پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۹۹۵۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۲
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از رایزنی‌ برای برداشتن ممنوعیت صادرات ۲۲ محصول کشاورزی به خارج از کشور، خبر داد.

شعار سال: محمد فرید سپری، با اعلام خبر افزایش صادرات محصولات کشاورزی ایران به عراق، اظهار داشت:

برای برداشتن ممنوعیت صادرات ۲۲ محصول کشاورزی به خارج از کشور رایزنی‌های لازم انجام می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، به نقش محصولات کشاورزی در توسعه صادرات پرداخت و بیان کرد: سال گذشته بخش کشاوزی علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه دشمنان، مزیت و تأثیر بسزایی در توسعه اقتصاد داشت؛ در سال گذشته رشد اقتصادی نفت منفی بود، اما بخش کشاورزی با ۸ درصد رشد مثبت تحول چشم‌گیری در اقتصاد کشور ایجاد کرد.

*** جلوگیری از رکود اقتصادی در بخش کشاورزی

وی با بیان اینکه با تکیه بر بخش کشاورزی می‌توان از رکود اقتصاد کشور جلوگیری کرد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۶۹۵ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی از گمرکات استان به عراق صادر شده که از این میزان ۱۰۰ هزار تن معادل ۱۴٫۵ درصد آن مربوط به تولیدات محصولات کردستان بوده است.

همچنین ارزش ریالی صادرات ۶۹۵ هزار تن انواع محصولات کشاورزی ایران به عراق را ۳۳۷ میلیون دلار ذکر کرد و افزود: ارزش ۱۰۰ هزار تن محصولات تولیدشده کردستان به خارج از کشور نیز ۶۱ میلیون دلار بوده که از لحاظ ارزشی ۱۸ درصد صادرات کل را به خود اختصاص داده است.

در سه‌ماهه نخست سال جاری ۳۵۸ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به‌ارزش ۱۱۳ میلیون دلار از ایران به عراق صادر شده که سهم تولید استان کردستان از این بخش ۱۳۳ هزار تن به‌ارزش ۴۰ میلیون دلار بوده است.

*** ممنوعیت صادرات ۵ محصول

سپری با اشاره به اینکه در سه‌ماهه نخست سال جاری سهم تولیدی استان به عراق از لحاظ وزن و ارزشی ۳۵ درصد کل صادرات ایران بوده است، اظهار کرد: این موفقیت‌ها جایگاه بخش کشاورزی در رشد و شکوفایی اقتصاد کردستان را نشان می‌دهد؛ همچنین ما باید سعی کنیم بازار کشور‌های دیگر اوراسیا را نیز به‌دست بگیریم و این مستلزم همراهی بازرگانان، بخش خصوصی، تشکل‌های بخش کشاورزی و برندسازی محصولات است.

وی از ممنوعیت صادرات ۲۲ محصول کشاورزی از ۲۷ فروردین‌ماه سال جاری لغایت ۱۱ آبان سال ۹۹ به کشور عراق خبر داد و افزود: از این میزان، صادرات ۵ محصول کلاً ممنوع و برای بقیه محصولات نیز تعرفه‌های سنگین در نظر گرفته‌اند؛ برای هر کیلوگرم خیار علاوه‌بر قیمت ۲هزارتومانی خود محصول، باید ۹ هزار تومان تعرفه پرداخت کرد که با ۱۱ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

*** ۱۸۰۰ خانوار کردستانی مشغول تولیدکننده سیب‌زمینی

سپری در بخشی دیگر از سخنان خود با یادآوری اینکه استان کردستان در راستای تولید محصول سیب‌زمینی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد، تصریح کرد: کشت این محصول سرتاپا درآمد و کمک مناسبی به معیشت خانواده‌های روستایی کرده است، به‌شکلی که سالانه یک‌هزار و ۸۰۰ خانوار در کردستان مشغول به تولید محصول سیب‌زمینی هستند و در هر هکتار ۸۰ نفر روزکارگر، در مجموع ۶۴۰ هزار نفرروز، شاغل فصلی ایجاد می‌شود.

وی با تذکر اینکه شناسایی بازار هدف بهترین فرصت برای عرضه محصول سیب‌زمینی است، اضافه کرد: این محصول با رعایت الگوی کشت و مصرف آب مناسب تولید می‌شود و خوشبختانه هم در تولید غذای کشور نقش داشته و هم سود و درآمدزایی ایجاد کرده‌ایم؛ در شش سال گذشته سطح انبار‌های سردخانه‌ای در استان ۳۵۰۰ تن بود که هم‌اکنون به ۴۱ هزار تن رسیده، کمااینکه برای انبار‌های فنی به‌میزان ۴۰ هزار تن مجوز صادر کرده‌ایم.

*** کشت ۲۲ رقم سیب‌زمینی در استان کردستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، در پایان، با اشاره به اینکه ۲۲ رقم سیب‌زمینی در استان کردستان کشت می‌شود، عنوان کرد: خوشبختانه هم‌اکنون ظرفیت انبارهایمان به بیش از ۱۰۰ هزار تن رسیده است تا سیب‌زمینی‌کاران محصولاتشان را به‌قیمت مفت به دلالان ندهند.

همچنین باید برای برداشتن محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادرات محصولات کشاورزی ایران به عراق، توسط دولت، جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی با مسئولان عراقی رایزنی‌های لازم انجام و به این موضوع ورود شود تا بازار پویاتری در منطقه داشته باشیم.

شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از خبرگزاری صنایع، تاریخ انتشار 1     مرداد    99، کد خبر:   193981، www.sanayepress.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Japan
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
0
1
عراق بازار خوبی برای صادرات کشور ماست و نباید اجازه بدیم این بازار از دست بره .این مسئله می تونه به ارز آوری برای کشور خیلی کمک کنه
ارمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
0
0
اره‌والا‌ماخودمون‌کشاورزهستیم‌هرکیلو‌پیاز‌2500تومن‌خرج‌داره‌برامون‌زحمتی‌که‌میکشیم‌حالا‌به‌کنار‌انصاف‌نیست‌که‌صادرنشه‌خداکنه‌که‌امسال قیمت‌مناسب‌باشه‌
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین