پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۸۳۰۱
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۰
در اسرائیل، دانشگاه‌های نظامی به شکل رسمی و به عنوان موسسات آموزش عالی وجود ندارند. با این حال، ارتش اسرائیل (IDF) از طریق برنامه های مختلف آموزشی، نیروهای خود را برای وظایف نظامی آماده می کند. این برنامه ها شامل دوره های آموزشی نظامی تخصصی، دانشکده های افسری و برنامه های آموزشی برای مشاغل خاص در ارتش می شوند. به عنوان مثال، دانشگاه عبری اورشلیم و دانشگاه تل آویو با ارتش اسرائیل همکاری می کنند تا دوره های تخصصی برای پرسنل نظامی ارائه دهند. این برنامه ها می توانند شامل آموزش های فنی، مهندسی، زبان و سایر مهارت های مورد نیاز برای ارتش باشند. به عبارت دیگر، اگرچه دانشگاه های نظامی به شکل مستقل در اسرائیل وجود ندارند، اما برنامه های آموزشی نظامی از طریق همکاری دانشگاه ها و موسسات آموزشی با ارتش اجرا می شوند. دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی نه‌تنها رابطه بسیار نزدیکی با ارتش و صنایع تسلیحاتی رژیم صهیونیستی دارند، بلکه نقش کلیدی در برنامه‌ریزی، اجرا و توجیه رژیم اشغالگری و آپارتاید صهیونیست‌ها نیز ایفا می‌کنند. در این میان، به طور مداوم توافق نامه‌های نهادی دانشگاه‌های سایر کشور‌ها با دانشگاه‌های صهیونیستی انجام می‌شود. 33 دانشگاه برتر اسرائیل به ترتیب رتبه جهانی عبارتند از: دانشگاه تل آویو ، دانشگاه عبری اورشلیم ، موسسه فناوری اسرائیل ، موسسه علوم وایزمن ، دانشگاه بن گوریون نقب ، دانشگاه حیفا ، دانشگاه بار ایلان ، مرکز بین رشته ای IDC ، آکادمی هنر و طراحی بزالل ، دانشگاه آریل، دانشکده مهندسی و طراحی شنکار، ماچون لندر، موسسه فناوری هولون ، دانشکده مدیریت مطالعات اکادمیک، کالج آکادمیک تلاویو یافو ،کالج فناوری اورشلیم ، کالج ساپیر ، کالج اکادمیک اونو ، کالج آکادمیک تل های ، کالج آکادمیک نتانیا ، کالج برود ، مرکز آکادمیک روپین ، کالج مرکز آکادمیک افکا تل آویو ، موسسه مطالعات یهودی Schechter ، کالج آکادمیک ماکس استرن ، دانشکده فنی سامی شامون ، دانشکده حقوق و تجارت، موسسه مدیریت بین المللی گالیله ، دانشکده مهندسی اورشلیم ، کالج اکادمیک هداسا، آکادمی موسیقی اورشلیم، دانشکده شعاری میشپات ، مرکز آکادمیک پرز و ... . برخی از این دانشگاه ها که در ادامه متن ذکر نام شده است، بشدت با ارتش اسرائیل و سیستم های جاسوسی این کشور، ارتباط نزدیک دارند.

شعارسال: دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی نه‌تن‌ها رابطه بسیار نزدیکی با ارتش و صنایع تسلیحاتی رژیم صهیونیستی دارند، بلکه نقش کلیدی در برنامه‌ریزی، اجرا و توجیه رژیم اشغالگری و آپارتاید صهیونیست‌ها نیز ایفا می‌کنند. در این میان، به طور مداوم توافق نامه‌های نهادی دانشگاه‌های سایر کشور‌ها با دانشگاه‌های صهیونیستی انجام می‌شود.

کدام دانشگاه‌های صهیونیستی همراه با ارتش می‌جنگند؟

دانشگاه حیفا:
دانشگاه حیفا پیشگامی کالج‌های نظامی رژیم صهیونیستی را بر عهده دارد. وزارت دفاع، به تازگی این دانشگاه را به عنوان رهبری مجتمع آموزشی نظامی انتخاب کرده است؛ اقدامی که سه کالج نظامی صهیونیست‌ها شامل کالج امنیت ملی (MABAL)، کالج فرماندهی و ستاد (PUM) و کالج فرماندهی تاکتیکی، را برای اولین بار زیر یک سقف جمع می‌کند. این سه کالج، ستون فقرات برنامه‌های آموزشی نخبگان ارتش رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهند. دانشگاه حیفا همچنین دوره‌هایی را در یک پایگاه نظامی صهیونیستی برگزار می‌کند که به نوعی در راستای مأموریت دانشگاه است. علاوه براین، این دانشگاه، مدرک کارشناسی ارشد تدی کاتز، دانشجوی فارغ التحصیل رژیم صهیونیستی را به دلیل افشا و مستندسازی قتل عام طنطوره در سال ۱۹۴۸ لغو کرد و علاوه بر آن، در اقدامی دیگر، خواستار استعفای پروفسور و فعال اجتماعی صهیونیستی، ایلان پاپه به دلیل حمایت از تحریم دانشگاهی شد و در نهایت هم از سمت خود استعفا داد.

دانشگاه تل آویو:
دانشگاه تل‌آویو محل استقرار مؤسسه مطالعات امنیت ملی است که به اصطلاح «دکترین ضاحیه» را تدوین کرد که شامل استفاده نامتناسب از زور و هدف قرار دادن سیستماتیک زیرساخت‌های غیرنظامی است. این دانشگاه همین طور با بزرگ‌ترین تولیدکننده تسلیحات صهیونیستی یعنی «البین سیستمز» همکاری‌های نزدیکی دارد. این مرکز آموزشی همچنین یک مرکز تحقیقاتی مشترک با نیروی هوایی رژیم صهیونیستی را با هدف توسعه مفاهیم عملیاتی، دکترین‌های رزمی و فرایند‌های قدرت‌سازی اداره می‌کند. دانشگاه تل‌آویو، در قالب طرح ذخیره دانشگاهی در دانشکده حقوق، وکلایی را برای دادستان کل ارتش آموزش می‌دهد که در لاپوشانی جنایات جنگی رژیم دست داشته و توجیه قانونی برای هدف قرار دادن غیرنظامیان فراهم می‌کند.

همچنین این دانشگاه در زمینی غصب شده از فلسطینیان در محل روستای الشیخ موونس واقع شده است که در سال ۱۹۴۸ در جریان روز «نکبت» ویران شد. آخرین ساختمان باقی مانده از این روستا توسط این دانشگاه به عنوان ساختمان باشگاه اساتید تصرف شده است. علاوه بر این، دانشگاه تل‌آویو با همکاری ارتش رژیم صهیونیستی میزبان طرح «اِرِز» است. این طرح به گونه‌ای طراحی شده است که به افراد آموزش دیده اجازه می‌دهد حتی قبل از اتمام دوره، به افسرانی تبدیل شوند که مدرک کارشناسی کامل را کسب کرده‌اند. هدف این طرح، تبدیل این افراد به افسران جنگی و دانشگاهیان فرهیخته است. این دانشگاه در حال برگزاری یک «هکاتون» (طرح مشترکی با حضور برنامه‌نویسان کامپیوتر و افراد فعال در توسعه نرم‌افزار) با همکاری ارتش رژیم صهیونیستی است.

دانشگاه تخنیون:
دانشگاه تخنیون با برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سلاح رژیم صهیونیستی از جمله «البیت سیستمز» همکاری تنگاتنگ دارد. این مرکز آموزشی، از سال ۲۰۱۷، دوره‌ای با عنوان «استراتژی دفاعی برای بازار‌های بین‌المللی» برگزار می‌کند که دانشجویان را در زمینه ترویج تجارت بین‌المللی تسلیحات صهیونیست‌ها آموزش می‌دهد. به گفته مورخ صهیونیستی، ایلان پاپه، دانشگاه تخنیون در پاکسازی قومی در جلیل، منطقه‌ای در شمال مرکزی رژیم صهیونیستی که عمدتاً فلسطینی‌ها در آن ساکنند، نقش داشته است.

دانشگاهیان برجسته تخنیون طرحی را تهیه کردند که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و در آن اشاره شده بود تصرف منطقه جلیل توسط یهودیان یک اولویت ملی است. طرح پیشنهادی آن‌ها با این جمله آغاز می‌شد: «یا آن‌ها یا ما. مشکلات ارضی در جلیل ثابت کرد هر سرزمینی که توسط عناصر صهیونیستی تصرف نشود، مورد طمع غیرصهیونیست‌ها قرار خواهد گرفت.» کمیسیون سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۳ پاکسازی قومی را «حذف عمدی برنامه‌ریزی شده افراد یک گروه قومیتی خاص از یک سرزمین خاص، با زور یا ارعاب، به منظور یکسان‌سازی آن منطقه از نظر قومی» تعریف کرد و طبق اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC)، این جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود.

ساخت بولدوزر کنترل از راه دور D۹: دانشگاه تخنیون در تولید و توسعه بولدوزر کنترل از راه دور D۹ همکاری داشته است. به گفته کمیته صهیونیستی مخالفت تخریب منازل، واحد مهندسی ارتش رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ تاکنون تقریباً ۲۵ هزار خانه فلسطینی را تخریب کرده که این دانشگاه نیز در این تخریب‌ها بی‌تأثیر نبوده است. به گفته یکی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی، این ارتش پس از آنکه هواپیما‌های D۹ عملکرد فوق‌العاده‌ای در فرایند عملیات سرب گداخته (حمله به غزه) از خود نشان دادند، سفارش خود را برای این تجهیزات دو برابر کرد. یک هیئت حقیقت‌یاب منصوب شده توسط سازمان ملل بعداً شواهد محکمی از جنایات جنگی رخ داده در طول این عملیات گزارش داده است.

سیستم جیغ: «جیغ» یک سیستم صوتی غیرکشنده است که سطح صدایی ایجاد می‌کند که برای انسان در فواصل تا ۱۰۰ متر غیرقابل تحمل است. این سلاح کنترل جمعیت، عمدتاً برای سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز در سرزمین‌های اشغالی فلسطین مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه انفجار صوتی جیغ پالس‌های صوتی مکرری را به سمت اهداف شلیک می‌کند که باعث ایجاد سرگیجه و حالت تهوع در آن‌ها می‌شود. این دستگاه همچنین می‌تواند باعث شوکی شود که در افراد ایجاد حمله قلبی، وحشت و البته آسیب شنوایی جدی و برگشت ناپذیر می‌کند. جیغ همچنین توسط پلیس رژیم صهیونیستی علیه مردم این منطقه در تظاهراتی در تل‌آویو در سال ۲۰۲۰ استفاده شد.

پهپاد‌ها: به عنوان بخشی از برنامه سیستم‌های خودران تخنیون (TASP)، دانشجویان این دانشگاه «پهپاد رادارگریز» را توسعه دادند که می‌تواند تا ۲۹۸۰ کیلومتر پرواز کند و دو بمب هوشمند ۴۹۹ کیلوگرمی را حمل کند. طبق گزارش وب‌سایت انجمن فناوری آمریکا، TASP همچنین پهپاد «سنجاقک» را توسعه داده است که طول بال‌های ۲۳ سانتی‌متری آن، این پهپاد را به اندازه‌ای کوچک می‌کند که به راحتی از طریق پنجره‌های کوچک وارد اتاق‌ها شده و از یک دوربین مینیاتوری عکس ارسال می‌کند.

سیستم‌های دفاعی پیشرفته رافائل: سابقه همکاری تخنیون و شرکت رافائل به سال‌ها پیش برمی گردد. در یک بیانیه مطبوعاتی در سال ۲۰۰۱، این دانشگاه از طرح MBA ویژه مدیران رافائل خبر داد و اعضای اصلی این شرکت همگی فارغ‌التحصیلان دانشگاه تخنیونند. این شرکت در همکاری با این دانشگاه در کنار بسیاری از تسلیحات دیگر، برای تانک‌های رژیم صهیونیستی، برجک مسلسل می‌سازد. تانک اصلی میدان نبرد «مرکاوا» نیز از دیگر تسلیحاتی است که توسط این شرکت ساخته می‌شود. در‌آوریل گلوله‌هایی که از این تانک‌ها شلیک شد، منجر به کشته شدن یک فیلمبردار ۲۴ ساله رویترز و ۸ غیرنظامی فلسطینی ۱۲ تا ۲۰ ساله و برخی کشته‌های دیگر شد. تخنیون حامی طرح «ذخیره دانشگاهی» Psagot است.

دانشگاه عبری اورشلیم:
بخشی از محوطه پردیس «مونت اسکوپوس» دانشگاه عبری در زمینی در شرق اورشلیم به طور غیرقانونی اشتغال شده، ساخته شده است. این دانشگاه همچنین میزبان طرح نخبگان دانشگاهی «هاواتزالوت» ارتش رژیم صهیونیستی است که برای آموزش افسران اطلاعاتی آینده طراحی شده است. این مرکز همچنین میزبانی طرح نظامی بسیار محرمانه «تالپیوت» را نیز بر عهده دارد که آموزش نظامی را با مطالعات ریاضی، فیزیک و علوم کامپیوتر ترکیب می‌کند. این دانشگاه از زمان آغاز حمله به غزه، به طور علنی از ارائه تجهیزات لجستیکی متنوع به چند واحد نظامی حمایت کرده است. مایکل فدرمن، رئیس هیئت‌مدیره و بزرگ‌ترین مالک البیت نیز عضو هیئت‌مدیره هر دو مؤسسه وایزمن و دانشگاه عبری است.

دانشگاه بار ایلان:
دانشگاه «بار ایلان» با همکاری «البیت سیستمز» و IDF طرح «هکاتون» را برگزار می‌کند. این مرکز آموزشی، در تحقیقات مشترک با ارتش، به ویژه در توسعه هوش مصنوعی برای وسایل نقلیه جنگی بدون سرنشین، مشارکت داشته است. این دانشگاه با «شین بت»، سرویس امنیتی بدنام رژیم صهیونیستی که توسط کمیته مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد به دلیل استفاده از شکنجه و سایر تاکتیک‌های غیرقانونی بازجویی خشونت‌آمیز محکوم شده است، همکاری نزدیکی دارد.

دانشگاه آریل:
دانشگاه «آریل» در شهرک غیرقانونی آریل در کرانه باختری اشغالی ساخته شده است. قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۶ مجدداً تأیید کرد که فعالیت شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی هیچ اعتبار قانونی نداشته و نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

دانشگاه بن گورین:
دانشگاه بن گورین محل استقرار مؤسسه امنیت داخلی است که با وزارت دفاع و شرکت‌های برتر تسلیحاتی رژیم صهیونیستی مانند شرکت البیت سیستمز همکاری دارد. ارتش این رژیم در حال ساخت یک پردیس فناوری در کنار پردیس دانشگاه بن گورین است که هدف آن تقویت روابط بین ارتش و این دانشگاه و به گفته یک مقام وزارت دفاع، تقویت قابلیت‌های عملیاتی ارتش است.

مؤسسه وایزمن:
مؤسسه وایزمن طرح «یک سال فرجه» را برای دانش‌آموزان سال آخر دبیرستان ارائه می‌دهد تا آن‌ها را برای خدمت سربازی آماده کند. مایکل فدرمن، رئیس هیئت‌مدیره شرکت البیت و نیز عضو هیئت‌مدیره هر دو مؤسسه وایزمن و دانشگاه عبری است. این مؤسسه با همکاری شرکت البیت، برنامه‌ای را برای آموزش دانش‌آموزان دبیرستانی در زمینه الکترواپتیک در کارخانه‌های این شرکت آغاز کرد.

دانشگاه آزاد صهیونیستی:
دانشگاه آزاد صهیونیستی از سال ۱۹۹۹ یک برنامه مشترک نخبگان دانشگاهی را با ارتش رژیم صهیونیستی اجرا می‌کند که در آن سربازان رزمی نخبه در حین خدمت فعال، مدرک دانشگاهی خود را نیز دریافت می‌کنند. این مرکز تنها دانشگاه صهیونیستی است که سربازان وظیفه فعال در ارتش این رژیم مجاز به تحصیل در حین خدمتند. این دانشگاه، نیرو‌های ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی را تقویت کرده و برای دانشجویانی که نیروی ذخیره هستند، خوابگاه فراهم می‌کند. دانشگاه آزاد صهیونیستی در حال جمع‌آوری پول برای نیرو‌های ذخیره است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از فرهیختگان، تاریخ انتشار: 3تیر1404، کدخبر:209499، farhikhtegandaily.com

اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین