پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۰۴۳۳
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۹
«هر جای شهر پا می‌گذاریــم، تعداد زیادی بنگاه املاک می بینیم که مثل قارچ سر از زمین درآورده اند. واقعا شهر ما نیاز به این همه آژانس املاک دارد؟ جالب این که بسیاری از آن ها، مجوز کسب ندارند و بدون مجوز و به‌شکل غیرقانونی دفتری ردیف کرده‌ و میز و صندلی گذاشته و مشغول به کار شده اند. ای‌کاش مسئولان اتحــادیه املاک، حواس‌شان باشد هرچه تعداد آژانس‌های املاک شهر بیشتر باشد، نظارت بر جزئیات کارشان مثل استفاده از قولنامه‌های هولوگرام‌دار و کارت خوان‌های مرتبط، دریافت کمیسیون منصفانه، نصب نرخ‌نامه و خلاصه توجه به حقوق مردم، سخت‌تر می‌شود.»

شعار سال: «علی مرادزاده» رئیس اتحادیه املاک مشهد در پاسخ به این گلایه، توضیح می‌دهد: «طبق قانون تسهیل کسب و کار مصوب سال 1392 در مجلس شورای اسلامی، اگر کسی به یک اتحادیه مراجعه کند و تقاضای مجوز برای کار در آن صنف داشته باشد و دلیل منطقی و قانونی برای رد تقاضایش وجود نداشته باشد، رئیس اتحادیه موظف به پذیرش تقاضای فرد است. اتحادیه مشاوران املاک هم از این قاعــده مستثنا نیست. در صورت مراجعه متقاضی، از فرد می خواهیم مدارک موردنیاز شامل سه جلد کیفری  راکه بیانگر سوءپیشینه نداشتن فرد است به اداره اماکن ارائه کند و تاییدیه بگیرد. و چنان چه مشکلی در مدارک وجود نداشته باشد، اتحادیه نمی تواند بگوید به تو جواز کسب و پروانه فعالیت نمی دهم. مردم هم باید به این نکته توجه کنند هرچه تعداد بنگاه های املاک زیاد شود، تعداد مشتری‌ها اضافه نمی شود؛ تعداد مشتریان مثل قبل است، فقط حق انتخاب بیشتری پیدا می‌کنند. مرادزاده در تبیین نظارت دقیــق مسئولان و بازرسان اتحادیه مشاوران املاک بر کار واحدهای فعال این صنف در مشهد، توضیح می‌دهد: «هم اکنون، در استان خراسان‌رضوی، 15هزار بنگاه املاک و در مشهد، 10هزار بنگاه املاک مشغول فعالیت و خدمات‌رسانی‌انــد. اتحادیه ما یک کمیسیون بازرسی، شامل پنج نفر بازرس دارد که روزانه به بررسی شرایط متقاضیان ورود به این صنف و پاسخ گویی به شکایات تلفنی و حضوری مردم از عملکرد بنگاه‌داران می پردازد. هرچند در کنار این، تعدادی بازرس افتخاری هم داریم که به نظارت بر فعالیت هم صنف های شان مشغولند. ما به‌واسطه نظارت مستمر، فقط در آذر ماه  1006 واحد متخلف را شناسایی و 680 واحد را پلمب کردیم. نداشتن پروانه کسب، نصب نکردن نرخ‌نامه و گران‌فروشی به شکل‌های مختلف، تخلفاتی است که واحدهای صنفی مذکور به‌خاطرش پلمب شدند.»

مردم با دقت به باید و نبایدها، ما را در نظارت یاری دهند

در ادامه، مرادزاده تاکید می‌کند: «از مردم می‌خواهم هنگام مراجعه به بنگاه‌های املاک، به چند نکته مهم توجــه کنند تا ما را در مسیر نظارت بر فعالیت صاحبان آژانس‌های املاک یــاری دهند. مردم باید در هنگام مراجعه به آژانس‌های املاک، از پروانه دار بودن آن واحد مطمئن شوند و حتما مشخصات درج شده در پروانه کسب را با مشخصات فرد پاسخ گو تطبیق دهند. قبل از پرداخت هرگونه وجهی به آژانس‌های مشاور املاک، به‌بهانه ای مثل چک کردن موجودی، دستگاه پوز بنگاه را تست کنند تا مطمئن شوند به نامِ خود آژانس و براساس اسم و رسم درج شده روی پروانه کسبِ نصب شده روی دیوار هست یا خیر؛ فقط در این صورت است که می‌توان دریافتی هر بنگاه برای کمیسیون هر قرارداد را کنترل و به شکایت‌های احتمالی رسیدگی کرد. نصب نرخنامه در محل واحد صنفی الزامی است و نرخنامه فاقد مهراتحادیه مشاوران املاک فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است؛ پس مردم به وجود و نصب نرخنامه حساس باشند و چنان چه با هرگونه تخلفی روبه‌رو شدند، می توانند با اتحادیه مشاوران املاک مشهد تماس بگیرند و شکایت‌شان را مطرح و با مستندات، پیگیری کنند.»

شعار سال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه خراسان، تاریخ انتشار: 21بهمن1398 ، کدخبر: 233252: khorasanrazavi.khorasannews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین