پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۹۴۳۵
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۷
در حالی که امسال به‌دلیل شرایط آب و هوایی مساعد درختان در مازندران به پیشواز بهار رفتند؛ عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی ساری گفت: باغدارانی که امکان فراهم کردن شرایط تولید خارج از فصل را ندارند باید میوه‌های تشکیل‌شده را حذف کنند چراکه این مسأله منجر به پدیده نامطلوبی به نام سال‌آوری خواهد شد.

شعارسال: در حالی که امسال به‌دلیل شرایط آب و هوایی مساعد درختان در مازندران به پیشواز بهار رفتند؛ عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی ساری گفت: باغدارانی که امکان فراهم کردن شرایط تولید خارج از فصل را ندارند باید میوه‌های تشکیل‌شده را حذف کنند چراکه این مسأله منجر به پدیده نامطلوبی به نام سال‌آوری خواهد شد.

در حالی که طبیعت حال و هوای زمستانی به خود نگرفت برخی درختان با شکوفه دادن و برخی با به بار نشستن در 10 روز از آغاز زمستان جلوه‌ای زیبایی به طبیعت بخشیدند.

شکوفه‌دهی و باردهی درختان آن هم در فصلی که درختان باید به خواب بروند دیده کم‌نظیری است که در اوج زمستان حال و هوای بهاری به طبیعت بخشید.

در باور عموم مردم شکوفه‌دهی زودهنگام و یا حتی به بار نشستن درختان خبر از زمستانی سرد می‌دهد که این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم به‌ویژه کشاورزان به همراه دارد.

عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، اظهار کرد: گل‌دهی و تبدیل میوه در درخت پدیده طبیعی است که وابسته به دما و تغذیه اتفاق می‌افتد به این دلیل که اگر گل خوبی داشته باشیم دما و تغذیه مناسب نداشته باشد به میوه تبدیل نمی‌شود.

مهدی حدادی‌نژاد افزود: در شرایط فعلی به صورت ناخواسته تحت شرایط تنش ( تنش آبی، دمایی یا از خواب بیدار شده و اقدام به تولید گل جدید کرده است) دو رویکرد وجود دارد که رویکرد نخست این بوده گل‌ها پس از رشد به‌دلیل مواجه شدن با دمای مناسب از بین روند.

وی اضافه کرد: رویکرد دوم در این زمینه اینکه با قرار دادن گیاه در شرایط مناسب به‌عنوان نمونه گلخانه این فرآیند تکمیل شده و میوه خارج از فصل تولید شود که اگر باغداران امکان فراهم کردن شرایط تولید خارج از فصل را نداشته باشند لازم است میوه‌های تشکیل شده را حذف کنند تا گیاه به‌دلیل تخلیه مواد غذایی خود برای باردهی در فصل بهار با مشکل مواجه نشود؛ چراکه این مساله منجر به پدیده نامطلوبی به نام سال‌آوری خواهد شد.

عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشگاه کشاورزی ساری تصریح کرد: توصیه ما به باغداران این است که ماه‌های دی و بهمن علاوه بر هرس درختان خود گلده و میوه‌های غیرقابل را حذف کنند و در فصل بهار با شروع رشد برای جبران تنش وارد شده از برنامه تغذیه تکمیلی استفاده کرده و درختان تنش دیده را به نحوی مدیریت کنند تا مجددا دچار تنش نشوند.

 درست است این موضوع نگرانی‌هایی را برای باغداران به وجود آورده است ولی لازم است با توجه به توصیه‌های کارشناسی از بروز خسارت جلوگیری کنند.

 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 10دی 1397 ، کدخبر:13971010000657 ،www.farsnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین