پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 02
کد خبر: ۱۷۹۰۰
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
سخنگوی سابق وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه برای آمریکا رسیدن به توافق اولویت بود و اجرای برجام برای آنها مانند خود برجام اهمیت ندارد، گفت: آمریکایی‌ها اجرای برجام را با جدیت دنبال نمی‌کنند و تا بتوانند کارشکنی می‌کنند.

شعارسال: حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، در خصوص دستاوردهای برجام با بیان اینکه برجام را نباید به طور مطلق مثبت یا منفی دانست، اظهار داشت: برجام نتیجه تصمیمی بود که از سوی نظام برای مذاکره با گروه 1+5 و همچنین در کنار آن مذاکره با آمریکا برای حل و فصل موضوع پرونده هسته‌ای گرفته شد.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم برجام را مطلق قضاوت کنیم، چه آنهایی که موافق آن هستند و چه آنهایی که مخالف آن هستند، در ارزیابی آن دچار خطا می‌شوند، عنوان کرد: برجام نقاط قوتی داشته که مهم‌ترین آن شکستن اجماع در میان کشورهای غربی است و در کنار آن حقوق هسته‌ای ایران نیز به رسمیت شناخته شده است.

* کارشکنی‌های آمریکا قابل پیش‌بینی بود

سخنگوی اسبق دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه بعد از برجام فضای بین‌المللی نسبت به گذشته در مورد ایران کاملا متفاوت شده است، تصریح کرد: پس از برجام برخی مشکلات همچنان وجود دارد که از ابتدا نیز پیش‌بینی می‌شد و علت آن هم مشخص است.

آصفی با بیان اینکه با توجه به سابقه تاریخی آمریکا و رفتار این کشور با ایران در 37 سال گذشته مشکلات و کارشکنی‌های فعلی از سوی این کشور قابل پیش‌بینی بود، گفت: من و خیلی از دیگر کارشناسان این موضوع را در مصاحبه‌های خود قبل از برجام پیش‌بینی کرده بودیم.

* اجرای برجام برای آمریکا اهمیت ندارد

وی با تاکید بر اینکه آمریکا پیش از برجام نیاز مفرط برای رسیدن به توافق و تفاهم احساس می‌کرد، گفت: آمریکا برای اینکه به توافق برسد همه تلاش خود را کرد، اما در خصوص اجرای برجام به اندازه خود برجام احساس نیاز نمی‌کند.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ادامه داد: برای آمریکا رسیدن به توافق اولویت بود و اجرا شدن برجام برای آنها مانند خود برجام اهمیت ندارد لذا اجرای برجام را با جدیت دنبال نمی‌کند و تا جایی که بتواند کارشکنی می‌کند.

* توقیف اموال ایران جیب‌بری است

آصفی با بیان اینکه آمریکایی‌ها درصدد جابه‌جا کردن مشکلات هستند، تصریح کرد: آنها تحریم‌ها را آنجایی که امکان لغو وجود داشته لغو و در جایی که امکان لغو وجود نداشته تعلیق کرده‌اند ولی در عوض در جاهای دیگر تحریم اعمال کرده‌اند.

وی از توقیف 2 میلیارد دلار از اموال ایران توسط آمریکا به عنوان یکی از مصادیق جابه‌جایی مشکلات توسط آمریکا نام برد و اظهار داشت: من نام این دست‌درازی به اموال ایران را جیب‌بری می‌گذارم.

* فشار به آمریکا برای اجرای تعهداتش در برجام

سخنگوی اسبق دستگاه دیپلماسی با تاکید مجدد بر اینکه نباید در برجام همه چیز را مثبت یا منفی مطلق ببینیم، عنوان کرد: در شرایط فعلی باید تلاش ما این باشد که آمریکا را چه از طریق دوستانمان مانند روسیه و چین و چه از طریق متحدانشان مانند کشورهای اروپایی تحت فشار قرار دهیم تا برجام را اجرایی کنند و به توافقی که کرده‌اند گردن گذاشته و احترام بگذارند.

آصفی با بیان اینکه موضوع مذاکره با آمریکا در خصوص دیگر موضوعات به سیاست‌های کلان کشور بازمی‌گردد، تصریح کرد: باید دید آیا این مذاکره در راستای منافع و مصالح کشور هست یا نه، اما شخصا اعتقاد دارم گفت‌وگو پیرامون موضوعات دیگر فعلا باید موکول شود به تحقق برجام، انجام تعهدات آمریکا در برجام و حل و فصل موضوع 2 میلیارد دلار دست‌بردی که به ناحق از اموال ایران صورت گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید همه این مسائل را در یک ظرف ببینیم و از آمریکا بخواهیم تکلیف خود را با این موضوعات روشن کند، ادامه داد: وقتی آمریکا 2 میلیارد دلار از اموال مردم ایران را بی‌جهت توقیف می‌کند ما چطور می‌توانیم به آنها اعتماد کنیم و در موضوعات دیگر با آنها وارد گفت‌وگو شویم.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه افزود: آمریکا یک سری تعهدات و یک مسئولیت‌هایی دارد که باید اول آنها را اجرایی کند و بعد وارد موضوعات دیگر شود و در خصوص برجام 2،3.. و 100 صحبت شود.

* آمریکا توان براندازی جمهوری اسلامی را ندارد

آصفی با بیان اینکه تصور نمی‌کنم آمریکایی‌ها به‌دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران باشند، گفت: این امر از این جهت نیست که آمریکایی‌ها به ما لطف دارند بلکه آنها توان براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را ندارند.

وی تصریح کرد: آمریکا بیشتر به‌دنبال استحاله و تغییر رفتار نظام جمهوری اسلامی ایران است، آمریکایی‌ها فکر می‌کنند تغییر رفتار نظام برای آنها کم هزینه‌تر است و اهداف آنها را تامین می‌کند.

سخنگوی اسبق دستگاه دیپلماسی در پایان با تاکید بر اینکه آمریکا در شرایط فعلی درصدد تغییر رفتار جمهوری اسلامی است نه براندازی، خاطرنشان کرد: آمریکا می‌خواهد جمهوری اسلامی ایران وجود داشته باشد ولی چارچوب سیاست‌هایش برای آمریکا، زورگویی‌های آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی بی‌ضرر باشد و این کم هزینه‌تر هست تا اینکه بخواهد درگیر شود و جنگ براندازانه راه بیاندازد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 1خرداد1395، کدخبر: 13950230000865: www.farsnews.com

اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین