پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۱۶۸۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۷

سال ۱۴۰۰ مانند ۸۴ با تکثر کاندیدا‌ها مواجه هستیم

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: امروز ما وارد مرحله ای از انتخابات ریاست جمهوری شده ایم که شبیه به ۹۲ است و ما تکثر کاندیدا داریم و چون نمی توان چهره شاخصی را بین این افراد شناسایی کرد، موجب می شود جبهه اصلاحات ایران یا نهاد اجماع ساز موفق به ایفای نقش نشود.
شعار سال: «علی صوفی»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در رابطه با نامه خاتمی و بیان ترمیم رابطه اصلاح طلبان با رهبری گفت: مرحله بسیار سرنوشت سازی است. متاسفانه باید زنگ‌های هشدار به صدا دربیاید و از هر جایی هر کسی که این امکان را دارد اقدامی صورت بدهد. نه امروز که خاتمی این نامه را نوشته است بلکه از مدت‌ها پیش شرایط ما شکننده است. ما از نظر اجتماعی و بین المللی مشکل داریم. از منظر اجتماعی با دو اعتراض مردمی سخت که در کشور پراکنده بود روبرو بودیم.

او افزود: اعتراض ۹۶ در نوع خود بی نظیر بود و برخلاف اعتراض‌های گذشته سیاسی نبود. اعتراض ۸۸ سیاسی بود، اما اعتراضات دی ماه ۹۶ از طرف اقشار پایین جامعه بود و جنبه معیشتی داشت این‌ها خصوصیاتی بود که ما قبلا با آن روبرو نبودیم.

صوفی ادامه داد: وضعیت خارجی کشور نیز با وجود ترامپ و فشار حداکثری رو به وخامت گذاشت. در چنین شرایطی وضعیت جامعه حساس شد و هر لحظه امکان ایجاد موجی اجتماعی که قابل کنترل نیست وجود داشت و نظام در خطر جدی بود. آن سوی قضیه زنگ خطر بعدی در انتخابات ۹۸ بود که با مشارکت حداقلی برگزار شد و بی سابقه بود.

صوفی تاکید کرد: اقتصاددان‌ها و اساتید دانشگاه نیز هر کدام به نوعی هشدار می‌دهند و در فضای مجازی نیز وضعیت را می‌دیدیم. خاتمی نامه‌ای طولانی در ۳۷ صفحه نوشت که دربرگیرنده همین نوع نگرانی‌ها است.

این چهره اصلاح طلب تصریح کرد: تکلیف برای انتخابات آتی روشن است. انتخابات ما تا اینجا دو وضعیت داشته است یا از ابتدا یک کاندیدا شاخص وجود داشت مثل دوره‌هایی که رهبر معظم انقلاب یا آقای هاشمی کاندیدا بودند یا زمانی که در سال ۷۵ خاتمی کاندیدا شد و این‌ها چهره‌های شاخصی بودند. در آن دوره تک کاندیدایی بود و معلوم بود که همه می‌روند و پشت سر این افراد قرار می‌گیرند، ولی از سال ۸۴ ما با تکثر کاندیدا‌ها روبرو بودیم و این وضعیت تا اینجا تغییر نکرده است.

او ادامه داد: امروز ما وارد مرحله‌ای از انتخابات ریاست جمهوری شده ایم که شبیه به ۹۲ است و تکثر کاندیدا داریم و، چون نمی‌توان چهره شاخصی را بین این افراد شناسایی کرد موجب می‌شود، جبهه اصلاحات ایران یا نهاد اجماع ساز امروز موفق به ایفای نقش نشود. باید منتظر باشیم تا کاندیدا‌ها ثبت نام کنند و ببینیم کسانیکه امروز مدعی هستند، از ارزیابی‌های شورای نگهبان بیرون می‌آیند یا نه. حال اصلاح طلبان چند کاندیدا داشته باشند یا اصلا نداشته باشند همه این موارد تعیین کننده است.

صوفی با بیان اینکه تکثر کاندیدا‌ها به نفع اصلاح طلبان نیست، اضافه کرد: اگر باز هم با تکثر کاندیدا روبرو باشیم میزان اقبال عمومی مردم خواهند بود. امروز وضعیت اصلاح طلبان در بین مردم مانند سال ۹۲ و ۹۶ نیست.  

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار ۱۶ اسفند ۹۹، کد خبر: ۱۱۴۸۱۰۶، www.borna.news
خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
0
0
بدبختي كه در تكثر نماينده ها وجود داره اينه كه مردم در لحظه اخر ميتونن گول بخورن
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین