پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۳۲۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۵
وزیر امور خارجه آمریکا گفت که روش به کار گرفته شده برای حل و فصل مساله هسته‌ای ایران، الگویی است که می‌تواند برای حل مسائل دیگر در لیبی، سوریه، یمن و تمامی کشورهای خاورمیانه نیز به کار گرفته شود.

شعار سال: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در سخنرانی خود در یک کنفرانس در ایتالیا برای بحث و تبادل نظر درباره مسائل جاری در کشورهای حوزه دریای مدیترانه بار دیگر با تکرار ادعاهی بی‌اساس غرب و آمریکا علیه برنامه هسته‌ای گذشته کشورمان گفت که ایران تا پیش از توافق هسته‌ای تنها چند ماه تا تولید بمب اتم فاصله داشت.

بنا به گزارش صدای آمریکا، کری افزود: جهان در حال پیشرفت است و توافق هسته‌ای با ایران که یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها را در خاورمیانه از میان برداشت، گواهی بر این پیشرفت و هم‌گونی جهانی است.

او در ادامه بدون توجه به ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران گفت: یادتان باشد که زمانی نه چندان دور یک برنامه هسته‌ای شتاب گیرنده در ایران در حال اجرا بود. ایران تنها چند ماه فرصت می‌خواست که به توانایی تولید بمب اتمی دست یابد. ایران برای تولید ۱۰ تا ۱۲ بمب اتمی، اورانیوم غنی شده داشت؛ حدود ۱۲ هزار کیلوگرم، اما تصمیم گرفت که تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دیگر سازمان‌های جهانی این مقدار را به ۳۰۰ کیلوگرم برساند. توافق هسته‌ای با ایران، تمامی مسیرها را برای تولید سلاح هسته‌ای در ایران، حتی در بحبوحه تنش‌های منطقه‌یی، مسدود کرد. هم‌زمان فرصت‌های اقتصادی برای مردم ایران ایران باز شد و اکنون ایران شاهد رشدی ۴ درصدی است. بدین ترتیب می‌بینیم که یک منبع بالقوه برای تنش در خاورمیانه بر طرف شده است.

رییس دستگاه دیپلماسی آمریکا اظهار کرد: هیچ‌کس قول نداده بود که تمامی مشکلات با ایران حل و فصل می‌شود اما حقیقت این است که توافق رعایت شده است. دستاورد گفت‌وگو با ایران الگویی است که در صورت اجرا، چشم‌انداز حل مشکلات در لیبی، سوریه، یمن و دیگر کشورهای خاورمیانه را روشن‌تر می‌کند.

کری این اظهارات را یک روز بعد از تصویب طرح تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران در مجلس سنا مطرح کرد. این طرح روز پنج‌شنبه با 99 رأی موافق و بدون رأی مخالف به تصویب رسید. مجلس نمایندگان آمریکا هم پیش‌تر این طرح را با 419 رأی موافق و تنها یک رأی مخالف تصویب کرده بود.

مصوبه کنگره آمریکا برای تمدید دوباره قانون تحریم‌های ایران برای یک دوره 10 ساله دیگر، برای تبدیل شدن به قانون برای باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا ارسال می‌شود.

کاخ سفید اعلام کرده است که انتظار می‌رود اوباما مصوبه کنگره را امضا کند.

با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري ایسنا، تاریخ انتشار: 13 آذر 1395، کد مطلب: 95091306606:www. isna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
0
0
توافقی که فقط یکطرفه بود نتیجه ای همنداشت م.ق714
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
0
0
اوال بذارین اونا رو توافق پایبند باشن بعد روی چیزای دیگه تمرکز کنید م.ق71
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین