پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۱۸۱۳۴۲
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴
پکن، پایتخت چین دیروز دوشنبه میزبان هیأتی از مقامات امریکایی در سطح معاون وزیر بود که برای نخستین بار پس از آتش بس تجاری 90 روزه دو کشور؛ با همتاهای چینی خود بر سر میز مذاکره نشستند تا هرچند اندک، از نگرانی‌های بازارهای جهانی درباره پیامدهای این جنگ تجاری بکاهند. این مذاکرات که سه‌شنبه نیز ادامه دارد با دقت و حساسیت از سوی بازارهای اقتصادی جهان بویژه وال استریت دنبال می‌شود هرچند که بسیاری از تحلیلگران بر این باورند، این مذاکرات دستاورد ملموس و چندانی نخواهد داشت.

شعار سال: به گزارش سی ان بی‌سی، روز جمعه گذشته وزیر بازرگانی چین اعلام کرد، طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه یک تیم کاری به رهبری جفری گریش، معاون نماینده تجاری امریکا به پکن می‌آیند تا مذاکرات «مثبت و سازنده ای» را با همتاهای چینی خود داشته باشند. پس از اعلام این خبر بازارهای جهانی به جنب و جوش افتاد که بخشی از این تحرک به خاطر افزایش امیدها به کاهش تنش‌های تجاری بین دو کشور بود. از جمله این تحرک‌ها مربوط به شاخص داو جونز بود که از روز جمعه 0.45 درصد رشد داشته اما این رشد در مقابل سقوط 8.2 درصدی این شاخص از اول دسامبر 2018 به این سو رقم قابل توجهی نیست.

مذاکره اقتصادی با چاشنی دغدغه سیاسی

همچنین بسیاری از تحلیلگران معتقدند، بازار جهانی نباید خیلی به دستاورد مذاکرات در کوتاه مدت امیدوار باشد. پوشان دوت، استاد علوم سیاسی و اقتصادی در مدرسه اقتصاد اینسدا به سی ان بی‌سی گفت، بعید است که چین و امریکا در پایان این نشست دو روزه و حتی در انتهای آتش بس تجاری 90 روزه به یک توافق کامل برسند هرچند که دونالد ترامپ به خاطر کاستن از فشارهای بازار امریکا مجبور خواهد شد خود را علاقه‌مند به توافق نشان دهد و به توافق نزدیک شود. وی افزود، ترامپ شانس موفقیت سیاسی خود را در گرو شاخص داو جونز می‌داند و از این رو بهترین امید برای نتیجه بخش بودن مذاکرات این است که شاخص داو جونز همچنان در سراشیبی است و همین مسأله انگیزه‌های سیاسی برای ترامپ ایجاد می‌کند.

با این وجود، دولت معتقد است، دو کشور در پایان آتش بس 90 روزه به یک توافق همه جانبه نمی‌رسند اما احتمالاً توافق‌های کوچکتری حاصل خواهد شد. «مذاکرات آنها بر سر موضوعات بسیار پیچیده و دشوار است. این مذاکرات تنها بر سر این نیست که من می‌خواهم دانه سویا و گاز طبیعی بیشتری بخرم و تو دسترسی به بازار و خودرو به من بده.»

سایت روزنامه امریکایی نیویورک تایمز نیز در گزارشی نوشت، به نظر می‌رسد، مقامات چینی قصد دارند یکسری امتیازها از جمله کم کردن برخی تعرفه‌ها به کالاهای امریکایی را در این مذاکرات به امریکا بدهند زیرا آنها در تلاش برای کاستن از تنش‌ها تا قبل از رسیدن به ضرب الاجل دوم مارس هستند. قرار است در دوم مارس تعرفه‌های 200 میلیارد دلار کالای وارداتی از 10 درصد به 25 درصد افزایش یابد. اگر این مذاکرات سازنده باشد ظرف چند هفته آینده نمایندگانی در سطح ارشد از چین به واشنگتن سفر می‌کنند تا با روبرت لایتیزر، مذاکره کننده ارشد اقتصادی ترامپ و استیون منوچین، وزیر دارایی دیدار کنند.

مقامات ارشد دولتی امریکا مطمئن هستند که در مذاکره با چین به اندازه کافی در موضع قدرت قرار دارند و می‌توانند امتیازهای خوبی از جمله حذف فشار چین بر شرکت‌های امریکایی را کسب کنند و همچنین با چین توافق کنند که محصولات کشاورزی و انرژی بیشتری از امریکا بخرد. اگرچه گرفتن چنین امتیازهایی از چین محتمل است اما کارشناسان اقتصادی و تجاری چین می‌گویند، این اتفاق‌ها به راحتی یا به سرعت نمی‌افتد و نیازمند تغییرات قانونی و ساختاری است و در نتیجه ممکن است جنگ تجاری دو کشور حتی فراتر از ضرب الاجل دوم مارس هم برود و رشد اقتصادی امریکا، سود شرکت‌ها و هزینه‌های مصرف کننده را بالا ببرد.

ایسور پراساد، کارشناس بازرگانی در دانشگاه کرنل با بیان این مطلب که هنوز خیلی زود است چین و امریکا به توافق مطلوب دو طرف برسند، گفت: بهترین اتفاقی که می‌تواند در مذاکرات دوشنبه و سه‌شنبه بیفتد این است که دو طرف توافق کنند دشمنی‌های تجاری بیشتر را متوقف کنند حتی اگر تحریم‌های تجاری موجود از سوی دو طرف به قوت خود باقی باشد.

پیشنهاد تفرقه افکنانه چین برای کاخ سفید

به گزارش ایران آنلاین به نقل از نیویورک تایمز، مایک پیلسبری، کارشناس مسائل چین در انستیتو هودسون که به دولت ترامپ هم مشاوره می‌دهد درباره مذاکرات دیروز و امروز در پکن گفت، مذاکرات آسان نخواهد بود. او پیش‌بینی کرد، به احتمال بسیار قوی چینی‌ها سعی خواهند کرد پیشنهادی بدهند که بین مقامات کاخ سفید شکاف به وجود آید و مشاوران اقتصادی معتدل‌تر نظیر منوچین و لری کودلو، رئیس شورای ملی اقتصاد راضی شوند اما لایتیزر و پیتر ناوارو، یکی دیگر از مقامات ارشد اقتصادی مخالف آن باشند. وی افزود: اگر چینی‌ها طبق سنت تاریخی خود مذاکره کنند، پس یک پیشنهاد معتبر اما کوچک را مطرح خواهند کرد.

سال گذشته دو کشور چین و امریکا یکسری تعرفه‌های تنبیهی علیه کالاهای یکدیگر اعمال کردند و باعث بروز نگرانی‌هایی درباره کند شدن رشد اقتصادی جهان شدند. امریکا در حال حاضر روی 250 میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفه گذاشته و تهدید کرده تعرفه‌های گمرکی اضافی تا حد دو برابر ارزش محصولات اعمال کند. چین هم به این اعلام جنگ تعرفه‌ای پاسخ داده و روی 110 میلیارد دلار از کالاهای امریکایی تعرفه گذاشته و صنایع مهمی نظیر کشاورزی را که از منظر سیاسی نیز جزو صنایع مهم هستند، هدف قرار داده است. در ماه دسامبر 2018 و پس از دیدار ترامپ با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در حاشیه نشست گروه 20 در بوینس آیرس آرژانتین دو رهبر توافق کردند به مدت 90 روز جنگ تعرفه‌ای را متوقف و مذاکره برای یک توافق دوجانبه را در این فاصله زمانی آغاز کنند.

اعزام همزمان ناو جنگی و هیأت مذاکره کننده امریکایی به چین

دیروز دوشنبه اولین دور از این مذاکرات در حالی در پکن آغاز شد که واشنگتن در اقدامی تحریک‌آمیز یک فروند ناو جنگی به حوالی جزایر مورد مناقشه پاراسل در دریای چین جنوبی اعزام کرد و مدعی شد، مأموریت این ناو حمایت از «کشتیرانی آزاد» در منطقه بوده است. وزارت خارجه چین اما این اقدام را مداخله توصیف کرد و نسبت به آن ابراز ناخرسندی کرد. به گفته سخنگوی ناوگان پاسیفیک، راشل مک مار، ناو یو اس اس مک کمپل با حرکت در عرض 12 مایل دریایی جزایر پاراسل، ادعاهای زیاده خواهانه دریایی را به چالش کشیده است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت روزنامه ایران، تاریخ انتشار 18 دی 97، کد مطلب: 496669، www.iran-newspaper.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین