شعار سال : انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی ایران با انتشار
اطلاعیه ای اعلام کرد: از میان بیش از یک هزار گونه قارچ کلاهک دار و چتری
شناسایی شده در کشور حدود 50 گونه آنها سمی و خطرناک تشخیص داده شده اند،
که برای انسان سمی هستند.
با توجه به شباهت های بسیار زیاد بین قارچ های
سمی خطرناک و غیرسمی، عملا تشخیص این دو حتی برای افراد متخصص در خارج از
محیط های آزمایشگاهی سخت و تقریبا غیرممکن است.
براین اساس هموطنان باید از لمس کردن و چیدن قارچ های خودرو و وحشی در رویشگاه های طبیعی و مصرف آنها به شدت پرهیز کنند.
مصرف کنندگان قارچ های خوراکی می توانند، قارچ مورد نیاز خود را تنها از فروشگاه های معتبر خریداری و مصرف کنند.
قارچ
های خوراکی، منبع مهمی از عناصر غذایی مورد نیاز بدن هستند که از یک سو
سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها و املاح و ترکیبات مفید همچون کلسیم،
سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین و نیاسین و از سوی دیگر فاقد چربی و کلسترول
بوده و کالری و نمک آنها نیز اندک است و در نتیجه از ارزش تغذیه ای بالایی
برخوردارند.
قارچ های خوراکی به دلیل داشتن بتا گلوتن و اسید لینولئیک
برای پیشگیری از بروز انواع سرطان ها به ویژه سرطان سینه و پروستات بسیار
مفید هستند، همچنین بتاگلوتن موجود در قارچ های خوراکی به تقویت سیستم
ایمنی بدن کمک می کند و در نتیجه مقاومت بدن در مقابل بیماری ها بالا می
رود.
مصرف قارچ های خوراکی به دلیل وجود مقادیر زیادی پروتئین قابل جذب،
مقادیر کمی کربوهیدرات و عدم وجود چربی و کلسترول ضمن تامین مواد غذایی
مورد نیاز بدن باعث جلوگیری از چاقی می شود.
شعار سال ، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا،تاریخ انتشار:11فروردین 1398،کدخبر:83260624،www.irna.ir