شعار سال: تغییر تاکتیک های مخالفان روحانی مشخصا چه خواهد بود؟ به صورت دقیق مشخص نیست. اما دستکم در یک مورد می توان پیش بینی کرد هدف قرار دادن افکار عمومی و افزایش سطح انتظارات ملی ناشی از رفع تحریم ها در کوتاه مدت (صرف نظر از واقعیت تلخ حاکم براقتصاد صدمه خورده ایران ) یکی از مهم ترین برنامه های آنها خواهد بود. انتظاراتی که مخالفان احساس می کنند با معطوف کردن آنها از حوزه پایان یافته سیاست خارجی به حوزه های تازه شروع شده اقتصادی و اجتماعی می توانند شخص رئیس جمهور و تیم تکنو کرات نواندیش او را در انتهای کوچه یی بن بست گیر بیاندازند.
به نظر می رسد مخالفان رئیس جمهور ایران برای مقابله با او به آرامی در حال تغییر تاکتیک های خود هستند. تغییر تاکتیکی هایی که احتمالا ودر نهایت استراتژی رویارویی با او را همزمان در سطح و عمق افزایش خواهد داد. پس از توافق بسیار مهم اتمی ایران با جامعه بین المللی و برداشته شدن حیرت آور تحریم های این کشور،پرزیدنت روحانی ومحمد جواد ظریف وزیر خارجه او از مخالفان داخلی با تعبییر "دیگر بس است" خواستند برای آنچه توسط آنان "ضرورت توسعه کشور و مضرات ادامه کشمکش های بی مورد" توصیف شد، از تداوم شرایط کنونی دست بردارند. برای آرام کردن مخالفان بود یا انعکاس واقعیت درونی ؟ اما آقای روحانی طی 3 روز گذشته ترجیح داده و تاکید کرد" پیروزی به دست آمده نتیجه همدلی و همراهی همه قوای اداره کننده کشور بوده است".او روز 3 شنبه یا آور شد "همه قوا در این موفقیت سهیم بوده اند".تا آنجا که به سطوح اداره کننده کشور مربوط می شود درک مواضع و اظهارات رئیس جمهور ایران چندان مشکل نیست. خصوصا در بخشی که به پارلمان ایران و نقش حیرت آور رئیس پر قدرت و و اقع گرای آن علی لاریجانی در تایید سند موسوم به برجام در 11 اکتبر سال گذشته مربوط می شود. اما این می تواند منعکس کننده همه واقعیاتی که رئیس جمهور روحانی و وزیر خارجه او با آن روبرو هستند نباشد.در واقع ما با این سوال روبرو هستیم که مخاطب یا مخاطبان سخنان رئیس جمهور ایران در سایر سطوح پایین ترچه کسانی هستند؟ و اظهاراتی از این دست تا چه حد می تواند آنها راآرام و نه الزاما همراه و همدل کند؟..پاسخ به این سوال بسیار سخت است. بیشتر به این دلیل که صحنهسیاسی ایران ناشی از انتخابات مجلس شورای اسلامی در 26فوریه در شرایط رقابتی تعیین کننده وخاصی قرار گرفته .با این تفاوت آشکارکه تحولات پیش رو عملا به رئیس جمهور و طیف وسیع هواداران وی در سطوح سیاسی و ملی و مردمی دست برتری غیر قابل انکار و تعیین کننده یی داده است. به باور بسیاری از ناظران سیاسی درست به همین دلیل است که در نحوه برخورد و مواضع اتخاذ شده مخالفان با توافقنامه اتمی و موضوع رفع تحریم ها که بعضا جنبه شخصی به خود گرفته ،نشان چندانی از مصالحه دیده نمی شود.
آنها اکنونمشاهدهمیکنندتحتتاثیراینتوافقتاریخیوبینظیر،هواپیمای حسن روحانی و کابینه او با سوخت کافی، روی باند قرار گرفته و خود را برای یک پرواز طولانی بدون توقف آماده کرده است.
اینکه تغییر تاکتیک های مخالفان مشخصا چه خواهند بود؟ به صورت دقیق مشخص نیست. اما دستکم در یک مورد می توان پیش بینی کرد هدف قرار دادن افکار عمومی و افزایش سطح انتظارات ملی ناشی از رفع تحریم ها در کوتاه مدت (صرف نظر از واقعیت تلخ حاکم براقتصاد صدمه خورده ایران ) یکی از مهم ترین برنامه های مخالفان خواهد بود. انتظاراتی که مخالفان احساس می کنند با معطوف کردن آنها از حوزه پایان یافته سیاست خارجی به حوزه های تازه شروع شده اقتصادی و اجتماعی می توانند شخص رئیس جمهور و تیم تکنو کرات نواندیش او را در انتهای کوچه یی بن بست گیر بیاندازند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تحلیلی خبر آنلاین، تاریخ انتشار 30 دی 1394 ، کد مطلب: -: www. khabaronline.ir