پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۹۵۱۹
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۷
در حالی که جهان درگیر مقابله با ویروس کرونا است آمریکایی‌ها تلاش دارند، مجدداً با بهره‌گیری از پرونده "رابرت لوینسون" یک بازی تبلیغاتی علیه ایران ایجاد کنند.
شعارسال: دو هفته پیش خانواده رابرت لوینسون کارمند بازنشسته سازمان اف. بی. آی آمریکا اعلام کردند که بر اساس اطلاعاتی که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا ارائه کردند، وی در زندان‌های ایران فوت کرده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که سابقه اختلاف نظر‌های وی با سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده بار‌ها سبب انتقاد سیاستمداران شده است، ولی با رد این ادعای لوینسون در نشست خبری با خبرنگاران گفت که معتقد است او زنده است. این موضوع نشان می‌داد که هنوز یک اجماع کامل در آمریکا در مورد لوینسون وجود ندارد.
 


اما آنچه در مورد اعلام جدید خانواده لوینسون برای بسیاری از صاحب نظران جای سوال ایجاد کرده است، مقطع زمانی آن بوده به طوری که برخی معتقدند زمانی که جهان به شدت درگیر مبارزه با کرونا شده و حتی خود آمریکا به شدت در مقابل کووید ۱۹ ناتوان است، چرا باید این گزاره در این زمان اعلام شود.

مهمترین جوابی که می‌توان به این سوال داد این است که آمریکایی‌ها به مانند دفعات گذشته تلاش دارند کارزار جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایجاد کرده و افکار عمومی را مجدداً با اعلام یک موضوع واهی متوجه کشورمان سازند و در این مسیر تلاش کنند کشورمان را ناقض حقوق بشر جلوه دهند.
 


رابرت لوینسون که بازنشسته سازمان FBI بود، در اسفند ۲۰۰۷ سفری به ایران کرد و بعد از ترک جزیره کیش ناپدید شد. در سال ۲۰۱۳ آسوشیتدپرس گزارش کرد که لوینسون برای ماموریتی تایید نشده برای سازمان جاسوسی CIA به ایران سفر کرده بود.

در همان زمان مقامات اداره فدرال آمریکا ادعا کردند که لوینسون احتمالاً از سوی یک گروه ربوده شده و در منطقه مرزی میان ایران، افغانستان و پاکستان نگهداری می‌شود. موضوعی که با انتشار تصویری از لوینسون در لباسی مشابه زندانیان گوانتانامو بیشتر به حقیقت نزدیک شد و این فرض را تقویت کرد که گروه‌های مخالف آمریکا از جمله القاعده، برای انتقام از آمریکا چنین کاری را انجام داده‌اند.



در حالی که خانواده لوینسون در بیانیه خود ادعا کرده‌اند که وی در زندان ایران جان باخته که هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق ایالات متحده در سوم مارس ۲۰۱۱ در یک بیانیه که در سایت وزارت خارجه آمریکا نیز قابل مشاهده است، اعلام کرد: نشانه‌های تازه از اینکه آقای لوینسون جایی در جنوب غرب آسیا زندانی بوده، دریافت کرده است.

کلینتون افزود: از تلاش‌های ایران در این باره قدردانی می‌شود.

این اظهارات وزیر خارجه اسبق آمریکا نشان می‌دهد که خود دستگاه‌های اطلاعاتی و جاسوسی آمریکایی از این موضوع که لوینسون از ایران خارج شده و توسط جمهوری اسلامی بازداشت نشده است، خبر داشته و بیانیه کلینتون در سال ۲۰۱۱ نمایانگر همین موضوع است چرا که اصلاً در مورد وضعیت زندان نبودن وی نامی از ایران برده نشده است.

به نظر می‌رسد این اقدام به اعلام مرگ لوینسون در این مقطع زمانی که جهان به شدت درگیر مبارزه با ویروس کوئید ۱۹ بوده و همه اخبار متوجه ویروس کرونا است، تلاش برای ایجاد یک جنگ رسانه‌ای جدید علیه ایران بوده تا اصطلاحاً یانکی‌ها مجدداً از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.
 


این نکته را نباید از یاد برد که اکنون خود آمریکایی‌ها به شدت از سوی جامعه جهانی، سازمان‌های بهداشتی، اجتماعی و نهاد‌های ضد جنگ برای تعلیق تحریم‌ها علیه ایران تحت فشار قرار دارند و به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با آغاز یک جنگ رسانه‌ای، فشار را از دوش خود برداشته و اجماع جهانی علیه خود به نفع ایران را علیه کشورمان کنند.

مرگ لوینسون با توجه به اینکه وی در یک ماموریت تایید نشده برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) بوده و به گفته هیلاری کلینتون در منطقه مرزی میان افغانستان و پاکستان به سر می‌برد، به احتمال زیاد لوینسون مامور اجرای کاری در راستای اقدامات خرابکارانه علیه منافع ایران بوده است.

شاید وی تلاش داشته در دیداری محرمانه با اعضای القاعده دست به تهدید منافع ایران بزند که قرارشان آنگونه که پیش‌بینی می‌شد، به پیش نرفته و حالا آمریکا تلاش می‌کند برای فرار از این موضوع، با توسل به جنگ رسانه‌ای و پروپاگاندا علیه ایران، هم روی عملیات شکست خورده خود سرپوش بگذارد و هم اینکه مجددا به پرونده سازی علیه کشورمان بپردازد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری دانشجو ، تاریخ انتشار: 19 فروردین 1399 ، کدخبر: 838749 ، www.snn.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین