معنی حرف وزیر این است که بیشتر ز 80 درصد ارز حاصل از صادرات برگشت داده نشده است. جدای از اینکه این سخنان و داوری ها با هدف انداختن توپ افزایش نرخ تبدیل ارزهای معتبر به ریال ایران به زمین بخش خصوصی و بدنام کردن آنها است و دولتی ها می خواهند شهروندان را به جای دیگری متوجه کنند اما اعداد و ارقام یادشده نیز شبهه دارد. به این معنی که جز خود نهادهای دولتی هیچ نهاد دیگری این آمار ها را تایید نکرده است. شاید گفته شود اعداد و ارقام گمرک می تواند پایه کار باشد و به راحتی می توان از مسیر پیگیری صادرات قانونی به عدد40 میلیون دلار رسید.
در این باره علاوه براعتراض صادرکنندگان مبنی بر اینکه گمرک برپایه عادت قبلی که صادرات برای دریافت جایزه بزرگ نمایی می شد ارزش صادرات را اعلام می کند هیچ تفکیک درست و دقیقی از اینکه ارزش صادرکنندگان بزرگ و کو چک و دولتی و خصوصی نیز انجام نمی شود واز طرف دیگر معلوم نیست و یا به طور جزیی مشخص نمی شود از این میزان صادرات ادعایی چه میزان آن مربوط به مربوط به صادرات پتروشیمی میعانات گازی ، فولاد وسایر فلزات اساسی است که بنگاههای بزرگ دولتی و یا تحت مدیریت دولت بوده است. راستی آزمایی از ارزش صادرات این کاها و شرکتهای تحت مدیریت دولت وپرسیدن از دولت که چرا این شرکتها ارز خود را به شبکه نیما نداده اند را می توان پیگیری کرد. بر اساس اعلم خسروتاج درزمانی که ریاست سازمان توسعه تجارت را برعهده داشت در هفت ماهه سال 1397 حدود 300 شرکت، صادرات بالای 10 میلیون دلار داشته اند و مجموع صادرات آنها حدود 21 میلیارددلار دلار بوده است که در مقایسه با صادرات هفت ماهه کل کشور که حدود 27 میلیارد بوده است حدود 77 درصد صادرات را دربر می گیرد .
اگر همین خط ز سوی راستی ازمایان امارهای کلی اعلامشده از سوی مقام سابق را دنبال کنیم خواهیم دید از میان این 300 شرکت نیز شاید کمتر از انگشتات دو دست و دوپا باشند که صادرکننده عمده به حساب می آیند. از سوی دیگر باید پرسید که آیا این نیزان ارز ادعایی دژ پسند هرگز برنگشته اند یا به شبکه های بانک مرکزی ساخته برنگشته اند؟
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت24 ، تاریخ انتشار: 18 اسفند 1397 ، کدخبر: 430753 ، www.saat24.news