شعار سال: سه عنصراساسي كه در پيروزي انقلاب اسلامي نقش داشت شامل ايدئولوژي، رهبري و مردم بود. بدون حضور گسترده مردم مسلمان نه امكان پيروزي انقلاب و نه امكان تداوم و حفظ انقلاب در برابر اين همه توطئه های داخلي و خارجي وجود داشت. ميزان مشاركت و مراتب نقش افراد در جنگ نیز متفاوت بود. در هر صورت عده اي به عنوان رزمنده از جان خودشان مايه گذاشتند و عده اي به عنوان پشتيباني كننده از مال خود مايه گذاشتند. اكثريت مردم ايران به نوعي و در مراتب مختلف در اين جهاد مقدس نقش داشتند. لذا برای جنگ تحميلي كه از بزرگترين توطئه هاي نظامي و سخت افزاري دشمنان بر عليه نظام مقدس اسلامي محسوب مي شود، بدون حضور مردم امكان دفاع و پيروزي قابل تصور نبود. مي توان به جرات گفت مردم مهمترين نقش را در دفاع مقدس داشتند.
با توجه به حجم گسترده تهاجم و با هدف سرنگوني جمهوري اسلامي، بدون حضور و مشاركت مردم امكان مقابله وجود نداشت. لذا حضرت امام خميني (ره)با آگاهی کامل از نقش مردم، برخلاف ديگران اعتقاد به مردمي كردن جنگ داشتند و به همين دليل تا زماني كه جنگ مردمي نبود، ما توفيقاتي نداشتيم.
یکی از سوالات اساسی برای درک میران سرمایه اجتماعی حاکمیت ها این است که اگر الان جنگ شود،آیا شما هم به جبهه می رود؟ در جامعه ایرانی با وجود برخی نارضایتی ها ، بدلیل وجود حسن میهن پرستی بالا و اعتقادات مذهبی نسبتا قوی، آمادگی برای حضور در جبهه و مشارکت در جنگ ، وجود دارد.
چنگیزخان در نخستین یورش به ایران، نتوانست بخارا را فتح کند. این ناکامی برایش سنگین بود؛ روزها به راهی برای تسخیر این شهر اندیشید، تا سرانجام نقشهای نو درانداخت. در نامهای به مردم بخارا نوشت: «آنکه با ما پیمان ببندد، در امان خواهد بود.».
مردم دو دسته شدند:
*** آنان که ایستادگی کردند
*** آنان که به خیال حفظ جان، به لشکر دشمن پیوستند.
مدتی بعد، چنگیز بار دیگر نوشت:
«با همشهریانی که مقاومت میکنند بجنگید؛ هر آنچه از آنان غنیمت گرفتید از آنِ خودتان، و بهزودی حکومت شهر را نیز به شما خواهیم سپرد.». نبرد آغاز شد. خیانتپیشگان، مدافعان شهر را شکست دادند و دروازهها را به روی مغول گشودند. اما... .
لشکر مغول که وارد شد، چنگیز فرمان داد: «سر همه آنها که با ما صلح کرده بودند، از تن جدا شود.». یارانش پرسیدند: «مگر با آنان پیمان نبسته بودیم؟». چنگیز پاسخ داد: «اگر به ما وفادارند، چرا به خون خویشان شان خیانت کردند؟ کسی که به برادرش وفا نمیکند، چگونه به بیگانه وفادار میماند؟».
این روایت را دوباره بخوانید... و برای آنان بفرستید که خیال میکنند داریم درباره بخارا حرف میزنیم.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون