنامه نگار روس، دنیای امروز دیگر دوستدار دموکراسی نیست و به دیکتاتوری متمایل شده است. خبرنگاران درست مثل رسانه‌های مستقل شده اند خط دفاعی بین دیکتاتوری و جنگ.»

جایزه صلح نوبل ۲۰۲۱ به دو روزنامه‌نگار روس و فیلیپینی رسید

مرادف که سال‌ها در زمینه پیگیری رسانه‌ای قتل روزنامه نگاران در روسیه فعالیت کرده، بلافاصله پس از برنده شدن، نوبل خود را به همکاران قربانی‌اش در این نشریه تقدیم کرد. شش نفر از پرسنل «نووایا گازتا» تاکنون به دلیل فعالیت حرفه‌ای خود کشته شده اند.

با این حال واکنش کرملین به خبر اعطای جایزه نوبل صلح به این خبرنگار منتقد، دستکم در نگاه اول، مثبت بود. دولت روسیه با انتشار بیانیه‌ای ضمن تبریک گفتن به مراتوف او را «مستعد» و «شجاع» خوانده و گفته بود که او «همواره پیرو آرمان‌های خود» بوده و آن را حفظ می‌کند.

نشریه بریتانیایی «گاردین» در گزارشی نسبت به «افزایش نشانه‌های تاریک‌تر شدن فضای مطبوعاتی-رسانه‌ای در روسیه» هشدار داده است. نشریه «اکونومیست» هم هفته گذشته با انتشار مقاله‌ای تحت عنوان «از اتوکراسی (یکه سالاری) به دیکتاتوری» به توصیف فضای حاکم بر آزادی بیان و مطبوعات در این کشور پرداخت و ادعا کرد که فضا به سمت «استالینیزه» کردن دوباره کشور در حال تغییر است و سرویس‌های اطلاعاتی و پلیس مخفی روسیه در این راستا نقش بسزایی ایفا می‌کنند. در واقع این سرویس‌های اطلاعاتی هستند که تصمیم اصلی را اتخاذ می‌کنند، ولی هیچگاه در برابر تصمیم خود و تبعات آن مسئولیتی متوجه آن‌ها نیست.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از یورونیوز، تاریخ انتشار:۱۵ آذر ۱۴۰۰، per.euronews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین