پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۹۳۹۳
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰
اعتراضات بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی که از روز دوشنبه از سر گرفته شده بود، روز سه‌شنبه ۱۷ خرداد نیز در دست‌کم ۱۸ شهر ادامه یافت.
شعار سال: بنا بر گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی، تجمع‌های بازنشستگان در دومین روز از اعتراضات دست‌کم در شهر‌های کرج، تبریز، اردبیل، اصفهان، قزوین، مشهد، اهواز، شوش و هفت‌تپه، شوشتر، یزد، ایلام، بندرعباس، خرم‌آباد، دورود، سیرجان، کرمان، کرمانشاه، آبادان برگزار شد.

در این تجمع‌ها شعار‌هایی از جمله «شش کلاس دروغگو، حاصل وعده‌هات کو» علیه ابراهیم رئیسی سر داده شد.

بازنشستگان معترض با شعار «تورم ۱۰۰ درصد، سهم ما ۱۰ درصد» و «شورای عالی کار، حمایتت می‌کنیم» نسبت به مصوبه دولت برای افزایش حقوق مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی اعتراض کردند.

در ایلام، بازنشستگان در اعتراض به نامتناسب بودن میزان افزایش حقوق با تورم و گرانی، سفره خالی پهن کردند.
 
شعار معترضان: وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه

در کرج بازنشستگان و مستمری‌بگیران معترض با شعار‌های «کشتی بازنشسته، دیگه به گل نشسته» و «مشکل ما حل نشه، هر روز همین بساطه» به خیابان آمدند.

در رشت معترضان شعار دادند: «هم مجلس، هم دولت، دروغ می‌گن به ملت» و «دولت مردم‌فریب، حاصل وعده‌هات کو؟» و «تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم.»

بر اساس ویدیو‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، در رشت تنش جزیی میان معترضان و ماموران رخ داد.

در شوش با شعار «ملکی حیا کن، وزارت رو رها کن» خواستار استعفای حجت‌الله عبدالملکی، وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، شدند.

شماری از بازنشستگان در اردبیل نیز با برگزاری تجمع شعار دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»

در یکی از ویدیو‌های منتشرشده، یک معترض در خرم‌آباد اعلام می‌کند که فردا دوباره با همراهی خانواده‌ها در مقابل استانداری تجمع خواهند کرد. اظهارات او با فریاد «صحیح است!» از سوی حاضران حمایت می‌شود و پس از آن شعار می‌دهند: «زیر بار ستم نمی‌کنیم زندگی، جان فدا می‌کنیم در ره آزادگی» و «مرگ بر گرانی.»

در مشهد معترضان شعار «عزا عزاست امروز، بازنشسته مظلوم، صاحب‌عزاست امروز» سر دادند.

هیئت وزیران روز یک‌شنبه ۱۵ خرداد در مصوبه‌ای حداقل حقوق بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی را برای سال جاری «پنج میلیون و ۵۸۰ هزار تومان» تعیین کرد.

این میزان حقوق دریافتی بازنشستگان و مستمری‌بگیران، بر اساس «مصوبه شورای عالی کار» و «معادل حداقل حقوق و دستمزد کارگران شاغل» تعیین شده و «افزایش ۵۷.۴ درصدی» دارد و برای مشمولانی که دریافتی «بیش از حداقل» داشته باشند، میزان این افزایش «۱۰ درصد» خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم نقطه‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۱ «۳۹.۳ درصد» بوده است. به این معنی که خانواده‌ها به طور میانگین میزان ۳۹.۳ درصد بیش از اردیبهشت سال گذشته برای خرید کالا‌ها و خدمات یکسان هزینه کرده‌اند.

معترضان پس از آن به خیابان آمدند که دولت روز ۱۵ خرداد که تعطیل عمومی است، اعلام کرد تنها ۱۰ درصد حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر را افزایش خواهد داد.

این اقدام که نقض تصمیم شورای عالی کار مبنی بر افزایش ۳۸ درصدی است، منجر به افزایش اعتراض نهاد‌های صنفی کارگران نیز شد.

در اهواز، بازنشستگان بسیار زیادی در هوای نزدیک به ۵۰ درجه در این تجمع شرکت کرده بودند.

گزارش‌ها از اصفهان نیز حاکی از ممانعت نیروی انتظامی از تجمع بازنشستگان است، اما در ویدئو‌هایی از شکل‌گیری اولیه هسته‌های تجمعات، شعارهایی، چون «هیهات من‌الذله» سر داده و «مرگ بر رئیسی» سر داده شد.

بازنشستگان تامین اجتماعی در کرج هم خطاب به مقامات هشدار دادند: «مشکل ما حل نشه، هر روز همین بساطه» و «تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم».

معترضان در بندرعباس هم علیه دولت و مجلس و بی‌اعتنایی آن‌ها به معیشت بازنشستگان شعار دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «نه مجلس، نه دولت، هیچ‌کس به فکر ملت.»

بازنشستگان تامین اجتماعی می‌گویند قرار بود حقوق‌ها در سایر سطوح درآمدی به‌جز حداقل‌بگیر‌ها ۳۸ درصد به علاوه ۵۱۵ هزار تومان در سال جاری افزایش پیدا کند که این قانون رد شد و طبق اخبار منتشر شده تنها ۱۰ درصد به حقوق‌ها اضافه می‌شود که با تورم شدید در کشور همخوانی ندارد.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری و آگاهی پرسش، تاریخ انتشار:۱۶ خرداد ۱۴۰۱، کد خبر: ۴۲۱۰۰، porcesh.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین