به نقل از روابط عمومي معاونت غذا دارو دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در طب سنتي از کنگر به عنوان يک ملين و مسهل گياهي معتدل براي درمان افرادي که دچار يبوست خفيف هستند ياد ميشودچرا که کنگر حاوي انواعي از پروبيوتيکهاست که به رشد باکتريهاي مفيد روده کمک کرده و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش ميشود بنابراين تهيه خورش يا آش کنگر تاثير مفيدي روي سيستم گوارش افراد دارد. مصرف کنگر به همراه ماست باعث درمان بيخوابي بوده و به بهبود کيفيت خواب کمک ميکند و خوردن آن به افرادي که مزاج گرم دارند توصيه ميشود. کنگر مقوي کبد بوده و از کبد در برابر خطرات و سميت مواد شيميايي محافظت ميکند همچنين مسهل صفرا و مجاري صفراوي است و در درمان يرقان (زردي) مفيد ميباشد. اين گياه مفيد حاوي ترکيباتي ست که باعث کاهش قند و کلسترول خون شده و در درمان ديابت و پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي مفيد ميباشد. در پايان لازم به ذکر است مصرف کنگردر بيماران دچار التهاب و سنگ کيسه صفرا توصيه نميشود چرا که با افزايش انقباض کيسه صفرا منجر به انسداد مجاري و حتي پارگي کيسه صفرا ميشود.همچنين بانوان باردار و شيرده بهتراست از مصرف آن خودداري کنند زيرا بر کيفيت و ميزان شير مادر تاثير ميگذارد.
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آریا،تاریخ انتشار:12 خرداد1398، کدخبر: 20190602133709389، www.aryanews.com