پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۹۸۹
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶
لرستاني‌ها از سال‌ها پيش با معضل خشکسالي روبه‌رو هستند و بالاخره لطف الهي شامل اين استان شد و سال 94 را با بارندگی‌های مطلوبی پشت سر گذاشتند و در سال جاري نيز اين روند ادامه يافت.
شعارسال: اين مواهب الهي در حالي بر سر لرستاني‌ها نازل شد که زیرساخت‌های لازم در استان فراهم نبود و شدت بارش‌ها منجر به وقوع 2 سیلاب مخرب شد که تبعات و خسارات سنگيني در لرستان بر جای گذاشت که هنوز مردم استان نتوانسته‌اند معضل پيش آمده را جبران کنند، در اين بين که قرار بود دولت چتر حمايت خود را بر سر مردم بگشايد، وعده‌ها بي‌سرانجام ماند و بانک‌ها هم با در نظر گرفتن شرايط سخت براي دادن وام، مانع کمک‌رساني‌ شدند.

پس از گذشت سال‌ها کم بارشی و خشکسالی در استان لرستان، بالاخره در سال 94 بارندگی‌های مطلوبی صورت گرفت، اما به دليل نبود زيرساخت‌هاي لازم در اين منطقه و شدت بارندگي، نه تنها لرستاني‌ها نتوانستند از اين محبت الهي بهره‌مند شوند، بلکه به دليل نبود بسترهاي لازم، بارندگي‌ها به شکل 2 سيل آن هم با فاصله 6 ماه در استان جاري شد و تبعات و خساراتی در لرستان بر جای گذاشت.

خسارات وارده به ساختمان‌ها به ویژه در مناطق مسکونی به یکی از اصلی ترین دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شد. از اين رو در سال گذشته دولت وعده پرداخت تسهیلات قرض الحسنه و بلاعوض را به مردم داد تا از شدت نگراني لرستاني‌ها بکاهد. اما پس از گذشت چند ماه اين وعده به طور کامل عملي نشده بود که باري ديگر با وقوع سیل فروردین 95 برای دومین بار، اين استان زير و رو کرد. در جریان سیل آبان ماه 94بیش از یکهزار و 300 میلیارد ریال و در فروردین ماه 95 نیز حدود یکهزار و 500 میلیارد ریال خسارت به راه و ابنیه‌ها از جمله پل‌هاي استان وارد شد.

* بانک‌‌ها تسهيلات را پرداخت نمي‌کنند!

قرار بود در بهمن سال گذشته، پرداخت تسهیلات ویژه یک هزار و 289 واحد مسکونی سیل زده استان آغاز شود و مسئول پرداخت اين تسهيلات بانک‌های ملی، صادرات، ملت، تجارت ، سپه و رفاه تعيين بودند. به گفته معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان در جريان سیل آبان سال 94 حدود 200 واحد شهری تخریب شد و تاکنون 85 نفر برای دریافت تسهیلات 300 میلیون ریالی به سیستم بانکی معرفی و 38 نفر موفق به عقد قرارداد شده‌اند. همچنين از مجموع یکهزار واحد روستایی صاحبان 300 واحد مسکونی به بانک معرفی شده و 59 نفر نیز تسهیلات مورد نظر را دریافت کرده‌اند.

کامران امیری با اشاره به اينکه 800 واحد روستایی برای دریافت وام تعمیر شناسایی شدند که از این تعداد 469 واحد معرفی به بانک و 221 واحد نیزعقد قرارداد داشته‌اند، مي‌افزايد: سهمیه استان برای پرداخت وام خرید لوازم خانگی 950 نفر بوده که از مجموع 531 نفر معرفی شده به بانک، 283 فقره عقد قرارداد شده و بانک رفاه از سهمیه 343 واحدی خود تاکنون تسهیلاتی پرداخت نکرده است. همچنين از مجموع یکهزار واحد روستایی، یک چهارم سهم بانک ملت است که تاکنون مبلغی توسط این بانک پرداخت نشده است.

* وعده بي‌پشتوانه دولت براي جبران خسارات!

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان همچنین با اشاره به سیل فروردین سال جاري که یکهزار و 550 واحد شهری و 2 هزار و 80 واحد روستایی دچار خسارت شدند، مي‌گويد: تمامی این واحدها نیازمند دریافت تسهیلات لوازم خانگی هستند و تاکنون هیچگونه دستورالعمل و یا ابلاغی برای پرداخت تسهیلات به واحدهای سیل زده اعلام نشده است.

کامران امیری یکی از دلایل کندي روند پرداخت تسهیلات سیل 94 را سختگیری‌های بانکی مي‌داند و مي‌افزايد: بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات به استثنای بانک تجارت، دو ضامن معتبر را شرط پرداخت اعلام کرده که این امر برای متقاضیان عملا دريافت وام را غيرممکن کرده است.

در جريان دو سيل اخير استان لرستان 600 میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزي، 75میلیارد ریال خسارت به تاسیسات برق، 145میلیارد ریال خسارت به تاسیسات آب و فاضلاب لرستان وارد شده است که تاکنون دولت براي جبران خسارات وارده به اين استان، اعتباري در نظر نگرفته و جبران آن تا به فراموشی سپرده شده است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه جوان صفحه 11، تاریخ انتشار: یکشنبه 17 مرداد 1395 ، شماره: 4878.

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین