پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۰۷۸۰
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: بازگشایی دوره ای و چند روزه آب زاینده رود نشان داد که می توان با برنامه ریزی و تدبیر این رودخانه را احیا و جریان آب آن را دایمی کرد.

شعار سال: ناصر حاجیان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: جاری سازی رودخانه برای ۲۰ روز و اختصاص بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب برای کشت پاییزه کشاورزان اگرچه در زمان مناسب و مطلوب انجام نشد، اما نشان می‌دهد که می‌توان با برنامه ریزی مناسب شاهد جریان دایمی آب این رودخانه بود.

وی ادامه داد: در نوبت دوم آبیاری برای کشت کشاورزان که بهار سال آینده انجام می‌شود، باید حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب را در یک دوره زمانی ۶۰ تا ۷۰ روزه رها کرد، به این معنا که در صورت برنامه ریزی روز‌های بیشتری از سال شاهد زاینده رود جاری خواهیم بود.

به گفته او با اجرای طرح‌های آبی، جلوگیری از برداشن‌های بی رویه، صرفه جویی و مدیریت صحیح این رودخانه احیا خواهد شد.

حاجیان با تاکید بر اینکه بحران آب در کشور باید بصورت یک موضوع ملی لحاظ شود، اظهار داشت: برای حل موضوع زاینده رود باید از هرگونه ناهماهنگی و مقابله افراد با یکدیگر اجتناب کرد و علم و عدالت را محور حل مساله قرار داد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: با تفکری که مشکلی را بوجود آورده نمی‌توان همان مشکل را حل کرد، بنابراین باید مدیرانی را برگزید که توانایی حل مشکل را از حیث اجرایی و علمی داشته باشند، همچنین این مدیران باید مشاوران کاردان و خبره داشته باشند.

این پژوهشگر حوزه آب تصریح کرد: استفاده از طرح‌هایی که قرن‌ها در این منطقه اجرا شده و هیچ مشکلی نداشته که طومار شیخ بهایی بهترین آن به شمار می‌رود ضروری و مهم است، بویژه اینکه کشاورزان خود بهترین تحلیلگران مسایل آب محسوب می‌شوند و استفاده عملی از دانسته‌های آنان نقش کلیدی در رفع مشکلات ایفا خواهد کرد.

وی اضافه کرد: کشاورزان روش‌های مختلف آبیاری، لوله و کانال کشی و دیگر مباحث مربوط به آب را می‌شناسند و بی شک استفاده از تجربیات آن‌ها که طی سال‌ها به آن‌ها قشر رسیده است.

این محقق به ضرورت پرداخت خسارت کشاورزان اشاره کرد و افزود: هر هکتار زمین بالغ بر ۵۰ میلیون ریال درآمد دارد، اما در چند سال اخیر این قشر نتوانستند کشت کنند و متضرر شدند.

حاجیان با تاکید بر اینکه جریان آب در رودخانه از حیث گردشگری نیز اهمیت دارد، گفت: حفظ آثار تاریخی اصفهان و حضور بیشتر گردشگران ارتباط نزدیکی با جریان زاینده رود دارد. عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان به تاثیر جریان زاینده رود در روحیه مردم اشاره و خاطرنشان کرد: روز‌های نخستینی که آب در رودخانه رها شد خیابان‌های مشرف به پارک‌ها و رودخانه شلوغ و مردم مانند روز سیزده بدر در طبیعت حضور داشتند و این حاکی از افزایش شور و نشاط مردم دارد.

گفتنی است: دریچه‌های سد زاینده رود که از ساعت یک بامداد روز دوشنبه هشتم بهمن به منظور استفاده کشاورزان برای کشت این دوره بازگشایی و آب در بستر این رودخانه در کلانشهر اصفهان جاری شده بود، بامداد یکشنبه ۲۸ بهمن کاهش یافت تا بخش وسیعی از این رود به ویژه در منطقه کلانشهر اصفهان با خشکی مواجه شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ 1 اسفند 97، کد مطلب: 6839470: www.yjc.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین