پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۱۸۲۴۱۲
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۴
نشریه اکونومیست در سرمقاله این هفته خود این پرسش را مورد بحث و بررسی قرار داده است که آیا چین می‌تواند در حوزه علم در جهان به برتری برسد یا خیر. فرود چین بر ماه در روز سوم ژانویه،‌ از سودای برتری‌جویی این کشور در عرصه علم حکایت دارد.

شعار سال: اکونومیست به همین بهانه طرح روی جلد و سرمقاله خود را به این موضوع اختصاص داده و این پرسش را مطرح ساخته که آیا جهان باید نگران عواقب ایجاد یک ابرقدرت علمی شود که در دیکتاتوری تک‌حزبی خود فرورفته است؟ چین میلیاردها دلار را به عناوین مختلف صرف تحقیق می‌کند. دانشمندان این کشور در ۲۳ حوزه از ۳۰ حوزه علمی پرمقاله و مورد توجه، بیش از هر کشور دیگری مقاله منتشر کرده‌اند. شی‌جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین برای برتری‌جویی در تحقیقات اهمیت خاصی قائل است، آن هم زمانی که حزب کمونیست، سرکوب خود را در حوزه سیاست شدت بخشیده است. با اوج‌گیری رقابت بین چین و آمریکا، بسیاری از صاحب‌نظران در غرب بیم آن را دارند که او موفق شود. این درحالی است که شی خود با انتخابی دشوار مواجه است: عقب‌ماندن از غول علم و فناوری جهان یا اعطای آزادی‌های مورد نیاز به دانشمندان و به جان خریدن خطر تبعات آن. از این لحاظ او با بزرگ‌ترین آزمایش جهان مواجه است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار 22 دی 97، شماره: 3485072


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین