پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۳۴۲۴
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۶
رئیس فرهنگستان علوم بر ساختن آینده و تدوین برنامه توسعه هماهنگ تأکید کرد و گفت: در صورت نساختن آینده اکنون را تکرار می‌کنیم.

شعارسال: رضا داوری اردکانی در همایش روز جهانی آینده (اول مارس) که با عنوان "ضرورت آینده‌نگری در مواجهه با چالش‌ها: برنامه ششم توسعه" در فرهنگستان علوم برگزار شد، با بیان اینکه در گذشته آینده‌نگری نداشتیم، افزود: جهان قدیم جهان تحول نبوده و این در حالی است که آینده‌نگری ضرورت جهان در حال تحول کنونی است.

وی با طرح این پرسش‌ که آینده چیست و کجاست؟ اظهار کرد: در قدیم موضوه "آینده" مانند امروز مطرح نبود؛ چون جهان قدیم جهان تحول نبوده است اما جهان جدید جهانی متحول است از این رو آینده نگری ضرورت این جهان است.

رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: به عنوان مثال ، 40 سال آینده به معنای فیزیکی و نجومی آینده است اما ممکن است هیچ تحولی در آن صورت نگیرد. دو کشور کره شمالی و جنوبی در چند سال پیش تجزیه شدند. از نظر زمانی گرچه هر دو یک زمان را طی کردنده‌اند اما دو کره با هم قابل مقایسه نیستند.

رئیس فرهنگستان علوم، اکنون را حاصل ادغام گذشته و آینده دانست و افزود: آینده، آینده ماست. اگر آن را بسازیم آینده داریم، در غیر این صورت اکنون را تکرار می‌کنیم.

داوری اردکانی با بیان اینکه مساله "آینده" مساله "آسان و دشواری" است، گفت: از 70 سال پیش تاکنون به فکر منابع کشور نبودیم و از زمانی که به فکر آن افتادیم با دقت پیش نرفتیم چراکه آینده نگری نداشتیم.

وی اضافه کرد: در زمینه آینده نگری مقالات و گزارش‌های قابل تاملی چاپ شده است، اما مساله مهم به کار بردن آنها است.

رییس فرهنگستان علوم با بیان اینکه آینده، آینده کشور نیز هست، نفش سیاست در ساختن آینده را مهم برشمرد و اظهار کرد: سیاست می‌تواند برنامه ساز آینده باشد و در این مسیر بهترین راه‌ها را باید تشخیص دهیم. سیاست در آینده نقشی مهم دارد چون مساله آینده یک کشور و ملت مطرح است.

وی لازمه تأمین آینده را اقدامات هماهانگ دانست و با تاکید بر اینکه واژه پایدار در ترکیب "توسعه پایدار" ترجمه غلطی است، خاطر نشان کرد: بنابراین توسعه پایدار باید توسعه هماهنگ و دارای تناسب باشد؛ اورگانیسمی که دارای دست کوتاه، پای بلند و سر کوچک باشد، دارای تناسب نبوده و غیرقابل قبول است.

رئیس فرهنگستان علوم زمان شروع برنامه توسعه پایدار در کشور را سال 1325 و در دولت قوام‌السلطنه عنوان کرد و افزود: تاکنون در هیچ زمانی برنامه هماهنگ توسعه کشور نداشته‌ایم.

اردکانی همچنین یادآور شد: با توجه به ملاحظات پیش رو، همکاران من در این همایش مطالب حاضر را به روش علمی بیان خواهند کرد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 10 اسفند 1396، کدخبر: 96121005267، www.isna.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
0
0
مسئله اینجاست که علومی که در ایران تدریس میشوند ، یا مقالاتی که در ایران تولید میشوند هیچ ارزش و بار کاربردی ای ندارند
ا.ح75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
0
0
وقتی علمی.که یاد میگیریم برای 50 سال پیش جهان است و علمی.که دانشجویان در خارج از کشور و کقالات یاد میگیرند برای 50 سال اینده است و صنایع کشور هنوز از صنایع جنگجهانی دوم استفاده میکنند چه انتظاری از جوانان و عالمان دارید؟
س.د۷۶
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۷
0
0
کاملا با حرف ایشان موافقم ولی باید بدونیم فقط حرف های زیبا باعث سازندگی نمی شود
ن.ف83
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین