شعارسال: شهيد شيرودي پس از چند هزار مأموريت هوايي و انجام بالاترين پروازهاي جنگي در دنيا ، در 8 ارديبهشت 1360 در منطقه بازي دراز به شهادت رسيد.
شهيد خلبان علي اکبر قربان شيرودي در دي ماه 1334 در روستاي بالا شيرود از توابع شهرستان تنکابن در خانواده اي کشاورز و متدين ديده به جهان گشود. وي پس از گذراندن سال سوم متوسطه در زادگاه خويش، براي ادامه تحصيل راهي تهران شد و همراه با کار، به تحصيل خود ادامه داد.
شهيد شيرودي با اتمام تحصيلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتي خلباني را در تهران به پايان رساند.
سپس دوره هلي کوپتري کبرا را در پادگان اصفهان گذراند و با درجه ستوانياري فارغ التحصيل شد.
وي پس از سه سال خدمت در ارتش به کرمانشاه رفت و با شهيد خلبان احمد کشوري آشنا شد.
شهيد شيرودي از ارتشياني بود که با اوج گيري جريانات انقلاب اسلامي به صفوف راهپيمايان پيوست و به دستور حضرت امام(ره) مبني بر فرار سربازان از پادگان ها، او نيزخارج شد.
پس از خروج از پادگان درصدد تشکيل گروهي چريکي بر آمد و با تعدادي از دوستانش در کرمانشاه در اين زمينه اقدام کرد تا اينکه امام خميني(ره) به ميهن بازگشتند و انقلاب به پيروزي رسيد.
شهيد شيرودي که در جريانات پيروزي انقلاب با پيشمرگان کرد مسلمان همکاري کرده بود، با تشکيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، به سپاه غرب کشور پيوست.
وي که با شروع جنگ تحميلي در 31 شهريور1359 به منطقه کرمانشاه رهسپار شده بود در جريان يکي از مأموريت هاي خود با سرپيچي از فرمان بني صدر مبني بر تخليه پادگان و انهدام انبار مهمات منطقه، به همراه دو خلبان همفکر خود و با دو هليکوپتري که در اختيار داشتند، در طول 12 ساعت پرواز بي نهايت حساس و خطرناک که وي به عنوان تنها موشک انداز پيشاپيش دو خلبان ديگربه قلب دشمن يورش برد، توانست مهمات دشمن را درهم کوبيده وخسارات سنگيني بر دشمن وارد آورد.
شجاعت و ابتکار عمل اين شهيد نه تنها در سراسر کشور، بلکه در تمام خبرگزاري هاي مهم جهان منعکس شد.
بني صدر براي حفظ ظاهر دو هفته بعد به او ارتقاء درجه داد، اما وي درجه تشويقي را نپذيرفت وتنها خواسته اش را ديدار با حضرت امام و بيان کارشکني هاي بني صدر و بي تفاوتي برخي از فرماندهان اعلام کرد. درهمان ايام به دستورفرماندهي هوانيروز چند درجه تشويقي گرفت و از ستوانيارسوم خلبان به درجه سرواني ارتقاء يافت، اما طي نامه اي به فرمانده هوانيروز کرمانشاه در 9 مهر 1359 چنين نوشت:" اينجانب خلبان پايگاه هوانيروز کرمانشاه مي باشم وتا کنون براي احياء اسلام و حفظ مملکت اسلامي در کليه جنگ ها شرکت نموده ام، منظوري جز پيروزي اسلام نداشته ام و به دستور رهبرعزيزم به جنگ رفته ام. لذا تقاضا دارم درجه تشويقي که به اينجانب داده اند،پس گرفته و مرا به درجه ستوانيار سومي که بوده ام برگردانيد.
با اوج گيري جنگ کردستان، شهيد شيرودي و چند تن ديگر از خلبانان وارد جنگ شدند. وي در عملياتهاي پروازي خود تلفات سنگيني را به نيروها و تجهيزات دشمن در نقاط استراتژيکي غرب کشور وارد کرد.
در 13 دي ماه 1359 وقتي خيانت هاي آشکار بني صدر را ديد به افشاگري پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ايمان و اسلحه و چنگ و دندان از ميهن اسلامي دفاع کنند. در همين ايام شهيد علي اکبر شيرودي را به خاطر باز پس گيري ارتفاعات بازي دراز بازداشت تنبيهي کردند و در واکنش به اين مساله روحانيون متعهد و اعضاي سپاه کرمانشاه مراتب ناراحتي خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضاي شوراي عالي دفاع از جمله آيت الله خامنه اي و حجت الاسلام هاشمي رفسنجاني رساندند و حکم بازداشت وي منتفي شد.
شهيد شيرودي بالاترين ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بيش از 40 بار سانحه و بيش از 300 مورد اصابت گلوله به هلي کوپترش، باز سرسختانه مي جنگيد.
وي در مصاحبهاي، علت زنده مانده اش را پس از چند هزار مأموريت هوايي و انجام بالاترين زمان پروازهاي جنگي در دنيا (2500 ساعت پرواز) و نجات يافتن از 360 خطر مرگ را مشيت و عنايت الهي عنوان کرد.
شهيد شيرودي پس از چند هزار مأموريت هوايي و انجام بالاترين پروازهاي جنگي در دنيا ، سرانجام در آخرين عمليات پروازي خود در 8 ارديبهشت 1360 در منطقه بازي دراز، هنگامي که عراق لشکري زرهي با 250 تانک و با پشتيباني توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسي و فرانسوي، براي بازپس گيري ارتفاعات «بازي دراز» به سوي سر پل ذهاب گسيل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندين تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسيد.
خلبان ياراحمد آرش که به همراه شهيد شيرودي در اين عمليات پروازي شرکت داشت، درمورد چگونگي شهادت اين خلبان دلاور چنين مي گويد: " بارها او را در صحنه جنگ ديده بودم که خود را با هليکوپتر به قلب دشمن زده و حتي هنگام پرواز مسلسل به دست مي گرفت. درآخرين نبرد هم جانانه جنگيد و بعد از آنکه چهارمين تانک دشمن را زديم، ناگهان گلوله يکي از تانک هاي عراقي به هليکوپتر اصابت کرد و در همان حال شيرودي که مجروح شده بود با مسلسل به همان تانک شليلک کرده و آن را منهدم نمود و خود نيز به شهادت رسيد. پيکر مطهر شهيد شيرودي پس از تشيع باشکوه در روستاي شيرود تنکابن به خاک سپرده شد.
از شهيد شيرودي دو فرزند به نام عادله و ابوذر که در هنگام شهادت پدر 4ساله و 1 ساله بودند به يادگار مانده است.
وقتي در مصاحبه خبرنگاران خارجي، يک خبرنگار اروپايي از او علت وارد ساختن ضربات کوبنده به قواي دشمن را مي پرسد، با انگشت دوازده تانک آتش گرفته عراقي و دو فروند هيلکوپتر سوارخ سوراخ شده دشمن را نشان مي دهد و مي گويد:
"علت اينها فقط امداد الهي و کمک و فضل پروردگار مي باشد که به ما اين توانايي را مي دهد." شيرودي در پاسخ به سوال خبرنگار که آيا ممکن است محدوده جغرافيايي پروازهاي آيندهاش را برايشان ترسيم کند مي گويد:
" بهتر است نقشه دنيا را نگاه کنيد زيرا اگر امام خميني فرمان دهد، در هر نقطه جهان که مرکز کفر است بجنگم، حتي اگر پايتخت ممالک شما باشد، آنجا را به آتش ميکشم."
هم رزمان شهيد در خصوص شخصيت والاي شيرودي ميگويند:
" روزي در تعقيب ضد انقلاب وقتي خواست راکتي شليک کند، متوجه حضور بچهاي در آن حوالي شد. برگشت و ابتدا با بال هيلکوپتر بچه را ترساند که از آنجا برود و بعد از اينکه بچه از آنجا رفت، مجدداً حمله خود را آغاز کرد."
شهيد شيرودي در كلام بزرگان:
حضرت آيت اله خامنه اي مقام معظم رهبري: شيرودي اولين نظامي بود که به او اقتدا کردم.
حجهالاسلام والمسلمين رفسنجاني:من در سيماي شيرودي، چهره مالک اشتر را ديدم.
شهيد دکتر چمران: شيرودي ستاره درخشان جنگهاي کردستان است. او هنگام هجوم به دشمن با هليکوپتر، به صورت مايل شيرجه مي رفت و مثل جنگنده فانتوم مانور ميداد.
شهيد تيمسار فلاحي: شيرودي از غيرممکنها، ممکن ساخت او ناجي غرب و فاتح گردنهها و ارتفاعات بازي دراز، آريا، ميمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود.
فرازي از وصيت نامه شهيد شيرودي:
"هنگامي که پرواز مي کنم احساس مي کنم همچون عاشق به سوي معشوق خود نزديک مي شوم و در بازگشت هرچند پروازم موفقيت آميز بوده باشد، مقداري غمگين هستم چون احساس مي کنم هنوز خالص نشده ام تا به سوي خداوند برگردم."
"اگر براي احياء اسلام نبود، هرگز اسلحه به دست نمي گرفتم و به جبهه نمي رفتم. پيروزيهاي ما مديون دستهاي غيبي خداوند است. اين کشاورز زاده تنکابني، سرباز ساده اسلام است و به هيچ يک از حزب ها و گروه ها وابسته نيست. آرزو دارم که جنگ تمام شود و به زادگاهم بروم و به کار کشاورزي مشغول شوم."
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تابناک ، تاریخ انتشار: 8اردیبهشت 1398 ، کدخبر:www.aryanews.com ، 20190428114858907